Evet misina balıkçı için en önemli konulardan bir tanesi. ben bugune kadar beden misinalarında hiç şaşmadığım markadalrdan bahsedeceğim. 1-Siglon 2-Owner (Brand) 3-Goldline ve son olarak takımlarımın içine eklediğim Trabucco....... Son olarak yazdığım misina gerçekten enfes ki bir sigloncu olarak ben bile hayretler içinde kaldım. Siglon : 0,35 Kullanıyorum bugune kadar çok lüferler ve kofanalar çektim ama hiç patlamadı benı yarı yolda bırakmadı.... Owner 0,38 Kullanıyorum rapalalı takımlar da ozellıkle palamut rapalalarında Goldlıne: işte ilk misinam ve değerli beniö için. kaliteli ve sağlam . hangisi derseniz. her zaman önce siglon derim. ve başkada demezdım ama taki.... elime trabuccoyu alana kadar. Misina yapmışlar tam anlamıyla harıka 0,35 in çekeri 10,5 Kg. ve beden sınıflandırmasını ise 0,5 lik dilimler ile yapmışlar. yani 0,20-0,25-0,30-0,35-0,40 ve son..... resimlerini ekleyeceğim mesaja sevgiler....
ali bu misinaların hangi serileri olduğunu yazarsan iyi olur diye düşünüyorum,misinalarda markalar kadar markanın serisi de önemli. mesela ben genellikle berkley kullanıyorum makinaya sarılı olarak ama berkleyin trilene serisini kullanıyorum. tabii senin kullandığın misilnalar ve yaptığın takımları ben çok iyi biliyorum,inşallah birgün arkadaşlarında görme şansları olur. son derece titiz çalışmalarını görmelerini isterim.
sufix xl strong..................... etfa onaylı nadir misinalardan çap tam yazan.. çeker ise assodan,siglondan (aynı çap)...daha fazla== test sonuçlarına göre fiyat:600metre 6 ytl... 035 ile 6-9kg arası epey balık alındı..tavsiye ederim
değerli arkadaşım, 100 metresi 1 ytl ve civarı olan ucuz misinalar için yazdıklarının doğruluğuna kesinlikle inanıyorum. ama alinin bahsettiği misinalar gerçekten çok kaliteli ve ona görede ederi olan misinalardır.Zaten onun için serisini yazmasını istedim. Benim yazdığım ve kullandığım misina orta fiatlı 100 metresi 10 ytl civarına gelen bir misinadır ve alinin misinalarıyla mukayese bile edilemez. bunları yazmamadaki sebebim alinin kullandığı takmları çok iyi bildiğim içindir.
evet ekleyeyım. bende altına resim olarak faydası olur umarım arkadaşlara sufix- asso -double vs misinalarıda denemiş bir insan olarak asla ve asla tekneme dahi sokmam diyordum ya 3 tane marka misina kullanan ben esas misinayı şimdi yakaladım dıye....... kullanmış olduğumuz misinaları mikron makinası ile testinden tutun sağlamlık ve çeker testine kadar hepsini yaptık sonuçlar Siglon 0,33 ise mikronda 0,35 gelir Owner 0,38 ölçi =0,39 gelir Goldline 0,35=0,35 Trabucco asla ve asla benım gözümde bugün itibariyle en değerli misina konumunda. AMa hiç bir zaman üsttekiler bir kere bile rapalamı kaşığımı uzun olta iğnelerimi kısaca balığı denızde bırakmadı ve patlamadı hep görevlerini yaptılar resimlerini ekliyorum...
Sevgili boğazın balıkcısı,balıkların efendisi Alico şu resimdeki Trabucco nun fiyatı nedir birde makinaya sarsak nasıl olur nacizane fikrini alabilirmiyim..
Rapalada 038 mi kullanıyorsun.. peki ne yakalıyorsun... rapalanın önüne kurşunmu bağlıyorsun?? birde owner brand varmı??
Palamut ve torık rapalalarında Yo-zurı torık rapalası kullanıyorum hayır aynen uzun olta takımının arkasına 7 kulaç beden yapıyorum. Owner broad var... ayrıca asla siglondan vazgeçmem direkt olarak soft siglon derdim bir hafta öncesine kadar. Trabuco dehşet ötesi.... bir misina. o kadar güzel salınımı varki. o kadar güzel esniyor suya o kdar güzel yatıyorki biz misina kullanmamışız dedim kendime. Ayrıca kanal kaptırma yoluyla rapala le çokta palamut tuttum geçen senelerde
10 numara olur bence denemek lazım 10o mt lik fıyatı zannedersem 14-16 ytl arası 300 lükler biraz daha sıkı. kolay gelsin. tam fiyatını verırım yarın telefon açar sorarım. Geçen hafta denenmek üzere S.A.M.M. Ephurates verildi. uzn olta bedenınde denedim 3 kere attım 4 de bedeni değiştirmek durumunda kaldım....
Ettfa sizinle aynı fikirde değil.. Bu sene ve önceki seneki sonuçlarına göre siglon 035 yazdığından daha kalı ve 5.9kg de kopmuş bir misina..bir tarafta bu işi görev edinip teknolojinin imkanları ile test sonuçları veren ve tüm dünyada kabul gören bir kurum..diğer tarafta tecrübe ettim bu daha iyi diyen bir durum.. sizce kime inanayım?? üstelik benim tecrübelerimde ettfa gibi sizinle aynı fikirde değil.. bir konu açmıştım bununla ilgili bu sieteye bir göz atın..
Mikronla test eder video olarak gönderirim. siglon 0,33 soft kullanırım dediğim gibi testte 0,35 gelir hiç yanıltmadı beni. neden değiştirdin dersen. trabucoya neden döndüğümü sorarsan ben boyle bir mısına ile tanışmadımda ondan. Kotu tecrübeleriniz sıglon ile ilgili hangi seri acaba ? S serisimi , EX mi dynamicmi ben sadece soft kullandım ve değiştirmedim. torıklerı bıle 0,33 le rahat aldım. 33 kullanmamaın sebebide testte 0,35 gelmesi..... peki gold var resimde ona ne dıyorsun... 0,12 den 0,38 e kadar kullandım.... ama sufix demiştin geçen sefer katılmıyorumdemiştim. nedenine gelince gerçekse bende senınleyım ancak şu anda pıyasamızda maalesef bu marka ile içinde ne olduğu bellı olmayan misinalar var o yüzden katılamıyorum yazmıştım. Ve şiddetle trabuccoyu denemeni tavsiye edeceğim ipek gibi...
Bende şu aşadakini kullanıyorum fakat memnun değilim kesinlikle kopmuyor çok güzel ama lastik gibide uzuyor,birkeresinde dibe takıldı koluma sardım asıl allah asıl kopmuyor kılıps açıldı o genede kopmadı..
ayrıca misinamı hemen söyliyim üst düzey misinaları 15 yıldır kullanılıyor el oltası olarark Du'pont ve harika bir misina maxımux.... kutusu var ama dupont misinayı bulamıyorum maalesef o zaman bu biliyi araştıralım. butun misinalrı rafa kaldırır bunları kullanırız.
biraz daha deneyelimde daha 3 balık avında attım suya bir kaç denemeden sonra tavsiye edeceğim. ama duruşu salınımı. esnekliği. gayet güzel..
bir soru sormuştum owner brand diye bir misina varmı dıye.. ikinci bir sorum daha var maxımux diye bir misina varmı?? bunlar broad ve maxıma olmasın?? maxıma lar artık yok olanlar kemeraltında kiloluk bobinlerden oluyor broad ise sürtünmeye karşı çok zayıff ben bir iki misina tavsiye edecem ama yarıana kalsın..şimdi adı aklıma gelmedi.. av çantasıda bagajda