Tarator denir, Yoğurt, sarımsak ve ekmek içi ile yapılır. İçine az bir şey de dövülmüş ceviz koyarım ben Yoğurdun içine bir miktar "hafifçe bayatlamış" ekmek içi ve zevkinize / yoğurt miktarına göre 2-5 diş sarımsak ilave edip karıştırın. Bir fiske kadar tuz ekleyin. İyice dövülmüş 10*15 parça ceviz içini de ilave edin, tekrar karıştırın. İçine bir miktar zeytinyağı ilave etmenizi de öneririm (1 kase yoğurt için 1 yemek kaşığının yarısı kadar) Afiyet olsun
Midye tavaya tarator sosu iyi gidermiş ben hiç denemedim ama tarifini vereyim [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın. [/FONT] Malzemeler : 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1/4 su bardağı tahin 3/4 su bardağı limon suyu 2 diş dövülmüş sarımsak 1 demet ince kıyılmış maydonoz [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ceviz içi, sarmısak, tahin ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın.Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar katın. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydonozu ekleyin. [/FONT] birayı unutmayın yanında
O dediğin tartar sosu Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir
Afiyet olsun benim canım istemedi bende az önce levrek yedim.Zaten günde üç öğün balık versinler yine yerim. .Bide bu sosu en güzel inciraltında yapıyorlar bana göre.Bizim okulda yapılanlar falan tam bir fiyasko
Tartar yanlış olmasın? Tartar diştaşı değil mi Can?? Tarator olmasın İstanbulda her ikisine de tarator diyoruz
Valla midye tava ve kalamar alınca ikisine de aynı sosu döküyorlar sanırım yalnız benimkinin içinde maydonoz falan yoktu.
Ulaş arkadaş, Tarator ayrı, tartar sos ayrıdır. Sorun bana değildi ama dayanamayıp yanıtladım Şeyyy, bir de tartar sosu tarifine ince kıyılmış kornişon turşu da eklersen harika olur. Hele ki salataların üstünde, ımmmm! Aklım da hep yemekte, obur muyum neyim?