3 - 4 Yıl önce assos tatili sırasındaydı. Deniz tam zıpkın avı yapılabilecek devasa kayalıklarka doluydu. Ama öğrendiğime göre yerli balıkçılar dinamitle avlana avlana pek bişey bırakmamış hatta balık tutmaya karşı yunan adasına gidiyorlar yunan hücüm botu yanaşana kadar o bölgede avlanıyorlarmış. Epeydir sudaydım ve vuracak ebatta birşey bulamamıştım. Şeytan dürttü küçük bir karagöze zıpkını boşattım. Iskaladım tabi ama şiş bir deniz kestanesine denk geldi ve parçaladı. Küçük balıkların üşüşmesi geçikmedi derken onu gördüm devasa bir kayanın altından çıkıyor ve deniz kestanesinden nasiplenmek istiyordu. Kocaman bir mürendi ve daha tamamı kayanın altından çıkmamıştı bile. Zıpkını kurdum doğruttum sonra aklıma ustaların sözü geldi : '' müreni ıskalamayacaksın'' O ebatta bir hayvanın saldırısına uğramak gerçekten ürkütücüydü. Ama onu vurmak da istiyordum çünkü günlerdir birşey vuramamıştım. O yüzden hile yapmaya karar verdim. Sudan çıkıp eve gittim ve soner abinin donmuş lüferlerinden birkaç parça kestim bunu zıpkının şişine taktım. Hayvan yemek için hamle yaptığında ağzınan vuracaktım (yasak değildir herhalde ama etik olmadığını biliyorum) Aynı taşı buldum yanımda getirdiğim diğer yemleri (taşlara bağlamıştım) bıraktım çok geçmeden bizimki çıktı. Zıpkının ucuna yöneldi .... Çok güzeldi ya arkadaşlar kıyamadım. tatil bitene kadar hergün besledim bunu. Merak ediyorum şimdi acaba hala ordamıdır diye....