Mırmır,çipura Yavrusuyla levrek yakalama?

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında CABBARİ tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akşam matinesi sona ermiştir arkadaşlar, teşekkür ederim.;) :)

Topla, topla tası-tarağı.:cool: Başın selamette kalsın Balliciğim.:p :D

2. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

arkadaşalr tuttugumuz balığın boyunu metre ile kimse ölçmez ama üç aşagı beş yukarı belli olur
    ben şahsen bu kadart yazılanı okudugum için kefal yavrusu daha cazip gibi geldi hem vicdanen hemde balık zevki olarak

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

mırmırve çupra gibi balıkların yem olatak kullanılması hem tebliğlere aykırı hemde mantıksız bir iş olur bence bırakın onlar büyüsün denizlerimizde kaçtane çiflik kaçkını yada kırması olmayan çupra kaldıki oyüzden bu balıkların yemlik olarak kullanılması etikve ahlak dışı.

illa canlı yemle, bırakma oltası ile levrek yakalıyacam diyorsan isparoz,sarpa, karagöz,kaya balığı gibi TC kıyılarındaki her yerde kolaylıkla bulunacak balıklardır. Bu balıklar için limit yo belirtilmemiştir.

düşünün bir canlı bırakmam avında kaçtane canlı balık yakalıyıp saklıyacaksınız ve kaç olta atıcak sınız bunu hesabını yaptığınızda en az 10-15 mırmır yada çupra yavrusu yakalamak zorunda kalırsınız. buda hiç etik değil

4. ozan

ozan Ozan

iğneyi taşıyacak boyda 5 balık aldınmı bide sabırlı olup balığı çekip çekip geri atmak yerine sabırla bekledinmi vuruşu aldığın 5 balığın 3 ünü suya salar eve dönersin. ama yemlik balığı atar çeker hasret giderir bidaha atarsan 3. ye varmaz ölür değiştirirsin bidaha tekrar 30 yavru öldürürsün. mesele avcıda yoksa yemlik balığın ne olduğunun anlamı yok. 40 cm yazılı yavrusu 75 cm zargana hepsi yemdir bence eğer lazımsa.

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

sarpa, karagöz ve diğer saymaktan üşendiğim canlı yem olarak kulanılacak balıklar varken ve bunlar türkiyede hangi denize gidersen git bulunacağı garanti olan balıklar olduğundan bunları yaklamak varken neden çupra ve mırmır?

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tür konusundaki hassasiyetini anlıyorum Kemal abicim. Nadir bulunan balıkların -ki ille de mırmır ve çupra olması da şart değil- yemlik niyetine ve avlanma limitlerini zorlayacak şekilde aşırı sayıda kullanılması bazı yönleriyle tebliğe, bazı açılardan da etik değerlere aykırı olabilir. Ancak, Karagöz'ün de Tebliğe göre 21 cm gibi bir boy limiti olduğunu da hatırlatmış olayım.:)

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    hıh karagözü tuttukta, levreğe yem yapması kaldı, sahteleri yesin yavvv, ben karagözleri yerim :D :D :D

8. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Ben Uğur'un düşüncesine katılıyorum Nuri abi, tebliğdeki balıklar gelen olara zaten erişkin hallerinde bile belli bir boyu geçmeyen balıklar. Levrek, mırmır vb. yavruları bırakalım da büyüsün. Büyüsün ki, üç tarafında dört denizli ülkemizde "sürdürülebilir balıkçılık" diğer "sürdürülebilir"ler gibi içi boşaltılmış söylemlere dönüşmesin :)

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bravooo, bir hafta önce neredeydin sen abi yaa?

10. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Konuyu ancak gördüm ne yapayım :(

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    çok yanlız kaldım ben çooooook:( :( :(

12. ozan

ozan Ozan

marmara boyutunu aşamadınız konuda. Antalyadan bakınca mırmır özellikle yavru boyda ençok bulunan balıklardan birisidir. ikinci canlı yemi tutan levreğe atıyor antalyada biz canlı yemi Kuzu, palamut (Yazılı orkinos), Sinarit, Yaladerma, Iskarmoz gibi balıklara atarız levrek yokluğundan ya da azlığından). mesela kuzuya atacağımız canlı yem yazılı orkinos olurki 35-40 cmden ufaklarını pek kullanmayız. yani durup durup parmak kadar yavru muamelesi canlı yem meselesinin tartışılmasını değil marmara ve kısmen egede levreğe hangi canlı yem kullanılmalı noktasında kalıyor.

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    hatırlatmadır,

(2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.

(2) Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 5 Mayıs 2010
  14. 56562

56562 xxx xxxxx

Doğu Bey,

Avlanma usulünüz biz amatör balıkçılara asla uymamakta. Verdiğiniz değerlere bakarsak bir sezonda onbinlerce yavru balığı yem olarak tükettiğiniz fikrine ulaşıyorum.

Siz olsa olsa kötü bir profesyonel balıkçı olabilirsiniz ki, biz aramızda bu tür kişileri istemiyoruz. Denizlerimizde yapılan yanlış avlanmalar, tebliğe aykırı tür ve boylarda balıkların balık hallerinde Tarım Orman Bakanlığı görevlilerinin gözü önünde mezatta satılması gibi yanlışlıklar bize aynı hataları yapma imkanı veremez. Tam doğruya ulaşmak istiyorsak işe bir yerlerden başlamalı ve işimizi olabildiğince doğru yapmalıyız. Size bu satırları yazdığım şu sırada bile denizlerimizin bazı yerlerinde dinamitler patlamakta ve troller çekilmekte. Bunu pekçoğumuz bildiğimize göre, hadi hep beraber yasa dışı ava çıkalım ve 2-3 sene sonra bugün nadirde olsa avlayabildiğimiz türlerin resimlerini duvarlarımıza asıp sadece orada görebilelim.

15. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

aqrkadaşlar tebliğde kefal için ne deniliyor yavrunun boyu adedi falan bellimi?

16. fish founder

fish founder Özgür

en fazla 30 adet olmak üzere,
    Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir.

17. CABBARİ

CABBARİ Mehmet

teşekkürler

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sanırım anahtar kavram "hedef balık" olsa gerek. 12 cm.lik kefali veya çaçayı Akdeniz’in Kuzu’suna yem yapmak ne derece etkili bir sonuç verir tartışılır. Dolayısıyla avlanacak hedef balığa göre yemlik balık kullanımı şart.

Yemlik sayısı 30 adetten fazla olmayacak.

12 cm.den büyük avlanabilir boydaki balıklar yemlik olarak kullanılacaksa, günlük 5 kg limitini aşmayacak.

Avlanabilir balıklardan yemlik kullanılacaksa yasal avlanma boy limitinden küçük olmayacak. Yasal günlük miktar limitinden de fazla olmayacak (mesela yazılı orkinos için 45 cm ve 2 adet)

- Hedef balık,
    - Yemlik sayısı
    - Günlük limit.

Ve bir bir örnek: 1 kg olan 45 cm boyunda 1 adet yazılı orkinos yemlik olarak kullanılarak, hedeflenen balıklardan da 15 kg.lık bir kuzu (kuzu için boy limiti yok) yakalandığında toplam balık miktarı “avlanan yemlik” + “avlanan hedef balık” 16 kg olacaktır. Yapılan av yasal(?) olmakla birlikte tebliğin 5 kg ile kayıtladığı günlük avlanma limiti de hayli aşılmış olacak.

Yukarıdaki maddeleri nasıl bir ortak payda altına almak gerekir ki; vicdani, etik ve yasal bir av gerçekleştirmiş olalım?:)
    .

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  19. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Nuri abi, ava iki kişi giderse ve bir yemlikleri diğeri de kuzuyu tutarsa sorun kalmaz ;)

Tamam, tamam.. Şakaydı :D

Daha nesnel ve ciddi yanıtları ben de merakla bekliyorum :)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Görmez misin, korkumdan smili bilem kullanmadım.:eek: (Bkz: 20. mesaj.:D)