Müthiş yemli Mercan ve sair pullu, yassı, dip balığı avlarıma devam.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Klasikleşen düsturlarının bir özeti gibi rapor hazırlamışsın Vedat Abi. Az da olsa paylaşmaya başladığım balık avı raporlarımda ben de bu tarzı benimserim hep bilirsin. Raporlar fotoğrafla birlikte ama onun ötesinde öğrenilebilecek, içselleştirilebilecek bilgilerle de bezenmeli, yoksa googleda milyarlarca balık fotoğrafı var. Bu tip raporlarda bilmeyenlerin öğrenebileceği pek çok done oluyor. Gerçekten faydalı, eline sağlık.

Limandaki baltabaşlardan haber yok mu ben onu merak ediyorum... Bakmıyorsan bak derim, tam havaları geldi. :)

Saygılar, sevgiler.

2. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Vedat reis ellerine sağlık,sen bu aralar kilomu aldın abi deniz iyi bakıyo sana galiba :)

3. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    Teşekkürler

Vedat Amca tebrik ederim. Raporlarını heyecan ve merakla takip ediyor, birçok şey öğreniyorum sizden. :)

Ancak biz bazen acemiliğimize yenik düşüp, birçok açıdan foto çekip en cazibeli olanı formlarda kullanabiliyoruz. :eek:

Sizin tuttuğunuz balıklar, yada alı koyduklarınız zaten makbul olanlar. :thumb:

Yakın ve açılı çekimler yapmanıza bence gerek yok. :confused:

Saygı ve selamlar ile. :)

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hep demişimdir,tekrarlıyorum sevgili Çağrı.

Avrupa,Amerika,Japonya gibi balıkcılığı ileri ülkelerde,gerek kataloglarda,gerek dergilerde ve gerekte av raporlarında bir balığın resmi çekilirken esas olarak ele alınan kıstas,o balığın güzelliğinin,detayının,haşmetinin yansıltılmasıdır.

Oysa bizim gibi daha amatör acıdan emekleme devresini tamamlayamamış ülkelerde bu durum tenkit edilir ve hatta hile yapılıyor diye yorumlanmaktadır.

Bizim kahvedeki köylüler aynen bu şekilde konuşurlar ve ben anlatamamışımdır bu durumu.

İşin üzücü yanı,sizlerin bazılarınızında aynı fikirde olup on a göre yorum yapmanız.

Sorarım bir av resmi sunarken kim ne yapsın benim sakalımı,koca göbeğimi yada kel kafamı.Esas olan balığın güzelliğinin yansıtılması değilmidir.

Lütfen konuyu bu şekilde ele alınız.

Sevgiler