Mikonos'tan sualtı manzaraları

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adalı balıkçı tarafından paylaşıldı.

1. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Çok güzel görüntüler.Paylaşım için teşekkürler..

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sizlerden gelen güzel yorumlar beni daha da hareketlendiriyor, çok teşekkürler öncelikle.. bu görüntüleri 50 TL'lik basit bir sualtı kamerasıyla yakaladım.. seneye inşallah ayarlayabilirsek Thailand gibi uçuk hedefler belirledik, eğer gidebilirsek daha gelişmiş bir bir sualtı kamerasıya dalarak çok daha güzel ve çeşitliliği yüksek görüntüler yakalama hedefim var :)
    Tekrar teşekkürler..

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tertemiz bir deniz, çok güzel görüntüler Berkan abi, eline sağlık..

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    denizin mavi olduğunu orda gördüm Fatih, marmara hep yeşil göründüğü için :D

5. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    Berkan abi merhabalar harika resimler olmuş emeğine sağlık..

bu yaz benzer görüntülerle karşılaştım ama resimleme fırsatım olmadı malesef hele bir çupra sürüsü geçtiki önümden of ki ne of :)

görüşmek dileğiyle sağlıcakla kal.. (bu arada 50 tl lik makinamı marka model rica etsem ? )

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Sağolasın Övünç.. makine Kodak ZM1, bizim gruptan birkaç arkadaş aldı makineden ama bazıları su geçirmiş, üzüldüm.. ben bir sorunla karşılaşmadım, ucuz bi model olduğu için 3 metreye kadar dayanıklı olduğu yazıyor kutusunda.. ben 5 metreye kadar denedim ama zorlayınca içinin hafifçe nemlendiğini farkettim, ondan sonra da fazla zorlamadım..
    buradan aldık, fiyat 45 TL'ye düşmüş :)
    http://www.rekorelektronik.com/?urun-945-Kodak-ZM1-Mini-Video-Kamera.html
    bunu su haricinde kask kamerası vs olarak kullananlar da var..

7. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

fotoları görünce insan yerinde duramıyor kıskandım sizi fotolar için teşekkürler

8. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    verdiğin bilgiler için teşekkürler abi sipariş vericem sanırım hoşuma gitti yazın eğlenceli olur..

görüşmek üzere selamlar..

9. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Rica ederim, beğendiğinize sevindim :)
    Gerçekten çok eğlenceli oluyor Övünç.. ben şortumun cebine koyup yüzüyorum, gözümde genellikle yüzücü gözlüğü olur.. kayda değer bişey olunca hemen çıkarıyorum makineyi basıyorum kayıt düğmesine :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Eline sağlık Berkan abi, güzel görüntüler. :)

Bizim denizlerimize de haksızlık edilmiş. Bu türlerden bazı yerlerde bizim denizlerimizde de bolca mevcut. :D İsparoz, kefal, ot balığı...

O kameradan almayı bende düşünüyordum ama bazılarının su geçirdiğini okuyunca fazgeçmiştim.

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Sağol Volkan.. elbette bizde de mevcut o balıklardan.. ama mesela bizde kefal yemek pek tercih edilmez ama o kadar temiz suda yakalanan bir kefali ben afiyetle yerim, fark bu ;) ama mesela ben marmarada suya daldığımda isparoz bir arada en fazla 2-3 adet görürken bir de ordaki adetlere bak, sağa sola dönerken balıklara çarpıyosun :)
    evet bazı arkadaşların aldıkları cihazlar su geçirmiş, nedenini bilemiyorum, ben 3 metrelik cihazı 5 metreye kadar zorlayınca içindeki usb portun nemlendiğini farkettim ama çalışmaya devam ediyor cihaz, o nedenle limitlerini fazla zorlamamaya karar verdim.. 2-3 metreye kadar sorun çıkmıyor benim cihazda..

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Haklısın abi, marmarayla karşılaştırılmaz elbet. :)
    Marmara da çok nadir olduklarını (kefal hariç) biliyorum ama ege de bazı yerlerde inan isparozdan kaçıyoruz. Burayı isparoz sarmış hadi başka yere gidelim diyoruz. Çünkü isparoz yem tutmuyor iğnelerde. Sinek iğneye dönsek 1 torba isparoz, lidaki tutmak işten değil.

Kameranın 2-3 metreye kadar sorunsuz olması benim için yeterli olurdu. Denizden göğüs hizamı geçmediğim için bir problem olmazdı ama içine su alırsa direk atmam lazım. 50 tl'lik cihaz için İstanbul'a servise göndermeye, uğraşmaya değmez. Buralarda bulsam alırım.

Geçen hafta kefal yedim. :p Dikili sarıkulak kefali. Lezzeti fena değil ama bir çipura değil. :) Zarganaysa lezzetliydi türüne göre. Demek ki bu mevsim zargana yenebilir. :)

Yapmayı düşündüğün çekimi de yapmak nasip olsun. En bilinen balıklar da olsa su altında zengin bir yaşam olmasını görmek, izlemek harika. :)

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    yapmayı düşündüğüm çekimlerden biri de balığın iğnedeki yemi yutma anını kaydetmek.. bunun için fazla derin olmayan rıhtım ya da iskele gibi bir yerden avlanmak ve kamerayı da ip gibi birşeyle bağlayıp suya indirmek.. bu sene niyetliydim ama fırsat bulamadım, seneye artık :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Harika olur.

Nasıl bir görsellik olacağını ben biliyorum. İzleyerek deniz gözlüğüyle çok balık tuttum. :) 5 metre misina bir ucuna iğne, 2-3 tane kıstırma kursun. Diğer uç tahtaya bağlanır şortun içene sokulur. Göğüse kadar yürünüp misina atılır.
    Sonra gözlükle bakılır. Balık gelmezse ilk etapta geri geri 1-2 adım atılır.
    Mutlaka isparoz falan gelir, yada lidaki. Elimden büyük kaba lidaki bile tutmuştum. Çok zevklidir. Hem tutması hem izlemesi. fotograf çektiğin yerde yapabilseydin çok keyifli görüntüler yakalardın. :):):)

Seneyi bekliyorum. :D:D:D
    İskele düşüncen de çok güzel ama açıyı tam tutturmak çok güç olabilir. ;)

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    hmmm denizin içine girerek oltayla balıkk tutmak, canlı izlemek ve kaydetmek.. güzel fikir :thumb: şimdi ben de seneyi bekliyorum :D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Berkan abi, bu şekilde çok zevk alacağını garanti ederim. Hem balık davranışlarını görmek açısından da çok zevkli.

Tecrübemle birkaç noktaya parmak basayımda belki faydası olur seneye. :D

Yanına bir torba al. İçine ne yem kullanacaksan bir miktar koy. İğneye taktığın boyda hazır olsun. Denizin içinde hareketsiz duracaksın bir müddet ve üşüyüp titremeye başlayacaksın. (Ben çocukken çok titrerdim. :D:D:D)
    O halde yemle falan uğraşamazsın. Bir elinde misina, bir elinde bir miktar yem tutman lazım. İsparozlar çok çabuk yem kaçırabiliyor. Her yem kaptırışta şortunun içinden yem çıkarmak hem zaman kaybı hem çok şık durmaz. :D:D:D

Bu şekli denemeden yarım saat önce sırtına ve omuzlarına gayet kalın şekilde güneş kremi sürmeni şiddetle tavsiye ederim.
    Benim sırtımda yumruk gibi lekeler oluştu 2 isparoz tutacam diye. :D:D:D
    (Çocukluk işte)
    Kameram olsa, nasıl güzel ve zevkli olduğunu çekmek isterdim şu anda. :)
    Hele bir kaba lidaki hışımla gelip saldırınca nefesin kesiliyor. :)
    İnşaallah yaşarsın ve kayıt edebilirsin seneye :rolleyes: :p

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    fikirler çok güzel, deneyimlerden yararlanmak lazım, teşekkür ederim :thumb: