Merhaba abilerim forumumuzda gezdiğim kadarıyla okuduğum her konuda koserve mısır işe yaramıyormuş yani benim aldığım dardanel mısır balıkçılarda onlardan satılıyor aca bu işime yararmı yoksa büyüklerimizde dediği gibi bunlar işe yaramazmı.
BUĞRA kardeşim bu mısırı nerede kullanacaksın.sazan avında kullanacaksan bu iri mısırlar var onları tavsiye ederim.markası carp zoom.saygılar.
İşe yarayan konserve mısırlar vardır ama en iyisi kendinin hazırlaması.Hem daha ucuz olur hem de kolay hazırlaması,zor bişey değil.
Konserve mısır işe yaramaz diye bir kural yok,konserve mısırla ben çok sazan yakaladım vaktinde.Ancak fazla dayanaklı değildir,bu yüzden pek tavsiye edilmez.
Ben konserve mısırı yemlemek için kullanıyorum iğneye de kendi hazırladığım mısırdan kullanıyorum.Daha dayanıklı oluyor yemleme için konserve ideal
Mısır hazırlama ile ilgili olarak bir sürü konu var sitede, biraz araştırırsan bulabilirsin. Hele bir ara mısıra sarmışlardı, herkes bir şeyler yazıyordu, o konuyu bulursan yaşadın.
Arkadaslar misiri pastalara kullanilan vanilyali sekerle haslarsaniz daha randiman alirsiniz. selam...
Adana ilçesinde barajda , hamurla ,solucanla denedim denedim olmadi pek verim almadim.sonra konserve mısırla gittim durmadan sazan cektim hepsi 750 gr.lık.. eger küçük 2 tane üst üste takabilrisiniz. fakat yumuşak olması en önemli ayrıntı.. bol sans
güvercin besleyen kişilerin bir darısı var ben ondan aldım ve yaptım isterse bu tarifi dene 1 kg alırsın irilerini ayırırsın 1 gün suda tut sonra şekerli suda kaynat dikkat et dağılmasın sonra bunları kavonoza doldur üstünde su olsun üstünede 3 4 adet vanilya at al sana darı en alası sonra darıları iğneye geçirirken başlarındaki beyaz yerden geçir selam
ANASONLU MISIR YEMİ Süt mısırı Anason yağı 1 adet küçük kavanoz veya şişe YAPILIŞI Taze süt mısırını alıp tanelerini hazırladığınız kapalı kaba doldurun anason yağını üzerine döküp kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın ve gölge bir yere koyun.Avlağınıza gittiğinizde bu yemi yemlediğiniz bölgede şamandıralı takımda kullanabilirsiniz. HAŞLANMIŞ MISIR YAPIMI: Taze mısırları koçanlarından temizlenir. Bir gün kadar suda bekletildikten sonra bol şekerli (veya glikozlu) ve vanilya esanslı suda haşlanır ancak fazla haşlanıp dağılmamalıdır. Mısırlar sudan alınıp cam kavanozlara üst kısmında bir parça yer bırakılarak doldurulur. Kavanozdaki mısırların üzerine bir paket vanilya serpilir ve bununda üzerine kaynatmada kullanılan su ilave edilir. Bu kavanozları buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Piyasadan alacağınız hazır mısırdan hem ucuz hem de daha iyi olacaktır.