mırmır avı teknikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında SHARK tarafından paylaşıldı.

1. Lucky45

Lucky45

Favori Kamış:
    Kamışlı Makineler
    En İyi Avı:
    MIRMIR
    Sayenizde güzel fikirler edindim, teşekkürler.

2. Suatreis

Suatreis

Memnuniyetle bilgilendiririm. Yeterki sizin gibi bu konulara hassasiyet gösteren değerli dostlarımız istesin. :)

Öncelikle adınızı bilmediğim için size "dostum" diye hitab edeceğim umarım bir mahsuru yoktur.

Sirküleri incelemenize vesile olan aslında ben değil bu plartformdur, asıl amaç ise bilgilendirme paylaşım olmakla beraber kalıcı dostlukların kurulmasıdır.

37/2 No.lu sirküleri incelediğinzde yasaklanmış ve kısıtlanmış olan türler listesinin en altında "Diğer" şeklinde bir bölüm vardır. Bu bölümde orada yazılmayan tüm türlerden bahseder. Karşısında ise boy limiti yazılı olmayıp ağırlık sınıfında yanlızca "kg" şeklinde bir ibare mevcuttur. Listenin devamındaki açıklamayı okuduğumuzda bu "kg" imgesinin boy limiti aranmadan drek ağırlık miktarı olduğu bununda 5 kg.ı geçemeyeceği anlatılmıştır. Hukuk dilinin farklı kullanılması ve bazı konuların net yazılı olmaması bir takım anlaşılma güçlükleri doğurrmaktadır. Sizinde bu durumda kalmış olmanız gayet normal. Zira konu hakkında karşılıklı tartışmalar ve paylaşımlarda bulunmasaydık bende öyle anlayacaktım. Ne demek diğer türler, ne bu "kg" imgesi....gibi...

Sanırım bu kg ve limit meselesi anlaşıldı.

Gelelim mırmır a, ortalama boyda ve popilasyona zararı olmayacak avlanması etik diyebileceğim oran iri bir çinekop büyüklüğüdür, buda yanılmıyorsam 20 cm yi ve 400-800 gr.ağırlığı bulur.

Bilgi edinmek ve doğru olanı öğrenmek adına nazik tavrınızla konuyu cevapladığınız ve de konu üzerindeki hassasiyetiniz için tekrar teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalınız.:)

3. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    bu mamun dediginiz sey ve boru kurdu sanirim sadece izmirde var yada antalyada hic yoq varsada ben gormedim ama sanmiorum olsa gorurdum biz antalyada tavuk gogsu ve yanes(tekteke) ile avliyoruz mirmiri finikeli arkadaslar arutana gelemden 100 metre gerisi gusel mirmir yapio levrek bile cikio arada tatli su varaya :) arkadas yakaladi biliyorum levregi:)

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Boru kurdunu Bursa da rahatlıkla temin edebiliyoruz.Ama mamun buralarda yok..

5. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    aslinda bikere izmire gittigimde karsiyaka sahillerinde isparoz yakaliolardi garip biseyle sanirim o olasa gerek die tahmin ediorum ama antalyada hic gormedim mamunuda bilmiorum belki ilerde antalyaya da getirirler ama gerekte yok aslinda karides ve teke(yanes) yetio antalyaliya bide tavuk gogsu :)

6. spilefe

spilefe Fatih

Favori Kamış:
    ryobi 6000 serisi makina hammer yarı sörf 3.50 100 250 atarlı bi kamış albastar makina ve kamış 3.30
    En İyi Avı:
    mırmır ve kefal tartı yoktu :)ama baya büyüktü
    mırmır geçen senelerde avladığım en zevk aldığım balıklardandı epeydir avlamadım.bundan 3 4 sene önce yaz aylarıydı haziran gibi her hafta 2, 3 tane alırdım sarayburnundan.takım olarak 60 cm 70 cm dip takımı çift köstek deniz kurdu kırmızı en sevdiği yemdir.fakat 2 sene önce şarköye tatil yapmak için gitmiştik arkadaş gurubuyla beraber biz takımları filanda götürmüştük şinorkel gözlük palet vs.de vardı yanımızda arkadaşlar denizde güneşlenirken, yüzerken, biz kardeşim said ile beraber gözlük palet sürekli dipteki yavru balıkları izliyorduk, bunlarda mırmır yavruları idi hep merak ettiğim konu olan bu mırmır yeme nasıl vuruyordu.sahile koştuk tek iğne 7 numara 2.5metre 0.25 misina ile bileğimize bağlayıp gözlemlemeye başladık orada acil kurt bulamadığımız içinde kayalık bir yerden midye çıkardık.tek iğneye midyeyi bütün hali ile sardık,ve başladık hem yüzmeye hemde izlemeye 1. si küçük balıklar ayaklarımıza 1m mesafeye kadar yaklaşıyorlar üzerlerine hareket edersek kaçıyorlar ama tekrar geri geliyorlar, kumların dalgalardan ötürü kaldırdığı böcekimsi midyekabuklarının içinde birde deniz kurtları var avlandıkları eşeleyip karıştırıyorlar.takımı suya attıktan sonra kısa bir sürede 4 der li 5er guruplar halinde saldırıp kenarından köşeşinde vurmaya başladılar bende şinorkel yok sadece gözlük var nefesimi tutup 30 40 sny izleyip nefes alıyorum derinlik 1.50 cm sahilden 150 m. uzaklıkta derin sular 10 metre sonra zaten başlıyor.bu arada enterasandır bir adet büyük bir mırmır geldi yeme 1metre kala bir dalış yaptı ufak balıklar kaçıştı, önce yeme bir iki burun darbesi ile dürttü sonra ağzına aldı çiğnedi 2 veya üçsefer çiğnedi iğne batınca kaçmak istedi fakat kendi kendini tasmaladı, bende çektim balığı suyun içinden çıkarttım aynı anda 5 metre arkamdan said eha yakladım dedi aynı boylarda yetişgin iki mırmırla sahilin yolunu tuttuk sahilde takım atan iki kişi vardı biz balıkları görüp takım yapmak için çıktığımızda bize sormuştu, ne yapıyorsunuz diye, bizde balık tutacağız dedik:) öyle tutamazsınız ona gelmez o balık demişti bizim amacımız balık vururken yeme nasıl vuruyor canlı gözlem yapmaktı.o adamlar öyle elimizde balıklar geldiğimizi görünce yaşlı adam oğlunuda bizim yanımıza gönderdi elinde misina tek iğne ama biz 13 14tane o kadar iri olmasda balık aldık o gün diğerleri 13 15 cm filandı aslında hepsi hemen hemen aynı şekilde yemi aldıktan sonra kendilerini tasmalıyorlar.yalnız bütün midye takılırsa küçük balıklar kenarından köşesinden yeme vuruyor almaya çalışıyorlar büyükleri ise sakız çiğner gibi yemi ağzına alıyor.yer mürefte ile şarköy arasında bir yerdi.gözlemlerimiz sonucu büyükler ürkek fakat küçükler öyle hareketten filan kaçmıyorlar ancak hamle edip tucakmış gibi yaptığımız hareketlere tepki veriyorlar oda yine fazla uzaklaşmıyorlar.

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    paylaşım için bilgi veren herkese teşekkürler
    yazın antalya kumlucada bu mırmırdan yakalamak istiyorum :)

8. deePblue

deePblue na

çok iyi bir fikir :)
    kumlucada bolca mırmır yakalayabilirsiniz.tavuk göğsü güzel iş yapıyor ;)

9. heykelci41

heykelci41 mustafa

merhaba arkadaşlar.mırmır avında çakıl taşlarıyla başım dertte.kopardığım kurşunun.kaçırdığım balığın sayısını unuttum.beni bu dertten kurtaracak öneri bekliyorum.

10. Kumsalda avlan:)

hem mırmır kumda dahaçok olur;)

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    mırmırı kumluk sahillerde bildiginiz kum midyesi ile tutarım..hani şu beyaz kabuklu midye ..kumsallardan çocukların kabuklarını topladıkları midye..
    1 karış suda elinizi kumun içinde gezdirin biryerlerde parmagınıza deger
    menderes deltası kumsalında çok var..

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Muvaffak Amcam,
    Hani bu konuda değinildimi bilmiyorum ama .

Birde Kumsalda Su ile Kumun birleştiği yeri kürek ile kazıyoruz.
    Parıl Parıl fosforlu Solucanlar çıkıyor,

Bulması ve toplaması biraz zahmetli ama iş yapıyor.

Arkadaşlara bilgi olarak yazmak istedim.

13. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Suatreis yazmıştı galiba, temiz kumsal diye. Benim sorum şu: Florya daki eski adı ile Güneş Plajı (yeni adını bende bilmiyorum,Uludağ restoran önü vs.) bu sınıfa girermi?
    Yaza doğru oralarda denenebilirmi veya oralarda mırmır tutan arkadaşlar var mı?
    ...yahu 1 sefer olsun, eve yakın bi yerde balık tutalım allasen:) ...

14. pianist

pianist kadir

mırmır için

mrb
    tavukgöğsü mırmır için olur mu acaba

15. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Kadir arkadaşım Tavuk göğsü kullanılıyor fakat boru kurdundan çok daha fazla randıman alırsın.O yoksa tuzla sertleştirilmiş karides.Bu arada 27 nisan da Bursa fıstıklı organizasyonumuz var .Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

16. avantgarde

avantgarde onur

Mırmır sülines ile de avlanır ama ben de boru kurdunu tek geçerim mırmır avında. ama farklı bir bölgemizde daha iyi bir yemi olabilir onu bilmiyorum.

17. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    mırmır hakkında bende bişeyler yazmadan geçemicem...

benim şarköyde ve yeniçiftlikte en çok oltama takılan balık mırmırdır bilmiyorum belkide marmarada çok bu yüzden....

sülünez ve kurtla yakalıyorum çok kolay bir av balığın oltaya yakalandığındaki mücadelesi çok sert bu yüzden kıyıya çekerken büyük bir balık yani kiloluk bir levrek gibi geliyor..

bana göre tadı pekte güzel olmayan bir balık ve birde gölet balığı gibi bir kokusu var mırmırın..

kısacası yakalaması zevkli ve çok olduğu için en azından boş dönmüyoruz...

18. cools

cools

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Bekliyoruz Ya Sabır:)
    Mırmır ile ilgili bir soru sormak istiyorum. 1 sezonluk tecrübeden sonra yeni sezona başlamak için,

Bursa ve bölgesinde Mırmır'ı kıyıdan ne zaman avlamaya başlayabiliriz. su sıcaklığı ile alakası varmı?

şimdiden tşk.

19. Bursa ve çevresinde Mırmırı mayıs başından itibaren avlayabilirsiniz..Derin sulara daha önce gelebilir..Deniz suyu sıcaklığı 13-14 dereceler civarında kıyılamaya başlar..Şu anda deniz suyu sıcaklığı Bandırmada 10 derece...;)

20. mulker

mulker Murat

Favori Kamış:
    2.70 m.kamış+Alba makine
    En İyi Avı:
    son hatırladığım deniz kefali 2,5 kg.
    cıx

iri mırmır gece ve bulutlu ayda olur..mırmırın yemi sülines ve boru kurdudur..akşamdan canlı teke toplarsan oda işe yarar..