Neyse hocam sallama kelimesine bile hiçte hoş değil diyorsan yapacak birşey yok. Birbirimize en ufak bir şekilde bile takılamayacaksak "salla" gitsin zaten. Bundan sonra ne sen benim yazdığım birşeyle ilgili yorum yap ne de ben ok?
Abi selam, levrek için benim elimdeki 50 yıllık bir kitapta "percidae", 10 yıllık bir kitapta "serranidae"(orfozun familya) ve yeni bir kaynakta da "moronidae" familyasındandır diyor yani anlayacağın bu işler çorba. şu anda devir değişti, e tabi çelik de değişti levrek ondan aşağı kalır mı? o da değişti, galsama dikenlerinden dolayı benzetmişlerdir trakonya ile. ama elindeki bilginin doğru olmadığını biliyorum eminim o da kitap yazarken başka yerden alıyor literatür bilgisini, yanlış almış mıdır nedir çünkü elimdeki yeni eski tüm kaynaklarda bu balıklar ayrı familyanın üyeleridir. elindeki kitapta familya adı olarak ne yazıyor abi?
Türlerin aileleri ve bilimsel isimleri konusunda tübitak'tan faydalanıyorum. Forumda Yakup hocam tavsiye etmişti zamanında, o gündür bugündür bu konudaki en güvendiğim kaynak tübitak. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]53. Familya : SCIAENIDAE (GÖLGE BALIKLARI) [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Argyrosomus regius (Asso, 1801) (Sarı Ağız, Yağlı Dramos) Sciaena umbra Linnaeus, 1758 (Kaya Levreği, İşkine) Umbrina cirrosa (Linnaeus, 1758) (Minakop, Kötek Balığı)[/FONT] Sularımızda bu aileyi temsil eden 3 balık görülmekte, bunlar: minakop, sarıağız ve eşkina ama dünyada 282 kadar farklı balık türü bu aileyi temsil etmekte: http://www.fishbase.org/identification/specieslist.cfm?famcode=331&areacode=
kaan madem inanmıyacağım kesin yanlış yazmışlardır diyorsun ozaman iki sayfa yazıyı buraya koymama hiç gerek yok saygılar kardeş
abi o balık granyoz sarıagız derler çogu balıkçıdada minakop olarak satılır eşkina levrek arasında bir et vardır taşlevregide derler kafasındada iki adet taş vardır böbrek taşı düşürmeye yardımcı oldugu söylenir