Çok sağol arkadaşım.Jig malzemem de var.Twinpower ve okuma V system ama mersinde jig olayı olmuyor.En az 100-150 km yol alman lazım.(Bot ve motorda var) Daha iyileri sizlere olsun inşallah.(hem malzeme hem balık)
Güle güle, güzel avlarda kullanın, gerçekten çok güzel duruyorlar. Fiyatları da güzelmiş, kendileri gibi. **************************************************** Hocam Çağrı görmüş, çok geç. Yorum bile almış, hiç düşünme al tarzında.
Merhabalar öncelikle hayırlı olsun... Shimano EXSENCE CI4 için konuşmak gerekirse levrek avı için üretilmiş safkan bir makinedir... Shimano'nun EXSENCE dörtlemesinin (makine+kamış+sahte+misina) bir üyesidir.makine genel olarak 3 modelden oluşmaktadır bunlar Exsence+Exsence BB+Exsence CI4 tür... Sizin sahip olduğunuz cı4 4000 s ve benim kullandığım cı4 3000m modeli ülkemize giriş yapmış ve satışa sunulmuştur...Eğerki kasıtlı bir alışveriş ise tebrik ederim.. Makine 2009 çıkışlı bir makinedir..Güzel ülkeme anca giriş yapmıştır... 8+1 bilyeli 240 gr ağırlığında 5.2:1 devirli 11 kg drag gücü vardır maksimum 0.20mm ip misinayla 130 m kapasitesi vardır... Bu makinenin kutusunda ve bilgilerinde sadece ip misina ile kullanım değerleri verilmiştir...(bu sadece ip misina ile kullanılacak diye şart yoktur,keyif sizindir) Kullandığı CI4 teknolojisi sayesinde özellikle hafiflik ve sağlamlık yönünden dikkate alınacak bir makinedir... Ayrıca yurdumuzda malesef olmasada ünlü japon yumeya(makine tuning firması) firması makineleri hem görsel hem güç açısından çeşitli parçalarla desteklemektedir... Öncedende bahsettiğim gibi makine levrek spinciliğinde safkan bir makinedir...Özelikle dikkat ederseniz devri düşük makinelrdir..Çünkü levreği ağır yüzen sahteler daha bir tahrik eder... (bu illaki bu makineyle levrek avlanır manasına gelmez lütfen muhalefet cevaplar yazmayalım) Makine magnezyum alaşımı ile üretildiği için çok fazla güneş altında avlanmayın ve güneş ışığına maruz bırakmayın çabuk ısınır(hemen ısınan bir madde değil ama zamanla dikkat edersiniz ve beni anlarsınız)...Ayrıca makineyi tatlı su altında rahatlıkla durulayabilirsiniz....Daha çok ıvır zıvır özelliği var ama uzatmaya gerek yok sanırım. Güle güle kullanın.Bol levrekli günler dilerim..
Evet arkadaşım kasten aldım.:rockon: :rockon: Bu arada bu modelde bayağı bilgi sahibisin.Sevindim doğrusu.Spin kamış hakkında ne düşünüyorsun(speedmaster ax)?
Hayırlı olsun bol trofeli avlarda kullanın. Excense'in başına bir iş gelmesin dikkat edin. Gözüm kaldı