Mordoğan güzelleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında safaklarda tarafından paylaşıldı.

1. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Abi dün konuştuğumuz gibi levrek bol ama mesela ben balığı cuma günü aldım... O günden beri düzenli her gün sırtı çektim... cumartesi ve pazar günü
    1 er tane kaçırdım... Çok fazla saldırma teşebbüsünde bulundular... Ancak havaların tekrar ısınmasımı artık bilmiyorum pazartesi ve salı günleri tek bir balık bile görünmedi... Hatta kefal kaynayan bölgede tek bir kefal bile yok...

Sargoz konusuna gelince ; yenilimanda bulunan bir gırgırda çalışan biriyle konuştum... Oda sargozun bol ve irilerinin olduğunu söyledi... Hatta onun çalıştığı gırgırın altında bolca levrek ve hatta çipura varmış... Zaten kendi gözlerimle şahit oldum gümüşleri nasıl yuttuklarını... Yarım kilodan aşağı levrek yok... Olmazsa o tekneden bırakma yaparız... Bakalım iki gündür baya rüzgarlı ve dalgalı deniz... Deniz suyu biraz soğursa levrek şansı artabilir diye düşünüyorum...

2. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    30 gr lık şamandıradan sonra 1.5 m kadar misinaya bağlı beyaz parlak raglou silikon sahte

Kullanılan misina yo-zuri hybrid yarı fluorocarbon 0.28mm

3. ali_agir

ali_agir ALİ

Favori Kamış:
    D.A.M 2,10 KAMIŞ
    hakikaten çok güzel balıklar..Mırmır yaklaşık kaç mt derinlikte oluyor ve nasıl bir takımla avlıyorsunuz...

4. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Benim avlandığım yerler en fazla 2.5-3 metre derinliği olan yerler....

2-3 iğneli klasik dip oltasıyl ya da gezer kurşun uç tek iğneli sistemlede avlanılabilir... Mırmır genellikle kumluk yerleri sever... Tamamen dip balığıdır... Kumu eşeler durur... Eğer liman içinde teknelere yakın yerlerde var olduğuna eminseniz hiç kurşun ya da ağırlık takmadan hırsız diye tabir edilen
    mümkün olduğu kadar ince 0.18 - 0.20 - 0.22mm misina (kaliteli yüksek çeker örneğin asso ultra ya da double strength) ve misinaya direk tek iğne ve iğneye yem takarak tekne üstünden misinayı açarak direk yemin ağırlığıyla suya atın... Bu en iyi yöntemdir... Bu yöntemle levrek - sargoz - çipura hatta kefal gibi balıkları almak olasıdır...

Mırmır gece boru kurdu ile çok iyi sonuç verir... Daha çok gece avlanan bir balıktır... Mamun da iş görecektir...

Burada bulunan büyük üstadlar daha iyi bilgi vereceklerdir... Sitede çok güzel bilgilerde mevcuttur...

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Bahsettiğim istavritin resmi : tam 27 cm geldi...:D

levreğe artık siz bakın :D:D

Son düzenleme: 9 Eylül 2008
  6. mder55

mder55 Eray

Favori Kamış:
    olta
    Şafak kardeş,işallah daha büyüklerinide yakalarsın.İstarvitte maşallah.:)

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    sağolasın abi evet istavrit şans oldu biraz.. Hiç ummadığım yerden çıktı:D Yozuri-pins minnow 80mm ye atladı:D

Son düzenleme: 26 Eylül 2008
  8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yok, çiftlik kaçkını mırmır! doğru dürüst okusana be adam :D:D