Selam dostlarım, öncelikle baharın habercisi olan 1. cemremizin düşmesinin şerefine tüm çılgın balıkçı dostlarımın ve amatör tatlı-tuzlu su balıkçılarının geçmiş kandilini kutluyor nicelerini diliyorum mevlamdan.. Giriş cümlemde de belirttiğim üzere bu gece 00.00' itibariyle ilk cemre ile buluşuyoruz, inanırmısınız içimdeki kıpırtı, heyecan ve mutluluk paha biçilemez ölçekte.. Dün gece bunun şerefine aldım minik kamış oltamı düştüm yollara. Giderken de bol bol dua ettim Allah'a ; '' Allah'ım, biz aciz kullarına vermiş olduğun bu tabiat hazineleri için şefaatine hamdolsun.'' diye.. Yanıma yiğenim salihi de alarak şöööyle Kırıkkale taraflarına ırmak boyuna doğru süzüldük. 1 poşet solucan ve birkaç takım sinek iğneli hafif gramajlı şamandralı hazır oltalarımı almıştım çantama. Yarım saat 45 dakikalık bir seyrin ardından kafama göre bir avlak tesbit edip demir attım hemen oracığa sisli orman havasını, su şırıltısını, pusu, nemi, ağaçları v.s. öyle özlemişim ki sanki vuslattan sılaya darın düşmüşçesine sarıldım tabiata inan olsun ) Yav bu hastalık tohumunu hangi müptezel arkadaşım bulaştırdı ise bana Allah gani gani razı olsun kendisinden deyip güldüm içimden. Irmak kenarına gecenin karanlığında temkinle indikten sonra suyun ne denli yüksek ve ürkütücü olduğu ilişti hemen gözüme, ve 1 dal sigara dumanında solucanlarımı kadim dar ağaçları olan çelik iğnelerimle buluşturdum.. Veeee Bismillaaaaah deyip suyun döngüsüne sallayıverdim minik kamışı.. Balıkçı palavrası demeyin vallahi de 15-20 saniye ya geçti ya geçmedi fosforun derinlere gömüldüğüne tanık oldum ve keyiflice asıldım oltama ve suların şımarık çocuğunu küçük bir mücadelenin ardından kıyıya aldım, makul ölçülerde bir çay balığı.. Ardından bir tane daha, bir tane daha derken 1,5 saatin içerisinde neredeyse aynı boylarda 9 tane çay balığı yakaladım )) Keyiften çıldırdım desem yeridir, ateş dahi yakmadım arkadaşlar.. Zaten hava artılarda seyretmekteydi.. Açılışı yapmanın mutluluğu ile daha fazla üşümemek adına eve dönerek sonlardırdım bu maceramı.. 2011 yılı mevsimsel kategorik balık avı sezonunun tüm avcı dostlarıma hayırlı ve rast gelmesi dileğiyle hepinize hoşçakalın diyorum, görüşmek üzere...
Ne de güzel yazmışsınız agzınıza dilinize sağlık.. Güzel avlar dilerim size ama bizide unutmayın bikaç kare resim lütfen..
Teşekkür ederim, cep telefonu kamerasından soluk benizli birkaç fotoğrafım var bu raporumla alakalı, tezelden yükleyip paylaşacağım becerirsem
Çok içten bir anlatım. Duygu yoğunluğunuz bizlere de tesir etti. Fotoğraf yüklemek için yardımcı olabilecek bir link: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=36043
Serdar vur tellere azizim, vur da tınlasın hele. Mest ettin gardaş. Anlatımın yetti o güzel vakte. Anbean gördüm herşeyi, tadı sonrasızca yüreğimde... Teşekkürler dostum ve dahasına, en güzeline inşallah.
Agabey cok guzel anlatmissin Hem oyle samimi anlatmissinki insanin gonlundeki Turkiye ozlemibi bir nebze daha artiriyor Bu anlamda keske 1 tanecikte fotografta olsaydi Rastgele...
eski bir ankaralı olarak dediğin yerleri ve manzarayı cok iyi bilirim. anlatımınla beni yine oralara götürdün. cok keyifli bir av olmuş. avın daim olsun. birde ırmağın üzerindeki kum ocakları çevresinde turna avı denemeni tavsiye ederim. cok tatmin olursun. hen avına hem lezzetine.
eski bir ankaralı olarak dediğin yerleri ve manzarayı cok iyi bilirim. anlatımınla beni yine oralara götürdün. cok keyifli bir av olmuş. avın daim olsun. birde ırmağın üzerindeki kum ocakları çevresinde turna avı denemeni tavsiye ederim. cok tatmin olursun. hen avına hem lezzetine.