Misinalar ve örgü ipler

Konu, 'Misinalar' kısmında sailor499 tarafından paylaşıldı.

  1. Suatreis

    Suatreis

    Mesajlar:
    267
    selam dostum.

    kanca ve fırdöndüden başka misinaya düğüm atılmaması ve bütün balıkların
    misinayı görüyor olmasıda bilimsel ve mantıksal olarak mümkün değildir. Ayrıca bilhansarp bu konuyu nereden edinmiş o da belli değil. Orada neden o link i verdim...... üstteki manşet yazısı dikkatinizi çekmedimi. Nasıl oluyorda konuya "kesin" lik katıyorsunuz. Değişken şartlar ne olacak.

    Budur yani mevzu. Sözüm sizi hedef almış değil yanlış anlaşılmasın lütfen ben dahil herkes için geçerlidir bunlar.:)

    saygılar, selamlar
     
  2. Acidmaster

    Acidmaster

    Mesajlar:
    57
    Şehir:
    antalya-dedeman
    Favori Kamış:
    şeytan oltası...
    En İyi Avı:
    92 cm turna
    misinaların kalınlıkları dogru belirtilmiş olabilir ama çekerleri konusunda emin degilim.cunku aynı kalınlıkta olan ama çekerleri rekor fark atan misina cesıtlerı var...
     
  3. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Arkadaşlar

    Konunun son bölümlerindeki yazışmalardan ben pek birşey öğrenemiyorum.
    Bu tarz yazışmalara artık burada son versek de ihtiyacımız olan bilgileri paylaşsak ne dersiniz?
    Sözüm herkese.
    Benim anlayışıma göre, forumlarda biri bildiğini, söyler, diğerleri bu bilgiyi beğeniyorsa alır, beğenmiyorsa es geçer.
    Şayet biri, trakonya çok zararsız bir balıktır, elinize alıp sevebilirsiniz, derse buna tabii ki herkesin hayrına olarak anında itiraz edilir ve doğrusu yazılır.
    Kusura bakmayın bu misina onu çeker mi, sen çeker misin, ben çekemez miyim,..
    bunlar giderek birbirinizi incitme boyutuna ulaşır ve ben bundan üzüntü duyuyorum.
    Bırakın çeken çeksin, çekemeyen daha sağlamını alsın ayıp değil ya bu.

    Maksadımı anlatabildiysem, ne ala.

    Selam ve sevgiler.
     
  4. REİS

    REİS Mahir Ersin

    Yaş:
    79
    Mesajlar:
    2.389
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Bilgehan Sarp usta 2,7 kg çekerli 0,25'le kılıç balığı tutsun, ya da birileri tutmuş bakın desin, ben o misinayla lüfer tutarım.
    Balık tutmak başka , oyun oynamak başka.
    Büyük ihtimalle o rekorlara geçen balıkları tutanlar, 0,25 misinayı kılıç tutmak için atmamıştır.
    Takdir edilecek olan şudur ki o misinayla, gelen balığı iyi kullanmış ve çıkarmış.
    Bir tane daha tutsun dişimi kırayım.
    Ben 0,25 normal Bayer misinayla lüfer yemli tutarım.İsteyen 0,10 la tutar,
    herkesin kendi bileceği iş.
    Ben, belli bir süre sonunda herkes kaç tane tutmuş, ona bakarım.
    Sen istediğin en mükemmel takımları, en pahalı malzemeyi kullan. Dip balığı için, elin, yemin dibe indiğini anlamıyorsa neye yarar.
    Balık dipte geliyor, ben yemi takıp atıyor, dibi, akabinde de balığı buluyorum, sen elinde süper malzemeyle akıntıda uçurtma uçuruyorsun, ne oldu şimdi?
    Ya da yemi taktın, dengede olmadı, aşağı inerken pervane gibi dönüyor, balık senin misinanı görmüyor ama pervaneni;) görüyor.
    Gelir mi oraya hiç.
    Yanlış anlaşılmasın kimseye sen tutamazsın demiyorum.Örnek vermeye çalıştım.
    Şu bir gerçek ki, takımlar aynı elde farkını gösterir, el değişti mi, ustalık ve tecrübe, az biraz da şans devreye girer.
    Ne dersiniz?
     
  5. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balığı suyun içinde tuttuktan sonra, 2 kg misina ile 50 kg'lık balığın işi bitirilir, bu bilinen bir şeydir. Balığı kenara getirir, oradan kakıç, kepçe vs. ile alırsınız. Bu defaten yaptığımız bir şeydir, yoksa bilhassa tatlı sularda balık filan tutamazsınız. Balık suyun içinde ağırlığının %90'ini en az kaybeder.

    O rekorların alındığı yer IGFA. Yani uluslararası balıkçılık organizasyonu. www.igfa.org adresinde mukimdir, ama üye olmayana (paralı) rekorları göstermez.

    Misina düğümde zayıflar, neresine atarsanız atın. Ama önemli olan ne kadar zayıflayacağı, %5'mi, %50'mi ? Daha önemlisi, düğüm misinayı zayıflatmaz ama, yüke binince misina kendini kesmeye başlar. Bu yüzden birden fazla kez dolanan düğümler tercih edilir. Böylece misinanın zayıflaması durur.

    Bir şeyi yanlış anlıyorsunuz. Kimseye "acemi, bilgisiz vs." demek niyetinde değilim. Ama, misinalar için sağlamlık bir kriter, fakat tek ve en önemli kriter değil. Sağlamlık iyidir, hoştur, ama misinanın kopmaması sizin atacağınız düğümlere, balığı kullanmanıza bağlıdır. En sağlam misina olsa da, doğru düğüm atmaz, doğru kalama vs. veremezseniz pıt pıt kopar gider. Bu nedenle, misina sarfiyatının tavan yaptığı hususları düzeltmeyi öğrenmek, yeni fikirlere açık olmak çok daha iyi olacaktır.
     
  6. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir yerinize, kolunuza filan, 5 kg. ile bastırın, çekin, bir şey yapın bir görün, nasıl acıyor. Balıkta öyle, hayvan misinayı koparmak için, ağzını yırtan bir iğneyi kilolarca zorlayacak. Hiç mi canı yanmayacak? Bu nedenle öyle çok fazla zorlamaz, zorlayamaz. Diğer yandan misinadan önemlisi iğnedir. Eğer uygun şekilde, uygun güçte iğne olursa, balık bunu zorlayamaz. Nedendir bilmem, balık vurup hiç misina koparttırmadım, ama iğnemin veya düğümünün açıldığı çok oldu :(

    Mesele, ustalık tamam ama, inanın zor bir şey değil. Genelde, aşırı heyecan, balık olup olmadığını, ne kadar bir şey olduğunu anlamama gibi nedenler oluyor. Bunlar elbette ustalaştıkça artacaktır ama, en doğrusu biraz kendine güvenmek, biraz sakin olup, çabucak karar verebilmek. Roket bilimi değil bu iş.. Sakin olun, büyük balıksa bırakın gitsin, ama boşluk verdirmeyin, misina hep gergin olsun. Hepsi bu..
     
  7. kykh

    kykh

    Mesajlar:
    218
    s.a.

    Hımmm görüşünüz baya farklı aslında ama hiç şöle düşündünüzmü bu iş bu kadar kolay madem neden insanlar sınırlı kalınlıktaki ip lerle avcılık yapıp bide bunu Dünya çapında yarışmalara taşıyolar bide üstüne üslük dünyanın çeşit çeşit yerlerinden katılımcı buluyolar. Ama sanırım bu işi bilmediklerinden oluyo demi vah vah yazık adamlalara keşke bizim siteye katılma imkanları olsada öğrenseler bi iki teknik:) :)
     
  8. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kevlardan ip yapılmıyor (artık). Dyneema ise, kaliteli bir şeyse, 100 kilo çekeri olur herhalde. Test değerleri genelde, çektiğinden düşük yazılıyor. 21.7 kg yazanı, benim oğlanı kaldırmıştı, o zaman 26 kilo idi..

    Rekorlar, B.Sarp'ın rekorları değil, bunlar, çeşitli organizasyonların tuttukları kayıtlar.

    0.25 misina ile kılıç tutmaya çıkılır. Ben öyle yapıyordum en azından. 0.20 .. 0.30 misina genel favorimdir, Kılıca, kefale, izmarite vs. hepsine bunlardan kullanırım, elimde 0.10, 0.15 filan var ama 0.30'dan kalını yok. Kılıç için 0.25 iyi aslında. Kılıç pek büyük bir şey değil. Arada devasa olanları çıkar, ama zaten kılıç hızlı balıktır. Vurduğu gibi 10 m uzaklaşır, en güçlü misinayı taksanız, sizi alır denize düşürür en olmadı. Genelde koparır misianayı. Bu nedenle, mutlaka otomatik kalamalı bir çıkrık makina filan kullanılır. Yoksa, şöyle olur mesela:

    http://www.hemenpaylas.com/download/1288202/ava_giden_avlan_r.wmv.html

    Kılıç nasıl yakalanır iyi bir sorudur. Cevabı şöyledir, böyledir uzun hikaye. Ama, 100 kg çekeri olan veya 80, 100 numara sağlam misinam varken niye uğraşayım diyebilirsiniz. O zaman da başınıza gelebilecek şeyler, kırılan kamışlar, kesilen eller vs. vs .olacaktır. Kılıçların ortalaması 1m. nin altındadır, öyle devasa merlinler filan pek sık raslanan hayvanlar değildir. Sorun, kılıcın güçlü ve hızlı oluşudur. Bu nedenle misinanın sağlamlığı tali bir konu olur..

    Söz açılmışken, benim gibi "ustalar" nasıl balık tutar görmek isterseniz şuna da bir gözatın:

    http://www.hemenpaylas.com/download/1288214/Bal_______ikc_______ioyk_______uleri.wmv.html

    Bu vaziyetlerin hemen hepsi en az bir defa başımdan geçmiştir netekim. Biraz daha usta olunca daha fazla şeylerinde başımdan geçeceğide muhakkaktır..
     
  9. sazan_ustası

    sazan_ustası Ulaş

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    300
    Şehir:
    eskişehir
    Favori Kamış:
    sazan/yayın takımları
    En İyi Avı:
    sazan,yayın
    Merhaba..
    Serdar verdiğin bilgiler için öncelikle sağolasın kardeşim..herkes bir şeye inanıp inanmamakta serbesttir..Adı geçen sitelerdeki bilgilere ben şüpeyle bakarım , bana 2 kg test değerli misinayla 50 kg kılıç, yayın tuttum (yada diğer örneklerdeki gibi..) diyen birine ben sadece gülerim..isterse en son teknik atış yapsın,saniyelik kararlarla 1000 m kalama versin,en iyi şekilde çeksin balığı..bu benim fikrim..
    Verilen bilgiler doğrudur,benim düşüncem yanlıştır ,olabilir...verilen bilgiler bana göre değil başkalarına göre kabul edilebilir olabilir..
    Burası bir paylaşım sitesi,bende bu veriler hakkındaki görüşlerimi belirttim.
    Görüş bildiren konuya emeği geçen herkese teşekkürler.
     
  10. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Söz konusu olan, benim tekniğim, senin tekniğin değil. Balık kıt, ender bulunuyor artık. Böyle olunca daha "usta" olmak gerekiyor. Amma, ustalık yorumu farklı, aynı şeyi kastedip etmediğimizi bilmiyorum.

    Bence, balık işinde %50 malzemedir önemli olan. Misina, iğne, makine vs. %10 şans, %5 balıkçının ustalığı, %10 malzemeye hakim olma. %25 ise sabır ve inattan ibarettir. Usta olmuşsunuz filan pek bir anlam taşımaz.

    Dün Eskihisardaydık. Yanımdakilerin herbiri 10 kadar mezgit takımını, çapariyi telef ettiler. Atıyorlar boyuna birbirinin üstüne. Oysa, biz oranın bir kaçı müdavimi, omuzlarımız sürte sürte atarız, hiç te dolaştığımız olmaz kolay kolay. Buyrun, hiç mi başınıza gelmedi. Acemi adam gelir, çaparcilerin ortasına ve olaylar nasıl gelişir? Buna hangi "kalite", hangi "sağlam" misina dayanır?

    Misinayı saldınız, dibe dokunduğunu anlayamıyorsanız, elbet takılacak. Tamam, anlasanız da taklıma ihtimali var, ama daha az. Kurşun koca kayaya takılınca, sağlam olsa ne sonuç çıkacak? REİS'in de dediği gibi, akıntıda uçurtma uçurarak bu iş zor..

    Balık az. Az olunca nazlı. Kışın, köprüden, Sarayburnundan vs. İğnenin üstüne sigaranın kalayını sarar atardık, çinekop çekerdik. Ama bakın, az olunca yememek için ne kadar nazlanıyor şimdi hayvan. Bu halde başka bir şeyler yapmak lazım. Mesela, daha ince takım kullanmak, görünmez misina kullanmak. Arkadaşlar 145 gr. kurşun atmaktan bahsediyor taa boğazın içine. Bunu kaldıracak misina kaçlık olacak? Bu kadar kalın beden nasıl bir tepki uyandıracak balıkta? Kısacası şu, artık sadece sağlam mı diye bakmak yetmiyor. Daha fazlasını aramak gerekiyor. İkide birde gam yapan veya balık bir kere vurunca köstekte eciş bücüş olan hafızalı misinalar ne kadar iş yapacak? Yapmayacak değil, ama ne kadar?

    Malzeme seçiminde iğne ve misina en kritik hususlar. Kimsenni "sağlam" olmasa da olur dediği yok. Sağlam olsun, tamam ama, rengi, kırma indeksi, UV direnci, ağırlığı, hafızası vs. vs. bunlarda önemli. Bu hususlarda optimumu bulabilmek için -maalesef- sağlamlıktan fedakarlık gerekiyor. O zamanda işte ustalık işin içine giriyor. Daha zayıf misina ile aynı mukavemeti sağlayabilmek..

    Derseniz ki, sen çok mu biliyorsun. Hiç sanmıyorum. Ama bunları öğrenmek için burada değil miyiz topluca?
     
  11. kykh

    kykh

    Mesajlar:
    218
    Sayın soylu bilgiler çok etkileyici benim burda belirtmek istediğim sadece bu ebatlarda ki balıkları gerçekten 25 30 luk misinalarla çekmek zor bi iştir sizde belirtmişsiniz zaten amacım konuyu tartışma boyutuna getirmek diildir kesinliklikle
     
  12. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili sazan ustası.. Şöyle düşün, bende süper bir misina var. Dünyayı bağlasan çeker cinsten. 5000 ton çekeri var.. Şimdi bu misinaya sahip olmakla, balığı çekebileceğin garanti mi? Kamışın ne kadar dayanacak? İğnen ne zaman kırılacak, açılacak? Sen ne kadar çekebileceksin? Misinaya 2 kg yük verebilmen için basit bir hesap yapalım. 2.5 m kamışın olsun. 30 cm. inde sapı olsun. Bu halde kaldıracın uzun kolu 250 cm, kısa kolu 30 cm. Bu halde, kamışı tutan koluna 16-17 kg. yük binecektir. Bu yükte doğrudan kamışa vuracaktır. Sence bu yükü kamış ne kadar kaldırır? Yuvarlanır ta ki, bu yükü kompanze edecek kadar kısalana dek. Yoksa, çat diye kırılır, o 5 mm bile olmayan incecik ucun nasıl 16 kg kaldıracağını düşünüyoruz?

    Yani, senin misinaya 2 kg yük uygulaman için, kollarına, makineye kamışa filan 16-17 kg. yük uygulaman gerekiyor. Eğer balık 50 kg ile asılıyor olsa, bu hesapla, en az 400 kg kol kuvveti gerekirdi. Eee, bizde Naim Süleymanoğlu değiliz, nasıl oluyorda 50 kg'yi çekiyoruz?

    İşte hesabı bu kadar kolay aslında. Köprüde palamut tutanlar, sazan tutanlar, balığın başı sudan çıkınca, misinadan direk çekerler. Dilersen bir dene. 2 kg bir şeyi bağla ve kamışla çekmeye çalış, bakalım kolay oluyor mu?

    Demek ki, balık ağırlığı kadar yüklenemiyor misinaya. Bu birinci püf noktası. Balık hidrodinamik ile hareket eder. Eğer ağzından yakalanmışsa, uygulayacağı kas gücü ağzına doğru olabilir ve misinaya yük binmez. Geri doğru zorlaması çok çok zayıftır hayvanın. Bu ikinci husus..

    Ancak, balık kafa atarak, yani sağa sola başını sallayıp misinaya yük verebilir. Bu durumda hızlı bir kamış veya esnek bir misinanız varsa, bu kısa ama güçlü ve sert hareketi karşılar ve balık yorulmaya başlar. Balığına göre değişir. Ama bir süre sonra balık, acısıyla, yorgunluk arasında kalır ve eğer misinayı koparamamışsa, misinayı çeken tarafa kendi ilerlemeye başlar. Elbette o yöne yüzmez, ama o taraftan bir asılma olunca o tarafa doğru ilerlemek ihtiyacı hisseder. Sonuçta balık önünüze kadar gelir, hemde kilosuna ve su direncine göre çok daha düşük bir yükle.

    Eğer bu hale gelene kadar balığın ağzında kancayı tutabilirseniz, bilin ki, balık önünüze gelecektir. Bazen çarptırma filan yoluyla balığın kuyruğundan vs. tutulduğu olur. O zaman nasıl zorladığını hatırlarsınız sanıyorum.. İşte püf noktası budur.

    Balık ağırlığı ile koparıyor olsaydı, biz balık filan zor tutardık. Eğer balık vurduktan sonra misina kopuyorsa, daha sağlam misina aramadan önce, daha esnek misina arayın derim. Uzasın, emsin balığın ani vuruşunu. Daha iyi düğüm atın derim de, daha önemlisi, sıyrılmaya dayanıklı bir misina bakın derim. "Abrasion resistant" dedikleri bu özellik, misinanın sürtünmeyle ne kadar aşındığını ifade eder. Misina her yere sürtünür. Kamışa, makaraya, kayalara vs. ve eskir. İşte buna dayanıklı bir misina daha az yaralanır ve sürpriz zayıf noktaları olmaz.

    Kısacası, 2 kg çekeri olan misina ile 50 kg balık yakalanır. Kıyıya kadar da getirilir. Ama kaldırın yerinden gider misinanız. Buradan ötesi ham kol gücü ister. Balığın kafası sudan çıktıysa, misina doğrudan yüktedir ve zor çeker, kopmaya meyillenir hemen..

    50 kg yayını, bırakma takım ile yakalıyorsanız, 2 kg misinanın 5 dk dayanamaz. Ancak, bir ucuna giderek kalınlaşan lastikler takmaya deneyin. Ben, serum lastiğinin içine çamaşır ipi (çelik) sokar, bir tür kilitlemeli mekanizma ile, önce 2'li, ardına 3'lü, 4'lü serum lastiği takardım. Balık önce tekliye vurur kolayca uzatır. Bitince uzama 2'ye denk gelir. Sonra 3'lüye böylece giderek zorlaşırdı çekmesi. Bu düzenekle de yayın vurduktan sonra hiç şansı olmazdı. Ama, kamışla yakaladığım da çok oldu. Kaldı ki, 22 kg. lik bir tanesi 4 saat boğuşturmuştu kendisiyle.

    Kısacası, misinanın test yükü ile tutacağınız balığın büyüklüğü arasında birebir, motomot bir ilişki yok. Yani, 1 kg misina en fazla 1 kg balık çeker gibi bir düşünce yanlış olur.
     
  13. bmutlu

    bmutlu

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    679
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    evet arkdaslar asso ozellikle ultra double strenght ve migc red inanılmnaz saglam kopartmayı basaramadım daha buna alternatif berkley sonra viking optiflex ve ultra silikon bu markalar gercekten cok iyi alternatifleri yok
     
  14. deep ocean

    deep ocean

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    166
    Şehir:
    İST-Avcılar
    Favori Kamış:
    SURF Kamış
    En İyi Avı:
    kefal : 1,100 gr. Eşkine: 1 kg.
    ekonomik ama diğerlerine göre sağlam diyorsan ... siglon, yazuri, berkley (trilene)
    süper bir şey diyorsan
    Winplus 0.17 mm= 37 kilo (microkarbon ip) hehe 150 metresi 140ytl cik..
     
  15. ist balıkcısı

    ist balıkcısı

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    653
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    şeyan olta -surf kamış
    En İyi Avı:
    daha öğrenecek çok şey var
    misinada renk önemli mi?

    arkadaşlar ben bir konuda görüş ve fikirlerinizi almak istiyorum.
    makinalarda kullandığımız misinanın rekli olması sizce iyimidir? yoksa renksiz mi olması gerekir?
     
  16. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    En iyi misina renksiz olandır. Ama renksiz misinalar suyun içinde ışığı farklı kırdıkları, mikro çatlaklar oluştuğu için, saydam olmaz. Grimsi bir renkte bulanık bir şey olurlar. Florocarbonlar, bu yönden bir hayli daha iyidir. Ama ideal değildir.

    İdeal misina, suda ışığın yönünü hiç bir şekilde değiştirmeyen, bu nedenle de görülmeyen misinadır, ama henüz böyle bir misina icat edilememiştir. Bu nedenle, bu ideali yakalamak üzere, çeşitli hileler yapılır. Mesela, misina rengarenk yapılır, bu da zor farkedilmesini sağlar. Mesela, yeşil yapılır, bu, sudaki planktonlardan gelen yeşil renge uyarak farkedilmeyi güçleştirir. Mesela, pembe yapılır, bu halde kırmızı renk derinlere (5m +) ulaşamaz ve daha zor farkedilir. Vs. vs. vs.

    Yani, misinadaki renk, misinanın görülmemesini veya farkedilmemesini sağlar ve önemlidir. Hangisi iyidir? Florocarbonlar, açık şekilde daha iyidir. Fakat, adam gibi düğüm tutmaz. Daha zayıftırlar. Serttirler Suda batarlar, yüzen yemler (popper, zargana yemi vs.) için sorun olurlar. Acayip pahalıdırlar vs. Bu yüzden bizde FC yerine, daha sağlam ama ince misina alır kullanırız..
     
  17. Fluorocarbon misinanın en büyük özelliği çap ölçüsünün diğer misinalara göre daha küçük olmasından geçer sağlam düğüm tutabilir ve suyu emme özelliği ile etkili bir misinadır Suyu emme özelliği sayesinde çarpan ışığı ayna vari gibi yansıtma özelliği olmadığından görünürlük özelli oldukça düşüktür.. Türkiyede fiyat değerlerinin yüksek olması düşündürücü tarafıdır ..BU konuda köstek bağlantısında yapılması yeterlidir..

    Sevgili Serdar beyin söylediği
    Ama üstte belirtiğim gibi özellikli bir misina olmasından dolayı etklidir.Türkiyede fiyatlarının yüksek oluşu iyi marka ve seceneğinin az oluşundan dolayı Serdar beyin söyledikleri doğruluk payı yüksektir.

    Tatlı su için koyu renkte gri+yeşil rengin karışımı olan güzel misinalar mevcut..Bunlar etklive kamufile özelliği daha cok olan misinalardır.
    Asso marka misininaların deniz için olan daha doğrusu Double Strength marka misinaları gri ve şeffaf renge yakın görünümleri ile deniz avcılığında kullanılacak renk ve kullanım acısından benim görüşüm en iyi misinaların başında gelmektedir..

    Makinada kullanılacak misina çok önem arzetmiyor benden ve köstek bu konuda önem arz ediyor..

    Herkese iyi avlar dilerim
     
  18. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bigfish, ben sürekli florocarbon kullanıyorum. Defaten bir yere takılır, irice bir şeye filan denk gelirsem, düğüm sıyrılır kurtulur gider, tecrübe ediyorum. Bu yüzden ziyadesiyle, delikli iğne kullanıp, trilene veya palomar düğümü atarım, bunlar en zor sıyrılan düğümler. Aklınızda olsun...
     
  19. Matchbox

    Matchbox

    Mesajlar:
    500
    Kırmızı renk misineye balığın vurmadığını 45 mt. derinlikte Mercan avında test ettim arkadaşlar....:eek:
    Beyaz misinadan şaşmayın..
    Özellikler Yozurinin flora carbonları oldukça iyi....
     
  20. excalibur

    excalibur

    Mesajlar:
    774
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    olta
    biraz geç bir cevap oldu ama,

    olta ipi - beden - köstek
    gündüz; asso double strength - asso double - asso / sufix flora karbon
    gece; asso magic red - magic red - asso double

    olarak kullanıyorum, sağlam ve iyi düğüm tutuyor bu misinalar. memnunum.


    iyi avlar dilerim.
     
    Son düzenleme: 17 Ağustos 2006