bütün forum dönüşünüzü 4 gözle bekliyecektir sağlıcakla kalın fazla bekletmeyin bilgilerinizden ve engin deneyiminizden yararlanmak isteriz daha
Sevgili ve cok saygi deger Ustadim, Sen amator balikciligimiza mal olmus bir buyugumuzsun.Senin gibi hepimizin yuzene bakipta bir takim ilhamlarla costugu, denize ve baliga Ustad sifatiyla mal ettigi Abimizin, boylesi bir karar verdigini duymak elbetteki buyuk uzuntudur.Buyuge, Ustada ogut vermek bizim haddimize dusmez. Assagida anlatacagim insana yazilmistir. Bana asla ait degildir, ancak kendi cumlelerimle demini ariyor olabilir. Bir insan olarak zamaninda oldukca faydalanmisimdir bunlardan... "Bazen hayatin bize hancerler verdigini saniriz...Inciniriz. Ancak baska bir perspektiften olaylara baktigimizda, olaylarin icersinden kendi var olusumuzun bize ister istemez yukledigi bir takim agirliklari irdeledigimizde aslinda onlarin ne kadar kendi oz benligimizin yargilariyla tutusup, alevlendigini gozlemliyebiliriz. Iste o gun bu hancer diye adlettigimiz, varligimiza kast ile yargiladigimiz olaylar islevini yerine getirir ve hepsi muhtesem tadlara donusecek elma sekerlerine donusur. O sekerin yemek hangi yasta hangi tecrube diliminde ve hangi askta olursak olalim bizi o gune kadar hic basmadigimiz cok baska cok daha yuksek bir platforma tasiyacak, kendimize ve sorumlu oldugumuz cevremize mutluluk ve erdem gulucukleri olarak acactir. O gun sadece bizim kazandigimiz gun degildir...Herkesin kazandigi gundur de... Oz elestiriler guzeldir. Ancak insan kendine oz elestirilerle yeni hancerler yaratip, yuregini daglamamali, yeni bedbinliklerin ve yeni kuskunluklerin kapisini asla acmamalidir. Sonucta hepimiz insaniz. Disa donuk kuskunlukler ve kirginliklar nakadar nafileyse, nekadar icimizin essiz guzelligine kendi ellerimizle kastsa, nakadar keskin sirkenin kupune verdigi zararsa, bir gun bunu gorur de, bu "zarardir" diyebilenin , bu vicdan muhasebesini kendisi ve herkes icin yeni ve daha yuksek bir yasama sevincine ve mutluluguna tasimak yerine bu sefer icsel kuskunluklere ve kirginliklara kendisini teslim etmesi, kendisini hos gorusuzce suclayip yapabilecegini yapmaktan vaz gecer tavir almasi da o kadar buyuk bir ziyandir.Insan hem disariya , hem de en az disariya oldugu kadar kendi icine hos gorulu ve bagislayici olabilmelidir.Kanimca icimizdeki isigin perdesi ancak boyle aralanip , o isigi varmasi gereken menzile tasiyabilir..." Sevgili Abim ve degerli Ustadim, Var midir senin balikcilik askini anlamamis, cozememis olan? Varmidir senin bir omru denize ve baliga vermekten bir gun olsun hayatinda gocunmamis oldugunu gorememis olan? Varmidir bu askin kadrini bilmeyen, varmidir boylesine tutkuyla butunlesilmis bi sevdadan biriktirilene, tecrubeye saygi duymayacak densizlige soyunan? Yok degerli Abim... Inan bana yok... Iste bu yuzden senden her zaman beklentilerimiz olacak, cunku yukardaki tanimlamaya giren her abimizden onlara duydugumuz saygi ve sevgi kadar beklentilerimiz de var...Ve bu gene inan bana cok ama cok normal... Herzaman soyledigim gibi degerli Abim."Balikci baliga gitmez, ait oldugu yere geri doner." Sen de ait oldugun yere git. Git biraz kafani dinle, askinla masuk ol. Ama bak sevenlerin var. Asigin askini dinlemek isteyenlerin var. Cunku onlarda asik. Ancak belki senin kadar sansli degil, belki senin kadar daha adanmamis bu ise veya daha vakitleri var, gececekleri colleri, delecekleri daglari var... Ve senin de bir ustad, bir yasli cinar olarak onlara ve geldigin yerde bu sanata sorumlulugun var.O yuzden hikayelerinle , renkli kisiliginle,fotograflarinla, bu askin yarinda herkes icin var olabilmesi icin degerli goruslerinle aramizda ol, buyugumuz olmaya devam et. Ben ne bir ormanin icinde dev bir cinarin, "Ruzgar burdan esti, benden bu kadar" dedigini gordum, ne de dalini oymus bortu bocekden sikayet ettigini.O yasamiyla her seyi besler, bir dev de olsa onun gozu ormaninin buyuklugundedir, sevgiyle ona kol kanat gerer. Dev cinari cinar yapan gecirdigi firtinalari gecmisde birakabilmesidir, yepyeni bir gune bir filiz daha acabilmesidir. Hem kendimiz hem de ormanimiz icin... Dev bir cinarin dev ilhami olabilmek icin... Yeni maceralarinla, deniz ve balik askiyla dolu, Vedat Ustadin tecrubesi ve tutkusuyla damitilmis paylasimlarinda bulusabilmek umuduyla... Saygiyla sevgiyle degerli Abim... Gonlundekine rast gelsin...
Vadat amca, dönüşünde sana yine amca demek isterim.Dede olmadan dönmeni bekliyorumÖzellikle sinarit konusunda özel sorularım olacak.Bekletme beni
çok kıymetli vedat abi ben foruma katılalı çok kısa bir süre oldu ve bu kısa süre içinde bazı arkadaşlar ,kardeşlerve abilerden özelliklede senden çok şey öğrendim.ha ben bilmiyormuydum biliyordum ama senin engin bilgilerin karşısında benimki ceviz kabuğunu doldurmaz umarım güzel bir dinlenme sürecinden sonra en güzel avlarınızla ve güzel açıklayıcı bilgilerinizle geri dönmeni bekliyorum ellerinden öperim saygılarımla
Herhalde bu kararınız, size ilk yahoo gruplarında ilettiğim, sonra başka zamanlarda tekrar eden bir dileğim, bazen de bir ricamdı... Kendinize ve Balık avına daha fazla vakit ayırıp balıkçılığın derdini bir yana koyup, neşesi yaşamanız. Ve tecrübelerinizi kitaplaştırmanız. Ama hep kopmayın buralardan... Saatinde ve gününde, uykunuzu almış olarak yapacağınız avlarınızı ve hikayesini okumayı hepimiz hasretle bekliyeceğiz. Sevgiyle kalın.
Vedat bey merhaba, Kararınıza son derece saygılıyım, nede olsa bu sizin kendi kararınız ve hepimizin arada böyle kararlar aldığı olmuştur. Fakat siz bu siteyi takip eden bir sürü insan için Vedat baba, Vedat amca,Pamuk dede,üstad v.s. bir sürü ünvanı olan bir kişisiniz, ne zaman siteye girsek aman Trout Baba yazmış diye okuduğu,takip ettiği, hatta yazılarını defalarca üst üste okuduğu birisiniz. Dediğiniz gibi umarım bizlerden gelen yazılar dolayısıyla bu kararı almamışsınızdır,gerekçelerini tam bilmiyorum. Bu site zaten mıknatıs gibi insanı çekiyor, girdinizmi çıkmak zor oluyor, çoğu zaman gecenin köründe bile açıp saatlerce karşısında oturuyorum, hele sizin gibi her soruya cevap vermek, anlatmak zorunda hisseden insanlar içinde zor olabilir, hak veriyorum, ama affınızı dileyerek mümkün olan en kısa zamanda tekrar görmek isterim. Rastgele Şimdilik hoşçakalın
Ayrılık, Ölüncedir. Ayrılık, yürek burkan sızı… “ölüm”ün kardeşi ayrılık… “Eylül’de gel!” serzenişlerinin, hasretlerinin dilegelmesine inat Sen, eylülde gidiyorsun… Müsaade senin Üstad, müsaade senin… Allah’a emanet, ellerinden öperim.
birilerine kızmış ya da epeyce içerlemişsiniz Vedat Abi, bu belli. pek çok yazıdan pek çok forumdan bir çok kişiyle cebelleşmekten yorulmuşsunuz, birikim olmuş. bunun sinyallerini sizi takip ettiğim muhtelif yerlerdeki son dönem yazılarınızdan almaktaydım, bugüne kadar bizlere bırakmış olduğunuz bilgiler derlenip toplansa zaten 2-3 kitap olur. bize yeter de artar bile, ancak yol göstericiliğiniz her daim ihtiyaçlarımız içerisinde olacaktır. demek ki biz de artık kolaya kaçamadan, mevcut tavsiyeleriniz ışığında kendi formüllerimizi uygulamaya koymalıyız. zaten sizin istediğiniz de değer verdiğiniz de budur, eminim. çok fazla özletmeyin kendinizi, zaten bayram sonrası bir ara yörenize misafir olmak dileğim var biliyorsunuz, kısa zamanda konuşmak, görüşmek dileğiyle, hoşçakalın. saygılar Vedat Abiciğim...
Vedat ağabey, gidişine üzüldüm. Dilerim, gerçekten yorulduğun için ara veriyorsundur. Yeniden paylaşımlarınla buluşmak dileği ile, kararın hayırlı olsun. Kal sağlıcakla...
Sevgili büyüğüm,bu site benim internet hayatımdaki tanıştığım ilk göz ağrımdır.Seninle diğer formlarda çok ters düştüğüm anlar olmuştur.Fakat senin bize ne kadar değer verdiğinin de farkındayım ki senin bana cevaben yazmış olduğun satırlar bunun ispatıdır.Senden çok şey öğrendik,halende öğreneceklerimiz var.İnşallah sadece kendini nadasa çekmişsindir.Bizi bırakmayacağını umaraktan sen değerli üstadıma iyi istirahatler dilerim.Bu gün Şener Albayımla senin teknenden yapılan bir av raporunu okudum ve resimdeki o babacan gülümsemeni görünce "İşte görmek istediğimiz Vedat ABAYOĞLU bu "dedim.İstirahatinde sana şimdiden iyi geldiğini söyleyebilirim.Bizleri unutma sakın,saygılarımı sunuyorum.
Vedat amcacım sizin o lezzetti damağımızda kalan balık anılarınızı ve bilgilerinizi özleyeceğiz lütfen bizi bunlardan mahrum etmeyin
Çok şey olmuş, çok şey söylenmiş ben geç kalmışım, uzak kalmışım. Sebep her ne olursa olsun Vedat abinin aramızdan, süresi ister belli olsun isterse muğlak, ayrılmasına bizden uzak kalmasına üzüldüm. Seninle olmak güzel, umarım yine aramızda olursun Vedat abi..
Vedat Bey, konuyu oldukça geç fark ettim. Her şey gönlünüzce olsun .Ancak siz daha misyonunuzu tamamlamadınız. Şahsi fikrim; zaman zaman forumdaki diyaloglardan, hitaplardan, her şeyi sadece ve sadece kendileri bilen, başkalarının bırakın bilgilerini, fikirlerine dahi tahammülü olmayan tavırlar açıkçası beni rahatsız etmekte. Ama İnşaallah zaman her şeyi düzeltir. Selamlar saygılar, Allah'a emanet olun. ____________________ Murat Uzer 1968 İstanbul/Üsküdar
Selam, Bu sitedeki ilk mesajımın, yazılarını büyük heyecan ile okuduğum ve herhangi bir ikili diyaloğa girmememe rağmen kendisinden birçok değerli bilgi öğrendiğim siz değerli abimiz (aynı zamanda hemşerim) Vedat ABAYOĞLU nun inşallah kısa süreli olacağına inandığım veda yazısına olması içimi burktu inanın .. Kişi bildiğinin alimi olduğuna göre bilhassa balık hususunda sizde bizim en bilgilimiz konumundasınız ve daha sizden öğrenecek çok şeyimiz var Vedat abi .. İnşallah daha verimli bir şekilde en kısa sürede sizi tekrar aramızda görürüz. ALLAH a emanet olun, selametle kalın ..