Selam Tarkan Abi, Öncelikle bu bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim. Ben midyeyi çok severim ve her hafta yerim. Herkes MARMARA denizinin hergeçen gün kirlendiğini ve midyelerin asla yenmemesi gerektiğini söylüyor ve bunları söyleyen genelde balıkçılar !!! Bu açıdan kimseye MARMARA midyesi tavsiye etmiyorum. Her nekadar kendim yesemde Özlem sen devam edebilirsin yemeye İzmir mükemmel bir şehir değerini bilmek gerekir bence. Eylül ayında bi aksilik olmazsa İzmir'e gideceğim. Orda bol bol midye yicem
. Nazım , gecen cumartesi Albatros Restorant'ta güneşlenmeye gittim, inanamazsın, Albatrosun altı hani o demir sutunlar var ya midye kaynıyor.
yaf napim... onda şu var yeme bunda şu var yeme... nereye kadar... Ya kendin yetiştirecen ya da aç kalacan...
. Haklısın inan, Onda kollestrol bunda şeker,şunda yağ, Yeter Bugun gazetede bir yazı okudum fazla yediğin meyve bile yağ yapıyormuş. Hani bir laf var, "Yiyen de ölüyor Yemeyende" burada kim demişti ? Yiyin Gari
Siz gene de midyeyi cok yemeyiniz. Ozellikle kaynagini bulmediginiz midyeyi hic yemeyiniz. Midye denizi suzen bir canlidir. Kursun , civa gibi agir metalleri biriktirir. Insan sagligina zararli algealer kimi zamanlarda sularda patlama yaptiginda midye kesinlikle yenilmemesi gereken lerin listesinde bas siraya yukselir. Akintisi bol, oksijen orani yuksek, fabrikalarin ve limanlarin yakin oldugu alanlarin disinda ki yerlerden, mumkun oldugunca derinden toplanan midyeye ilgi gosterin ve onuda siklikla sofranizda bulundurmayin. Unutmayiniz ki kursun ve civa vcuda girdikten sonra depolanip, vucuttan cok zor atilabilen, belirli bir orani gectikten sonra genetik deformasyondan, cok tehlikeli kanserlere sebebiyet verebilecek , zaten kendileri baslibasina toksik zehirlerdir. Saygilarla...
Mİdye gerçekten zararlı her güzel şey gibi.Denizdeki ağır metalleri süzen bir yaratık ve bu metaller bünyesinde kalıyor.Dışarı atamıyor.Yani hazır yapılıp önümüze gelmiş midye zararlı diğeri değil demeyin. kendiniz hazırlasanız,temizliğinden emin olsanız bile midye ZARARLI.
Valla Sigara Kullanan biri olarak o zehiri içiyorsam Midyeyi her türlü yerim arkadaş Hatta ve hatta sokakta satılanların lezzetini ne hikmetse hiçbiri turmuyor... Ben her dışarı çıkışımızda 1 porsiyon yerim önceleri eşim kusma şekillerine giriyordu maaşallah şimdi oda alıştı
Selam Verdiğin bu bilgi için teşekkürler dostum bende ağustos gibi midye yedim ve akabinde makine dairesi alt üst oldu düzeltene kadarda akla karayı seçtim.
Gene ben Emme velakin bu hafta sonu büyük ihtimalle adaya gideceğim ve gömülecem mdiye tavaya buyrun gelin
Allah iyilik versin abi ne diyim Zaten biz nerde kötü ve zararlı şeyvarsa ilk önce onları elimize alıyor sonrada bünyemize katıyoruz