Motorum calınmadan önceki son avım,uyguladığım taktikler,takım ve malzemeler

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Murat
    Bildiğinin aksine bizim buraları zannederim son zamanlardaki calınma hadiseleriyle(Benimkinden sonra iki olay daha olmuştur)bu konuda lider yer haline gelmiştir.Bir avuc huzur icin yerleştiğim bu bölgede başıma gelen bu üçüncü.hadisedir.İlkinde calınan tekne ve motorumu barınağımızdan 13 km kadar sonra sahile terk edilmiş bir şekilde bir balıkcı arakadaşım vasıtasıyla bulabilmiştim.Depomu yanıma almıştım.Teknenin icersinde ici yarıya kadar dolu baska bir depo ile nerdeyse bir metre uzunluğunda demir kesme makası bulmuştuk.
    İkinci hadisede ise bu kere calınan tekne ve motorumdan halende ses cıkmamıştır.
    Son hadisede ise hırsızlar bu kere biraz insaflı davranmışlar ve sadece yepyeni 15 HP'lık motorumu calmışlar,teselli olarak:) yeni teknemi bana bırakmışlardır.
    Barınağımızda ise benzer olayların sayısı bir sene icersinde 7'dir.
    Artık bir bekcimiz var.İnşallah bir daha olmayacaktır.Ancak ben yeni motor alabilirsem bu kere tekenemi Assos mendireği icersindeki Jandarma karakolu önüne bağlayacağım.
    Sevgiyle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

3. tuncaydemirhan

tuncaydemirhan TUNCAY DEMİRHAN

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    98 CM 6,5 kg TURNA - 3.5 KG ÇİPURA - 2.5 KG SARGOZ
    baba selamlar senin mesajlarını okumaktan büyük keyif alıyorum gerçekten.özellikle benim açtığım konulara mesaj atman ilgilenmen beni son derece mutlu ediyor.ömrümde hiç deniz balıkçılığı yapmadım.bir iki çupra ve istavritleri saymazsak.tatlısuda ise avlamadığım balık kalmadı çocukluğumdan beri.bunuda büyüdüğüm memleketime ve köyüme can veren kızılırmağa borçluyum.şimdilerde yakın zamana kadar bir sahil şehrinde yaşamaya başlayacağım kısmet olursa.ve bundan sonra deniz balıkçılığına adım attığımda engin bilgilerin ve tecrübelerin hakkında sık sık başını ağrıtacağım şimdiden haberin olsun.:Dbu arada motorun için üzüldüm çalana kullanmak kısmet olmaz umarım.
    Saygılar ve sevgiler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Tuncay
    Denize yakın yaşayacak olmak senin tatlısuya olan düşkünlüğünü azaltmaz umarım.Zira herzaman dediğim gibi tatlısu avcılığınıun ruhu ve zevki başkadır.Bence ihmal edilmemeli fırsat buldukcada devam edilmelidir.
    Her konuda bana yazabilirsin asla başım ağrımaz.
    Sevgiyle kal

5. tuncaydemirhan

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:

Asla baba ne demek.Tatlısuyun hatıralarını utumam mümkün değil.Çocukluğumda ve gençliğimde yeri çok büyük.Tıpkı şairin söylediği gibi ;

Benim ömrümde, bir irmak vardir
    Durup önünde tas yüzdürdügümüz ak köpüklerinde
    Sesine sesimizi kattigimiz
    Ve anamizin patiskadan biçtigi uzun donlarimizla
    Bir turna baligina gençligimizi sattigimiz
    Aylandigimiz,
    adamdan sayilip delikanli halaylarina karistigimiz
    Yildizlarin altinda, dam bacalarinda asik attigimiz

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel cok güzel.İnşallah bana yakın gelirsinde seninle tatlısu avlarıda yaparız
    Sevgiyle kal

7. tuncaydemirhan

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    umarım inşallah

8. tuncaydemirhan

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    bide baba sakın yanlış anlama samimi bulduğum için söylüyorum.hani filmlerde şu sahil kasabasında küçük bi barakada yaşayan reisler yada aktörlerin gidip dertlerini anlattıkları kaptan babalar göbekli yaşlı ama çok tecrübeli herzaman insana huzur veren konuşmaları olan bilgin ve olgun kişilere benzetiyorum kızma.hani sandalla açılsan hafif hafif yukarı aşağı sallanırken bi taraftan oltaları atsak bi taraftanda rakımızı içsek diye hayal ettim bi ara

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hic kızarmıyım Sevgili Tuncay.
    Arada resimlerde asık suratlı cıkabiliyorum.Asla böyle değilimdir.Sen hele buralara bir uğra bak neler yaparız,nasılda anlatırım,dinleyebildiğin,sorabildiğin kadar.
    Sevgiyle kal kardeşim

10. küçükavcı

küçükavcı

emeğinize sağlık güzel av olmuş ve geçmiş olsun.

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol delikanlı.
    İleride en usta avcılardan biri olacağına eminim.
    Sevgiyle kal

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sevgili Vedat Abi, bu yazında gösterdiğin köstek yapısı normal monofilament ve daha kalın misinalarda randımanlı olmakta mıdır? kastettiğim şey şu; örneğin sağlam bir 0,18-20-22 lik takımda bu boncuklu üçlü fırdöndülerin yine miniklerini kullansak sizin incecik fire crystal misinanızın verimine ulaşmasa da en azından normal köstek yapısından daha verimli olur mu?

bu üçlü fırdöndülere köstek bağlamak hem normal köstek yapımından daha pratik geliyor bana hem de kösteğin kendisini kesmesi gibi bir olay olmuyor, ayrıca gam yapmıyor ve köstekler bedene dolanmıyor... bu yapıyı ben çok uzun köstekli kumsal levrek takımımda kullanıyordum, normal yemli gibi kurşun bedeni ve 70 cm-1 metre köstekle yemimi epey güzel ve çekici biçimde süzdürebiliyordum... normal köstek bağlayanlar kadar da verim alıyordum, en küçük ve parlak üçlü fırdöndü ile hazırlıyordum...

yemli takımda 0,20 civarı mono misina kullanma durumunda misina görünme faktörünün yanında bu fırdöndülerin görünmesi balığı iyice ürkütür mü? 1 metrelik takımda levreği ürkütmüyordu ama yemin 20 cm dibinde durum ne olur?

saygılar...

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kaan
    Bahsigecen takımda Crystal Misina Makaraya sarılmakta ve takım dahilinde kullanılmamaktadır.
    Piyasada bulunabilen,benimde kullandığım üclü,boncuklu fırdöndü düzenide iş yapmaktadır.Balıkların bazısının hemen 20 cm uzaklıkta tedirginlik yaşadıklarını sandığımdan,ayrıca üclü fırdöndülü takımı hazırlarken her iğne icin iki kere ana beden üstüne düğüm atılma külfeti yüzünden,cok daha az görülür,belki farkedilmeyebilecek kadar kücük,kum boncuklu düzenimi kullanmayı tercih etmekteyim.Köstek ve bedeninde FC yada yarı FC misina kullanmaktayım.Kalınlıklarının illakide daha az olması icin bir cabam yoktur.Pekala 0,30,0,35 ve hatta 0,40 mm kullanmaktayım

sEVGİYLE kAL

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    teşekkür ederim Vedat Abi...