O yazıdan ben hiçbişey anlamadım kimse kusura bakmasın, camiada kıskançlık varmış falan bunlar çocukça yaklaşımlar. Kim daha iyi balıkçı, kim daha iyi yazıyoru mu oynuyoruz, ya da ben mi çok safım. Polemik olur, konular kapanır, kalpler kırılır, bunlar normal şeyler. Sanal dostlukların gerçeğe dönüşmesi zaten zordur bari sanal olarak kalsaydı. Neyse ben kendi adıma hiç birşey kaybetmedim şimdiye kadar o site içinde emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Orda vedalaşamadık bari burdan yazayım dedim.
Ümit Bey, ben de aksini iddia etmedim ki zaten, ben de en az sizin kadar şaşırdım ve hatta üzüldüm, farklı bir yöntem izlenebilirdi. Sadece diğer açıya şöyle bir göz attım. Hoşçakalın
Hakan Bey ben de aksini iddia ettiğinizi söylemedim. Sadece sizin yazdıklarınız üzerinden kendi yazdığımı biraz daha açıkladım Yoksa yazdıklarınıza lafım yok. Selamlar...
Arkadaşlarımın çoğunu orada tanıdım dost olduk, Böyle ben kapatıyorum hadi eyvallah denmesi tuhaf ötesi bir durum onca bilgi yazı döküman, orası artık kamu malı olmuş bir yer En azından veri tabanı okunacak şekilde açık tutulmalı idi balikavi.net yönetimden, ricam konu başlığının içeriğe uygun olarak düzeltilmesi en azından bilmeyen merak edenlerini bakıp bilgi almaları açısından.
kusura bakmayın ama anlayamadıgım bir şey var ben bir hafta önce bu konuda üzüntümü ve arkadaşlarla iletişimi kaybettigimden bu siteye bu konuda bir mesaj atmışdım ve gayetde kibarca yazdım benim mesaj tarafıma bilgi verilerek formdan kaldırılıyorda bu mesaj tartışmaya acık kalıyor?
Sevgili Murat, açtığın konuyu ben kaldırmıştım, hatta daha sonra da bununla ilgili bir konu açıldı ve onu da kaldırdım. Doğal olarak, kapanmış bir sitenin dertlerinin burada yazılıp çizilmesi bizleri rahatsız ediyor, çünkü onların hataları bizi ilgilendirmiyor. Üstelik site sahiplerinin de burada yazıp çizme imkanı olmadığından iyi ya da kötü arkalarından bir şeyler yazılması da hoşumuza gitmiyor. Burada eskilerin tartışılmasından ziyade, buraya kaynaşılması ve siteye katkıda bulunulmasını tercih ederiz. Hadi bu da bir kenara, bir de diğer sitede yenişememiş arkadaşların burada polemik yaratma durumları var ki, gerçekten rahatsızlık verici. Üstelik sahte isimlerle gelip birbirlerinin konularına falan yazıyorlar. Aynı şey bu konu içinde de cereyan edebilir (ki umarım olmaz). Yani neresinden bakarsanız bakın, başka bir site ile ilgili problemlerin burada tartışılması bizleri ciddi anlamda rahatsız ediyor. Ama baktık ki bir değil iki değil, insanlar bunun üzerine yazmak istiyor, içlerini döksünler de rahatlasınlar bari dedik. Senin konunun kaldırılıp, bu konunun kalmasının sebebi budur. Herhangi kişisel bir durum söz konusu değildir.
Diğer, ''bazı forum düzenleyicilerinede,örnek, ders niteliğinde bulunmaz bir konu ! Çokta güzel gelişiyor (saygı kuralları dahilinde ). Önünden,arkasından, diye bir şey, forumda söz konusu olamaz,''anonim bir durumdayız, İsteyen buyursun,girsin yazsın.! Ben şahsıma kimsenin düşüncesinin yok edilmesinden yana değilim çünkü ''düşünce , yok edilemiyor.!
2008 yılı başında biri demişti böyle olacağını. "Zaman gerçek amatör ruha sahip olanların yanındadır. Elbet bir gün bu maske düşer." demişti.
Diğer sitede satış yüzünden çıkan tartışmada bana atılan bir laf yüzünden istemeden taraf olmak durumunda kalmıştım. Aslında taraf olmak da değil, haklının yanında olmak ve yapılan yanlışı düzeltmeye çalışmak desem daha doğru olur. Kapatılan sitede bilinçsiz suçlamalar yapan ve saygısız laflar eden sözde moderatör arkadaşın ilgili üyelerden özür dilemesi gerekiyordu. Fakat tahminimce haksız olduğunu anladıkları bu arkadaşı diğer moderatörler susturdular. Ortaya atılan iddiaların da büyüklüğü neticesinde sanırım savunulacak bir yanları olmadığından veya iş artık dayanılmayacak noktaya geldiğinden siteyi kapattılar. Yapılan açıklama ise tatmin edici ve açıklayıcı olmaktan çok uzak, arkadaşlarına küsmüş bir çocuğun ruh halini anımsatan bir açıklamaydı. Ayrıca son zamanlarda adı geçen sitede devamlı konu kilitlemeler yaşanıyordu. Ben bu kadar konu kilitlenen başka bir site daha görmedim. Tamamen yönetimin hatası olarak görüyorum bunu. Açık konuşmak gerekirse bu foruma çok daha önceden üye olmama rağmen diğer forumda daha canlı muhabbet vardı ve ağırlıklı olarak orayı takip ediyordum. Pek çok arkadaşımı da oradan edindim. Fakat şimdi anlıyorum ki balıkavı.net "forum" olayının bilincinde ve çok daha demokratik yönetilen bir site. O forumdaki arkadaşlarlada muhabbete kaldığımız yerden burada devam ediyoruz. Farkında olduğunuz gibi diğer sitenin kapatılmasında en büyük rolü ticari menfaat oynamıştır. İşin içine para girince insanlar ne yazık ki değişebiliyorlar. BU sitede ticaretin olmaması ve bununda güzel şekilde belirtilmesi isabet olmuş diyorum. Olayla ilgili söyleyecek daha çok şeyim var ama gerek yok. İyi paylaşımlar.
Ben en azından kendi adıma bu alışverişi açık tuttuğunuz için teşekkür ederim, her ne kadar forumun kapatılması ile ilgili şahsi saptamalar olduysa da, yinede forumlar üstü bir başlık, forumlar üstü bir fikir alışverişi oluyor ... Çok emek kaybolmuştur, insanlar buradan tepkilerini dile getirmişler, fikirlerini söylemişlerdir ve saygı çerçevesinde söylemelidirler de. Kendisinden pek hazetmesemde bir siyasetçinin bir lafı vardır ya dün dündür, bugünde bugün Haydi en yakın su kenarına ...
Rakip olarak görmemeniz gerekir sonuçta zevkleri aynı olan insanların buluştuğu yerlerdir forumlar. rahatsız olduysanız konuyu kapatalım. bu arada sitenin yenilenerek tekrar açıldığını öğrendim.
Sitenin kapatılması çok kötü olmuş keşke devretselerdi. Onca emek heba olup gitti. Yazık oldu insanların emeğine Diğer taraftanda çok kalp kırdılar. Sitenin benzer bir isimde açıldığını öğrendim.
Rakip olmakla ne alakası var sevgili Yekta? Biz kendi sitemiz dışında başka sitelerle ilgilenmiyoruz ki rakip olarak görelim. Biz kendi işimize bakıyoruz her daim. Sadece ne olursa olsun, bu siteyi zerre kadar ilgilendirmeyen bir konudan bahsediliyor. Doğal olarak bu da rahatsızlık verici ama önceki mesajımda da yazdığım gibi, madem bu konuda içinizi dökmek istiyorsunuz, bizler de bıraktık rahatlayın diye. Tek istediğimiz, şahıslara buradan kötü şeyler söylenmemesi. Kapanmış da olsa, 3 yıl boyunca hizmet etmiş ve bir şekilde (iyi ya da kötü) yönetilmiş bir forumdan söz ediyoruz.
Yekta Bey aman... Rahatsız olmak, rakip görmek ne kelime, memnuniyetimi belirttim zaten.. Camiaya en çok zarar getirecek olan şey takım tutar gibi forum tutmaktır, bence Sanal ortamlar geçici, arkadaşlıklar dostluklar kalıcıdır, hizmet Amatöredir. Hal böyle iken benim "Haydi su kenarına" yönlendirmem konuyu biraz soğutmak çabasından başka birşey değildir.