Mogan gölü Sazan avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında avcı50 tarafından paylaşıldı.

1. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Merhaba sevgili balık dostları. Bugün işten geldikten sonra Mogan gölüne bir gidelim dedik. Maksatımız olta atmaktı. Buranın balıklarının yenmeyeceğini biliyorduk. Yakala bırak yani. Ama en son 2 sene önce gelmiştim buraya sazan avlamaya bayada yakalardım. Ve bugün gittiğimde artık balığın kalmadığını öğrendim. Elimiz boş döndük ama güzel temiz hava çektik yanında da sizler için resimler tabikide. Belki bu sıcak yaz günüde içinizi açar.

Oltalarımız 3 iğneli sazan yayı ve hamur takılı.

Karabataklar gölde gezinirken.

Bu çocuklar suyun içinde gördüğünüz opşetle gümüş yakalıyorlar. Kendilerince eğleniyorlar.

Gölden bir manzara

Bir karabatak daha

Gölün üzerinde güneş batarken

3 defadır avlarımdan boş dönüyorum Ama olsun Allah izin verirse sizlere trofeler'in de resimlerini gösteririm. Sağlıcakla kalın

2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    Konunun baslıgını gorur gormez cok sasırdım mogandan sazan tutulmus dıye ama konunun icine girince oyle olmadıgını anladım :D

3. dişhekimi

dişhekimi kenan

rasgele sezonu trofe ile açarsınız inşallah.Merak ettim Mogandan çıkan sazan neden yenilmiyor acaba?

4. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    su cok pis oldugundan dolayı

5. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Arkadaşlar moganda sazan var ama büyük nadir çıkıyo baya bi nadir balık yok değil bu sene biraz nazlı kısmet işi gölbaşılıyım...
    Balıklar da eskisi gibi kokmuyor merak etmeyin tertemiz

6. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    doğrudur ben orada yunus kiralayan adamla konuştum geçen yıl burada metan gazı zehirlenmesi olmuş belediye ölü balıkları kıyıdan toplamış. Ben o adamın söylediklerinin yalancısıyım. Ama siz gölbaşılısınız tabikide daha iyi bilirsiniz.

7. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Geçen senede ondan evvel bir çok kez bu mevsimsel hızlı değişim sonucu balık ölümleri oldu .... ama hiç bir zaman bu kadar yağmur yağmamıştı ve göl eymir gölüne tahliye edilip devridaim yapılmamıştı dolayısıyla gölde su baya bi temizlenmiş oldu.... Ben bu sene tuttuğum sazanları yiyorum ama derilerini yüzmek gerekiyor onun haricinde gölde sazan ve kadife mevcut amaç zaten hobi yesek ne olur yemesek ne olur ayrıca yunus kiralayan adama günlük 5000 metre ağı serenler arasında sende varmısın diye sor bi dahaki sefere gereken cevabı almış olursun :)

8. oltacı71

oltacı71 Kemal

Yardim

Arkadaşım ben bu konuda biraz amatörüm.Bana yardımcı olabilir misin?Mogan gölünde şu an balık tutuluyor mu?Yasak var mı?Yasak varsa cezası nedir?Gölde balık kaldı mı?:( Bunları cevaplarsan çok sevinirim reeling Şimdiden çok saol!

9. dişhekimi

dişhekimi kenan

Geçenlerde bekçilere sordum yasak yok dediler.rasgele....

10. oltacı71

oltacı71 Kemal

Çok saol kardeşim.Balık avlarında başarılar dilerim:)

11. askemhan06

askemhan06 KEMAL

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    6 kğ sazan
    Merhaba Arkadaşlar. Mogan Gölünün Baliği Yenmiyor Diye Birşey Kesinlikle Söz Konusu Değil. 2 Yil öncesinde Balik Zehirlenmesi Yaşanilmadan öncede Balik Yeniyordu Ve En Küçük Bir Balçik Kokusu Vs Yoktu. şu An Itibari Ile Balik Pek çikmiyor Ama şansiniz Yerinde Ise Ara Arada Olsa Zil Sesi Duyabilir Kulağinizin Pasini Silebilirsiniz. Av Yasağida Söz Konusu Değil. Saygilar.

12. DİNAMİK

DİNAMİK ERDİNÇ

Arkadaşlar merhaba, bilgilendirmeniz için çok teşekkürler, bende ordaki balıkların yenmesinde sakınca olduğunu duymuştum o nedenle hiç gitmedim. Ama anladığım kadarıyla o sakıncalı durum şuan ortadan kalkmış, göl kıyısına nasıl gidileceği konusunda bana yardımcı olabilirmisiniz.

13. dişhekimi

dişhekimi kenan

Mogan park tan giriş yapabilirsiniz.rasgele...

14. DİNAMİK

DİNAMİK ERDİNÇ

çok teşekkürler abiciğim.syg.

15. honurd

honurd Onur

Favori Kamış:
    Okuma V System Spin 240cm
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    bi de biz deneyelim..teşekkürler bilgiler için

16. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    kemal beye katılıyorum genelde bır kac yılda bır moganın kaderı olan metan gazı zehırlenmesı 2 yıl once yıne meydana geldı ve dunya kadar balık zahi oldu bu olayın oldugu sene karıka sazanlar almıstım ıkı yıldır ugramıyorum halı hazırda orada sazan ve gumus mevcut ama oltaya gelıcek kadar olanları nadır sayıdalar onun ıcın bende mevcut balık mıktarını rıske gırmesıne yardımcı olmamak adına avlak lıstemden uzulerek moganı cıkarttım ve sazandan turnaya dondum. Yakın zamanda av durumunu ögrenmek ıcın yıne moganı ziyaret ettim tam techizatlı bır avcı arkadasımla yaklasık 1 saatlık sohbetle beraber avına ortak oldum. Geçen 1 saatın ıcınde tek bir zil sesi bile duyamadım. Mısır, solucan, hamur vb yemler dahı azalmıs sazan neslının bireylerını avcı arkadasımın oltalarından birine çekmeyi başaramadılar. Hüzünle evime döndüm kısacası