Muradıma erdim. 25-26 Ağustos Turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Ramazandan sonraki ilk müsait hafta sonumda meralarla olan özlemimi gidermeliydim. Ne yaptım yaptım 4 kişi daha ayartıp malum Fizandaki avlağa ulaşmak üzere Cuma 23:30 da yola çıktık.

Ben, iki usta turnacı (Gürol ve Murat), iki de yeni turnacı (Emrah ve Seyit)

Sabaha karşı bir çorbacı bulduk.

Çorbalardan sonra uykusuzluk belli oldu.

O halde çay içmek vacip oldu.

Gün ışırken avlaktaydık.

İki yeni avcıyı iki eski ustaya teslim ettim ve ben yalnız başıma kafama göre takılmaya başladım. Saat 07:45'e kadar (yaklaşık 2 saat) tık bile olmadı.
    Sonra arka arkaya gelmeye başladılar. Tak tak tak tak. Tek bir küçük koydan 4 tane aldım. 37 40 cm arası turnaları kıtka ile suya bırakıp yürüdüm. Takip eden koydan 2 tane daha. Biri 45 üstü diğeri yine kritik boyda. Atçek yaparak epey daha ilerleyip 3 tane daha 40 49 cm arası turna çıkardım. Saat 10 da balık kesti.
    Diğer arkadaşların da balık aldığını öğrenip Dönüşte istemeyerek en küçük
    5 turnamı suya iade ettim. Güzel bir çeşme başı bulup;

Balık tavada

Balık midelerde :)

Bitmediiiii.... Bekleyin :)

2. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

AFİYET OLSUN :)

3. Ertesi sabah

Sabah 7:30 da avlakta olduk. Gürol'la Emrah yine önden uzadılar. Murat, Seyit ve ben beraber ilerlerken ilk koyun boğazındaki sarptan inip kayaların bittiği, otların başladığı yere salladım kaşığı. 2.seferinde yapıştı bizim senatör. Daha önceleri bu büyüklükte 2 balığı dışarı alamamıştım. Bu kez mutlaka almalıydım. Kepçe yok. Bulunduğum yer sarp. Balığı sudan kesip boyumcu yükseklikteki düzlüğe fırlatmalıyım. Başka çarem yok. Seyit farketti durumu ilerden ve beni izlemeye başladılar. Kıyıya kadar yaklaştırıp fırlatma operasyonuna geçtim. Kaloma ayarım ne yazıkki balığı sudan kesmeye yetmedi. :(
    Yine olmadı... :( :( :(

Kalomayı çeyrek tur sıkıp tekrar denemeye başladım 3 dakika sonra balık dışarda.mrsparkle mrsparkle

Ben en az 70 cm var sandım...
    60 cm geldi. :D

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Yavuz abi sonunda muradina erdin darisi turna için basima :)

usta turnaci arkadaslar bir iki ufakligi heder etmis galiba çesmenin yaninda görüldügü üzere

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ekip olarak güzel iş çıkarmışsınız. Anlatım ve fotoğraflar da şahane. Tebrikler Yavuz.:)

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Yavuz abi merhaba;öncelikle tebrik ederim :)

sanırım bize yakın olan avlaklarda randıman alamadın :)

başka denizelere yelken açmışsın :) ama en sonunda muradına ermişsin seninle bir av yapmak nasip olmadı tahminimce eylül ayındaki turna avları daha verimli geçecektir reeling

bu arada bende deniz sezonunu açtım bir daha ne zaman gelirim turnaya bilemiyorum:)

7. bolulu14

bolulu14 çetin

Favori Kamış:
    Remixon Venüs 2.70 spin
    Favori Makine:
    Remixon Bluesky
    En İyi Avı:
    5 cm istavrit :)
    abi tebrikler yanlız bu turnayı ben tutamadıgım dolayı sahte yemler bölümüne konu actım orda veya burda yavuz abi roy üstat ve diger turnacı arkadaşları burdan paylaşıma davet ediyorum biraz ısrarcı oldu ama idare edin :D

Bilgiye aç bu kardeşinize yardımlarınız dan dolayı şimdiden teşekkürler :D

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    yavuz abi tebikler şeytanın bacağını kırmışsın darısı benim başıma

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    yavuz abi yeni bir avlak keşfettim 10 numara kesin sonuç alırım diye düşünüyorum bakalım ne zaman yakalayacam yaramazları birde abi ne kullandın

10. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    erenlere karışmışsın abi daha büyükleri gelsin inşallah.yağı kızdırmadan soğuk yaga atınca turna flotolarını daha güzel oluyormuş bir tv programında anlatıyolardı.

11. Teşekkür ederim.

Teşekkürler. Güzellik gören gözdedir Roy. Güzelleri görelim.

Nuri abi, yazsam 50 sayfa tutardı. Sadece 117 foto var. Sıkmasın istedim.
    Mutluluğumuzu kısaca sizlerle paylaşmak istedim.

Yakın avlakları dövmeye devam edeceğim Özkan. Onların da sırlarını çözmeliyim.
    Beklerim her daim. Telefonum var sende. :)

Kalabalık gitmenin avantajlarından biri de sahte konusu. Herkes farklı kullanıyor ve iş yapan sahteyi daha kolay tespit ediyoruz. Ama genel olarak Fire Tiger renkli sahteler önde gidiyor. Ben 12 aksiyonun 11'ini sarı-turuncu-açık yeşil geçişleri olan 2 no kaşıkla aldım. Fotosunu koyacağım.
    Teşekkürler İlyas. En kısa zamanda senin de tatminkar bir av yapacağından eminim. Yukarıda yazdığım gibi, kullandığım kaşığın fotosunu koyacağım. :)

Eyvallah Kenan. Seni de bekleriz.

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Gözün aydın Yavuz abi kısmetini bulmuşsun sonunda :) daha irileri rastgelsin :)

13. Teşekkürler Seçkin. Görüşmek üzere... :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler güzel turnalar. :)

15. Avcı Kaşığım

Avda randıman aldığım kaşık bu;

Yalnız iğne ile aynı halkaya bağlı kırmızı yaprak da olacak....

16. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler güzel av olmuş , Daha irileri olsun inşallah oltanızda . O avlakta eger çok rüzgar ve dalga yoksa su üstü sahteler deneyin eminim daha büyüklerini yakalayacaksınız .

17. 33022

33022

Daha yeni yeni toparladım işlerimi, okumak şimdi nasip oldu.Tebrik ederim Yavuz Abi.Yakın zamanda hoş sohbetine ortak olayım diye bekliyorum, malum epeydir ayrı kaldık.Görüşmek üzere.

18. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel bir ekip çalışması olmuş avlağınızda harika..

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tatil boyunca nete hiç giremediğimden raporu daha yeni gördüm Yavuz abi.Tebrikler turnalar harika gözüküyor maşallah.Bu bizim fizandaki yer Ramazanın kürekli macerasını yaşadığı yermi acaba?:D :D :D

20. 33022

33022

Aynen öyle, kürek şart:)