selamlar herkese. ben de asso misina almaya karar vermiştim. fakat ga yaptığına dair olumsuz yorum okudum. yorum ibrahim bey' e ait (ayastafanos Balıkçısı). fikrini belirttiği konu da bu; http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=21886 kararsız kaldım vesselam...
beden veya köstekte keyifle kullanabilirsiniz. gam özelliği makara misinasında performansını düşürüyor ama beden ve köstekte sağlamlığı ile tercih ediliyor.
Valla bende Captain marka var 0,70 her şeyi çekiyor Bide geçnlerde birisinde gördüm 1 mm vardı oda iyi ona isterseniz 500 gr takın hiç bişey olmaz
asso doublestrength. sarabilirsin. gam meselesi hiçte ötekilerden fazla olmaz ultra sert olmasından dolayı gam yapıyor olabilir. onuda takımda kullanıyorum gayet memnunum. discovery de olur takım için. sonuçta hepsi asso nun malı. ama unutmayın assonund daha ucuz misinaları var. bunlar benim kullandıklarım ve emmnun kaldıklarım aşağı yukarı 4-5 yıldır sorunsuz kullanıyorum
ben şu an ağırlıklı olarak berkeley trilene maxx yeşil veya berkeley sensithin in beyazını kullanıyorum. çok memnunum. laser tornado da başarılı bana göre.
0.22 mm asso ultra misina yı beden olarak kullanırsanız 150 gr kurşunu atabilirsiniz. Ben baltalimanında 140 gr. kurşunu 0.20 asso ile kullanıyorum.
Arkadaşlar, Koralle 0.35 misina ile ilgili fikriniz varmı ? bir süre kullandım hiç kopma fln yaşamadım ama 1 gün yıkamazsam hemen sertleşip tıkır tıkır oluyodu =) zaten en ucuz misinalardan sanırım. şimdi makinada, bedende, kösteklerde komple 0.28 markasını hatırlayamadığım çok üst sınıf olmamamkla beraber kaliteli bir misina kullanıyorum. tek sıkıntım biraz fazla elastik olduğu için vuruşları ve yakalanan balığı çekerken çok hissettirmiyo. bu arada tekneden mercan, mırmır, çipura,sargoz,karagöz avı yapıyorum, Sorum: bu kalınlıklarda önereceğiniz misinalar neler olur birde şu anda yaptığım gibi makinada, bedende, kösteklerde aynı kalınlıkta misina mı yoksa ör. makinada 0.30, 0.35, - beden ve kösteklerde 0.25,0.20 vs mi tavsiye edersiniz ? Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. Rastgele !
Arakadaşlar özellikle makaraya sarmak için okuma bluefish misinaları şiddetle öneririm. Köstekleri bedenden ince yaparsan ve idam düğümü ile bedene bağlarsan daha sağlam olur. Ben o şekilde kullanıyorum. Denemeizi tavsiye ederim.
Her nekadar ismi hoş gelmesede =) merak ettim... idam düğümü dediğiniz düğümü şekille gösterme şansınız varmı acaba ?
Sevgili Ufuk; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=1534 adresinde bu konu işlenmiş ve resimleri mevcut. Kösteğe bu düğümü atıyorum ancak bedene kösteği bağlayacağım kadar bir boşluk bırakarak bir iğne ile sanki kanca bağlıyormuşum gibi düğüm atıyorum ve iğneyi çekerek iyice sıkıyorum bu düğümler misinanın mukavemetini düşürmüyor ve idam düğümünün halkasını bedene geçirerek iki düğüm arasında sıkıyorum böylece aşağı yukarı hareket etmiyor ve gerektiğinde açarak hemen başka bir köstek takabiliyorum ama dediğim gibi asıl önemli mevzu bu düğümlerin misinanın mukavemetini düşürmemesi. Büyük balık avlarında oldukça işe yarıyor..
Linki inceliyorum Ramazan abi çok teşekkür ederim... böyle bir düğüme ihtiyacım vardı. umarım kaparım. Rastgele !