12/02/2011 tarihinde Nallıhan ilçesi Aladağ çayına sabah saat 08.00 de balığa gittik.Hedefimiz tatlısu kefali(kasna) idi.toprak solucanı ve tavuk ciğeri kullanmamıza rağmen hiçbir vuruş alamadık. Birşeyler tes gitti ama ne olduğunu anlayamadık.Tek ve çift iğneli gezer kurşunlu dip oltası ve şamandıralı yüzey oltası kullanmamamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık.Kardeşim,oğlum,yeğenim ve ben çevremizdeki tırıvırı parçalarını,pet şişeleri,naylon poşetleri toplayarak imha ettik.Bu balık avımızda bolca oksijen alıp çevre temizlği yapmış olduk.
Çevreyi temizlemeniz, doğayı korumanız çok güzel tebrik ederim. Ben de en son ki tatlısu avında malesef çöpleri toplamak zorunda kalmıştım. En sonki avdan da ilginç bir an ayağımın dibine çekirge gelmişti taktık iğneye attık gölete sonuç kefal, 1 çekirge 1 kefal
Herzaman söylemişimdir. Kefalin dayanamadığı tek şey çekirgedir. Deyim yerindeyse havada kaparlar çekirgeyi.
inan varya abi bende balık tutamadığım zamanlarda çevrede bulunan tırıvırıları toplayıp imha ediyorum. O tırıvırılardan her bulduğumda bir balık yakalamış gibi seviniyorum. nedense
Arkadaşlar yurdun dört bir yanında çeşitli gruplar halinde yada bireysel olarak avlansakta bizler aslında güçlü bir topluluğuz.Biz amatör olta balıkçıları herşeyin balık yakalamak olmadığının çok iyi farkındayızdır.Bizler birbirimizi tanımasakta bir göl yada nehir kıyısında karşılaştığımıza hemen birbirimize selam verirriz.Avlağımızı ve malzemelerimizi paylaşırız,sohbet ederiz dertleşiriz.Hatta yemeğimizi paylaşır ve üzerinede bir güzel tavşan kanı çayımızı içeriz. Arkadaşlar bu güzel paylaşımlarımızın ve hobimizin sonsuza dek devam edebilmesi için bizlere çok görevler düşmektedir.Öncelikle avlaklarımızın temiz tutulması ağ ve tırıvırı ile mücadelede bizler örnek olalım.Tırıvırı ve ağ kullananlarla tartışın kavga edin demiyorum zaten butür yaklaşımlar bizim asaletimizle bağdaşmayacaktır.Ancak onları dilimizle dövüp vijdanlarına hapsedelim.Bizler kanunlara ve av yasaklarına harfiyen uyalım ki uymayanlara müspet anlamda örnek olalım.Hepimiz avlaklarda öğlen yemeğinde çoğunlukla meyvede yeriz,arkadaşlar yediğimiz bu meyvelerin çekirdeklerini rastgele atmayın.Avlak kıyılarındaki uygun yerlere gömünki belki bir ağacınız olur.Arkadaşlar yediğimiz yemek artıkları çöp değildir onlar biz gittikten sonra ya bir hayvan tarafından tüketilecektir yada tabiatta bitkilere gübre teşkil edecektir.Yani yemek artıklarını meyve ve sebze kabuklarını toplayıp çöpe atmayı uygun bir yere bırakın ki diğer hayvanlarda bunlardan nasiplensin.Bizler için çöp tabir ettiğimiz şeyler plastikler,kağıtlar,metaller ve cam eşyalar yada bunlara benzer şeyler olarak anlaşılmalıdır ki bunları asla avlaklarda bırakmamalıyız bırakanlarıda uyarmalıyız.Ben avlaklarda bu tür şeyleri kimin bıraktığına bakmaksızın avdan sonra bir araya toplar imha ederim yada arabanın bagajına alır evimin kıyısındaki çöpe kadar taşırım.Hepinize saygı ve sevgilerimle.