Muhtesem Bir Mercan, Bu Yolun Sonu Ve Bir Dilenis

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında Huseyin Alp Arslan tarafından paylaşıldı.

1. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Sevgili Hüseyin
    Bende aucklandi avusturalya olarak görüyorum senelerdir,yaslaniyoruzmu ne,gözlerimizde görmüyor artik:)

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Yasincigim, degerli kardesim,

Her seyden evvel sana yazi ile kendini ifade etme yolunda yardimci olacagina inandigim bir iki up ucu vererek basliyayim.Cunku herkesin degil ama senin kendini ifade etme konusunda fazlasiyla yetkin olduguna inaniyorum.Belki sadece bir iki noktaya dikkat etmen gerekiyor. Altta ifade ettigim sedece kendi kisisel yaklasimimdir. Faydali olursa mutlu olurum.

Herseyden evvel yazdigin insani kim olursa olsun sevgilinmis gibi dusun ve hic bir seyden korkmadan ona kendini anlat... Goreceksin sesinde sefkat, sicaklik, huzur ve nezaket olacak...

Har hangi bir etkiyi yaratmaya konsantre olma... Kafanda ki sesin sana ne soyledigini de dinleme... Sadece konsantre olacagin, anlattigin olsun... Aklina gelen imajlari gor ve ifade etmeye calis, o imajlarin sende yarattigi duygulari yakala ve onlari birak, kelimeler olarak ciksin senden... Unutma ki once ilhami dokmelisin kagida... Noktalamayi, grameri, bozuk cumleleri duzeltmeyi en sona sakla. Ve butun bunlar bittikten sonra al onu yuksek sesle birine oku. Okurken de dinle. Sanki sen yazmamissin gibi dinle. Okudugun insanin yorumlarina, okurken takildigin yerlere, ayni dusuncelerin, ayni kelimelerin gereksiz tekrarlarina ve duydugun sesin anlattiginin sende yarattigina dikkatli ol.Duzeltmelerini bir kez daha buna gore yap. Yaptigin kadar bozmaktan, bozup yeniden yazmaktan usenme...Ben her seyin yetenek olduguna inanan insanlardan degilim. Calismaya, gercekten istemeye inanan insanlardanim. Elbette yetenegi yadsimiyorum , soylemek istedigim ,yetenek her sey degil.

Sevgili dostum, kardesim,

Yukarida ifade ettigin comert yoruma cok ama cok tesekkur ederim. Ozellikle karartigim bolum inan beni cok duygulandirdi. Cunku yapmak istedigimi basardigimi hissettirdin bana. Gercekten bu calismalarla bogusurken butun hedefim aslinda kendimi anlatirken bizi, yani amator balikcilari anlatmak, bunu yaparkende gelecege bizden bir belge birakmak.Bazi arkadaslarim yazdiklarimi oldukca uzun, ayrintili ve hatta fazlasiyla kisisel bulabilir. Ancak benim icin yazdiklarim oldukca onemli ve buraya gonderdigim pek cok yazi aslinda baska calismalara taslak.

Bu calisma vakti zamaninda daha basit bir icerikle Av Ve Doga dergisinde yayinlandi. Ancak buraya icerigi cok daha derinlestirilmis olarak geldi. Bunu gelecekte cok daha farkli bir baska calismaya dondurebilirim. Artik burdaki anlattiklarimi farkli form ve kaliplarda baska calismalara temel olarak kullanabilirim. Sizlerin bir amator balikci olarak gosterdiginiz ilgi zaten bana cok buyuk bir calisma gucu veriyor ve beni dusunemiyeceginiz miktarda geri besleyip , bilgilendiriyor.

Yazmak, amator balikci olarak yazmak, benim icin cok onemli bir konu. Cunku sahsen insani anlatmanin ve ona sadece ona ait olan bir mesaj ulastirma yolunun sadece agdali bir felsefe yaratmak veya bir klasik dokturebilmek olduguna inanmiyorum. Balikcilik gibi cok sira disi bir alan vasitasiylabile insan anlatmak istedigi her seyi anlatabilir.Bu vasitayla insani irdeleyebilir, kendi insanligini desifre edebilir.

Ifade ettiginiz gibi eger siz kendinizi benim yazdiklarimda bulabiliyorsaniz, bu benim icin alabilecegim en degerli iltifattir .Cunku bu "bizi anlatabilmeyi" kismen de olsa basarmaya baslamisim demektir.Bu yazdiklarimin gercekten bir anlam bulabilmesi demektir.

Degerli ve cok samimi yorumunuz icin tekrar tekrar tesekkur ederim...

Gorusmek dilegiyle , saglicakla kaliniz.

Rast gelsin.:)

3. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Olur boyle seyler Selim Abi ...:) Takma kafana...Dahasinda bulusabilmek umidiyle...Hoscakal...

4. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Hüseyin abi iyi varsın iyiki bu güzel avlarını edebi eser tadında bizlere sunuyorsun gerçekten yazılarını ve seni çok özlemiştim ellerine emegenine saglık.

5. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Serkancigim,

Cok tesekkur ederim degerli kardesim.Ben de sizleri ozlemistim.Simdi gece baligina cikiyorum.Insaallah anlatilacak bir seyler cikar.
    Gorusmek dilegiyle, kendine iyi bak...

Rast gelsin dostum...

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sevgili Hüseyin abi, yazı ile kendini ifade etme ile ilgili önerileriniz benim için en az "bizler hakkında" vermiş olduğunuz ip uçları kadar değerli ve önemli, hakkımdaki olumlu düşünceleriniz için ayrıca teşekkürler. Yazım konusunda vermiş olduğunuz ip uçlarını elimden geldiğince uygulamaya gayret edeceğim, söylediğiniz gibi daha çok çalışıp, çok okuyup, daha fazla istemem gerekiyor.

Vakit ayırıp, samimi ve içten bir şekilde yazmış olduğunuz mesajınız için çok teşekkür ederim.

Selam ve saygılarımla, sağlıcakla kalınız.

7. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Ahh guzel kardesim,

her halde bir de sen bunlari bana hasta yatagindan yaziyordun...:( Gozlerinden opuyorum...Kendine iyi bak...

Gorusmek dilegiyle...

8. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Direnmeye devam edelim sevgili Teoman Bey...:)

Akli selim, guzel kalpleri bir birine yaklastirir...

Sevgiyle, saygiyla, saglicakla kaliniz...

Gonlunuzdekine rast gelsin...

9. teomanturker

teomanturker

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    yayın
    Muhtesem Bir Mercan,Bu Yolun Sonu Ve Bir Direniş

14-01-2010 / AMASYA / 16:06 Sevgili HÜSEYİN,bu sabah,emekliliğin vermiş olduğu rehavetle saat 10:00 da,yataktan kalktım.Çay suyunu ,ocağa koyduktan sonra,pencereden,Amasyanın havasını seyrettim...Lokman,Ferhatla Şirin ve Kırklar tepelerine,yağmur bulutları toplanmış,şehrin güneyindeki Tokat kara yolu sisten görülmüyor ve cisi,çisi bir yağmur yağıyor,halbuki bugün,çarşıya çıkıp, benim gibi emekli olan bir arkadaşımla,buluşup sohbet edecektik..anlaşılan oki,bu günüde evde geçireceğim..Neyse buarada çay suyuda kaynadı,çayı demledikten sonra,gece televizyon kumandası yüzünden,munakaşa ettiğim eşimin,gönlünü almak için,güzel bir kahvaltı masası hazırlayıp,eşimide uyandırdıktan sonra,Amasyanın bugünki kapalı,yağışlı havasını seyrede,seyrede kahvaltımı yaptım.Kahvaltıdan sonra,akşamkı munakaşamızda,kolu budu dağılan,kumandayıda tamir ettikten sonra,mademki evdeyim,oturup SAZAN -4 hikayemi yazayım dedim ve bilgisayarın başına oturup,mesajları gezinirken...2gün evvel,bundan 4sene önce,açılan bir konuya bu aylarda verilen bir cevaba (okuduğunuz yazımın, başında belirttiğim alıntıdaki cümleye ) serzenişte bulunmak için yazdığım yazıya,sizin yazmış olduğunuz mesajı gördüm ve biraz şaşkınlık yaşadım....! Halbuki,dünde :sizin o labirent gibi,5sayfalık yazınızı,yanı konu ve cevaplar sayfasını,sabırla okumuş ve yazmış olduğunuz birçok konularda eşleştiğimizi gördüm...Çünki bende,gurbeti yaşadım ve sıla hasreti cektim,Bölüm 3 teki şiirinize kendi açımdan bir detay yapmaya kalksam,yaşanmış gerçek bir roman olur,busayfalardan,bir akarsu gibi akar,bir yaşanmış,hayat seli gibi çoşar bunada benim yorgun beyin gücüm yetmez.Evet sevgili Hüseyin yazılarınızda kendimi görür gibi olmuştum ve bu sınır tanımaz bulut taaa..YENİ ZELANDADA sizi bulmuş ve bana eleştiri oklarınızı taşıyarak yüreğimden vurulmama sebep oldu,şaşkınlığım bundan dolayıdır.fakat yazılarınızı okurken,uzaklarda olmanıza rağmen bana ,yazdığım yazıya cevap yazabileceğinizi,düşünmemişde değildim,demekki gönüllerimiz birmiş.Şaşkınlığım geçtikten sonrada,sizin konunuzdaki yazılarınızı tekrar,tekrar okudum.yazılarınız,benim yorgun beynim açısından,zor bir LABİRENT gibiydi...bunun için ,konu bölümlerinizin ,son cümlelerini dikkate aldım ve birbirine örtüşen iki aynı şablonu ,iki ruh açısından,bir birimize uyduğumuzu gördüm,Aslında , yok birbirimizden farkımız....Sadece görünüşten yanılıyor olabiliriz .... bana atmış olduğunuz mesajın cevabını özellikle sizin konuların içine soktum ,konuyu fazla dağıtmamak için.Birisi bu suya bir taş attı ,butaşın suda açtığı , gönül dalgaları,bana ve taaa size kadar ulaştı.birbirimizi daha iyi anlıyabilmemiz için,ya siz benimle bir akar su kenarında beraber olta atacaksınız yada ben sızinle,o engin denizde oteknenin içinde beraber olta atacağız . hayat nasıl yaşanarak öğreniliyorsa,dostlarda,ancak beraber yaşadıkca,birbirlerini tanıya bilir,eğer bu AMATÖR RUHLU BALIKCILIK ortak paydasında buluşmayı başara biliyorsak ne mutlu bizlere...... (BALIKCI BALIĞA GİTMEZ,AİT OLDUĞU YERE DÖNER) Sizi çok iyi anlıyorum..Yapmiş olduğunuz çalışmalarda size başarılar diler,sirçü lisan ettiysem,af ola...AMASYADAN bir amatör ruhlu balıkcı TOM AMCA Sevgilerimle......

Son düzenleme: 15 Ocak 2010
  10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Teoman Abi Kusura bakma...Aslinda bu mesajina vakit buldugumda saglam bir kafayla cevap vermek istiyordum. Gunler geciyor ve zaman olarak darligim bana soluk aldirmiyor.

Kisaca butun soylemek istedigim. Bizler yazdigimiz bir mesaj degiliz. Elbetteki cok benzer taraflarimiz var. Burasi forum ortami. Bir mesajda fikirlerimiz ve bakis acilarimiz pek ortusmedi diye bir birimizden uzaklasmaya gerek yok.

Bazen ata sozunun dedigi gibi "dost aci soyliyebilir." Amator balikcilik hakkinda tecrube ve birikimlerinizi ozenli calismalara dokup sergilemek muhtesem ve cok takdir edilecek bir fikir.Umarim bu yazilarinizda bulusabilmek nasip olur.

Benim o mesajda size vermek istedigim ana fikir sadece sudur...Bugunun amator balikcisi tecrubelerinin ve bilgilerini sergilerken kalici islere imza atmak istiyorsa mutlaka "doganin korunmasi , surdurulebilir balikciliga katkisi ve amator olta balikcilik kulturunun gelismesi ve belgelenmesi konularina kuvvetle deginen, bunlari bas taci etmis, gercekten samimi ve bilimsel bir cizgiyi de yakalamasi ve bu yolda da buyuk bir caba harcamasi gerekir.Bu konuda toplumu yanlis ve temelsiz bilgi ve bakis acilariyla etkilemek calismalari acisindan sonradan karsisina cikacak en buyuk hendikaptir. Cunku gelecek bu tip amator balikci yazarlari sorumsuz olarak algilayacak ve onlari ellerinde bulunan gucu sevimli gorunmek ugruna cok yanlis bir yolda kullanmakla suclayacak ve bu yuzden calismalarini degersizlikle yargilayacaktir. Yaptigi ise aski ve adanmisligi olmayan insanlar, sevdigini korumaya and icmemis gonuller, soyledigiyle yarattigi etkinin sorumlulugunu alamayan, bu sorumlulugu kestiremeyenlerin yolu kisadir.

Demek istedigimi goz onune alir , calismalariniza ve amator balikciliginiza bunu samimice yansita bilirseniz, samimi emeginizin gercek degerini bulacagindan hic supheniz olmasin.

Bu samimi ortamlarda hepimiz gelisiyoruz.Hepimiz her paylasimda bir birimize katkida bulunuyoruz. Bunun gucenecek uzulecek veya dusmanlik olarak anlasilacak bir tarafi yok ve zaten boyle degiliz.

Daha nice paylasimlarda dostlugumuzun, amator balikciliga olan derin askimiz kadar derinlesecegine emin olarak , daha nice paylasimlarda gorusebilmek dilegiyle sevgiyle, saygiyla, saglicakla kaliniz.

Dahasina rastgelsin...:)

Son düzenleme: 29 Ocak 2010
  11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

hüsyin abi çok güzel balıklar bunlar öksüz doyuran cinsinden:D anlatımda fotoğraflarda mükemmel makina güzel sanırım çekende işini biliyor foto roman olur bunlardan avlarını derleyip tecrübelerinle kitap çıkar

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Insallah bir gun kitap isi de olacak Ali Kemal...Sag ol dostum..Guc verdin...:)

13. Kraçe

Kraçe cengiz

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    yayın 7.300 gr
    usta harikasın ya.Bir cumartesi sabahı tamda kar yüzünden eve hapsolmuşken bizi ortamımızdan alıp çıkardın.sayende hem yüreklerimiz hemde gözlerimiz bu esaretlikden kurtulmuş oldu. o şair yüreğine ve usta ellerine sağlık........

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Sevgili Cengiz,

Cok tesekkur ederim, cok naziksin ama bir sey sormadan edemiyecegim. Ya Turkiye'de simdi Cumartesi sabahi mi? Cunku burada Carsamba aksamini yasiyoruz...:confused: :eek: Hatta 1.5 saat sonra Persembe olacak...

Iyi sihhatte olalim diyecegim... Tebrigin icin tekrar cok tesekkur ediyorum. Buralari sizlere bir parca gonulle getirebiliyorsam eger ne mutlu bana...Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla .Sevgiyle saygiyla saglicakla kal.

Rast gelsin dostum...:)

15. TuRKLoRD

TuRKLoRD Polat

Favori Makine:
    Banax sx 5000
    Tek kelime ile yazmak istiyorum....

'Mükemmeldi'

TEŞEKKÜRLER.......

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Hüseyin kardeşim senin yazdığın konulara arada sırada giriyor ve sankiseninle beraber Yeni zellanda da yaşıyorum,:) :) :) gerçekten senin gibi çok değerli bir dostumuzun ve çok değerli bir üstadımızın kıymetini bilelim.:) :) :) iyi ki varsın iyiki bizlerle berabersin, selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

17. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Polat Kusura bakma senin mesajini kacirmisim...Gecte olsa cok tesekkur ederim, cok sag ol demek istiyorum.

Daha nice paylasimlarda bulusabilmek umuduyla sevgili dostum...

Saglicakla kal.Rast gelsin...

18. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Cok tesekkur ederim sevgili Ustadim, cok degerli Orhan Babam,:) :)

Cok nazik sozler etmissin.Kusura bakma son zamanlarda cevap versem de cevaplarim biraz gecikmekte...:) Malum goz alti gunleri...Isler de cabasi...

Abi bu isim acikca soyliyeyim, benim de en begendigim calismalardan biridir.Ona cok ugrasmistim...Cok derindir, anlayabilene cok sey soyler aslinda...Benim kalbimdir.

Ben de senin isleri okuyorum son zamanlarda.Ama sen oldukca hizlisin degerli Ustadim, yetisemiyorum.

Hasretle ellerinden opuyorum.Hasretle kucakliyorum...

Kandine iyi bak...Gonlundekine rast gelsin...:)