NARLIDA MIRMIRLARA DEVAM

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında night fisher tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu sezon lüfer peşinde koşmaktan,eylülde tuttuğum birkaç eşkina (bkz.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49785) ve karagöz( bkz.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=49883)den başka ,taş balıkları avı yapamadım.
    Normalde aralık ayı ortalarında ,taş balığı avını sonlandırır,nisan ayına kadar balık avına ara veririm.
    Açıkçası,lüfer avı taş avcılığında tattığım hazları vermekten çok uzak.Zokalı avlarımızda tuttuğum en büyük lüfer 37 cm likti,yarım kilo ya gelir ya gelmez,250 gr lık karagözün verdiği mücadele hissini bile vermiyor.
    Ha vurdu vuracak,yokladımı tasmalanacak,acaba takımı kesecekmi gibi heyecanlarını ve en önemlisi ızgarasını tabiki yadsımıyorum ama mübarek almadı bir türlü gazımı.
    İşte bu karındaki gaz şişkinliği,şubat ayında gece avlarını (birazda havanın yumuşaklığı sayesinde) yapmama sebep oluyor.
    Malum bu aylarda balık 30 metre ve üstü meralara çekiliyor.Körfezde kış avına en uygun mera Narlı.70 metrelere kadar derinleşen ,muhtelif derin kayalık yatakları olan,rahat bırakılsa tam bir balık cenneti olacak bir yer.
    Maalesef,rahat bırakılmıyor tabi.Sağı solu hergece gırgırlar tarafından dövülmesi yetmiyor,bir iki yerli volici gece boyunca mendireğin (yasak olmasına rağmen) hemen önlerinde bir oraya bir buraya ağlarını atıp çekiyor.
    Bu durum meradaki karagözleri iyice tedirgin ettiğinden,normalde gece yemlenmeye çıkan balık, hava karadıktan sonra inlerine çekilip,gündüz saatlerinde yemlenmeyi tercih ediyor.
    Nickim gece balıkçısı,gündüz taş balığı avı yapmak kendimi inkar anlamına gelecek,gece denemelerini son 20 gündür üç dört defa yaptım.
    Merada bol miktarda iri mırmır var.Karagöz de çok nazlı ve ürkek.Bu durumda takımı iyice inceltip,iğneleri küçülttüm.Teke ile avlanıyorum.30 GR kurşunlu takıma ,kurşuna ve üç karış yukarısına iki 25 cm lik köstek bağlıyorum.Kurşunu dibe oturtup,arasıra oynatıyorum.Mırmırlarda iri olunca,30 metre yukarı alırken,ince takım esnek kamışla çok zevk veriyor.Bu takıma gelen üç dört (kiloluk) karagözü ikisi su üstünde olmak üzere malesef kaçırdım.Bir iki de eşkina aldım.
    Dün saat onaltı gibi ,narlıya giderken,Gemliğe doğru inişte gözüme yeni kayıkhane önündeki tekne kalabalığı çarptı.Yolumu uzatıp,kayıkhaneye gittim.Tam bir kıyamet havasında 20-30 kayıkta at-çek sivriburun karagöz avlıyorlardı.Abartmıyorum her kayıkta 50 kg dan fazla balık vardı boyları 18-25 cm arası.İstavrit avlar gibi kovaları dolduruyorlar.Boy limitlere uygun görünsede,kilo üstü boylara gelebilecek sivri burunların katli epey canımı sıktı.Aynı durum birkaç gün Narlıdada yaşanmış,sürü halde dolaşıp katlettiriyor mübarek hayvan kendini,sonra koca sezonda bul bulabilirsen.
    Neyse dedim,ama cidden içim acıdı,ağzımın tadı tuzu kalmadı,Narlıya doğru yol aldım.Aynı balık ordada varmıdır korkusuda var içimde.
    Kayığı tonoza bağlarken akşam olmuştu ,bir kaç yer değişikliğinden sonra mırmır vuruşları başladı ki volicilerde ortaya çıktı.Volici ortaya çıkınca balıkta kesiyor birden.Üç saat boşa geçip,voliciler kaybolunca toplam 7 mırmır(24-30 cm)iki ispari(şu an isparinin en lezzetli zamanı,o beğenmediğimiz balık nasıl ızgara olup,parmak yalatıyor deneyiniz) bir kaç iskorpit ve gelincik,25 cm lik bir sivri burun(üç tane geri saldım, bu iğneyi yutmuş) la avımı sonlandırdım.

((Bu arada mera kupez de yapıyor ama ben o boyda (40 cm ) olanını görmedim,Mudanyada kupeze kuzu balığı derler ,hakikaten kuzu gibiydiler,forum üyelerimizden dadaş fikret tutmuş bana gösterdi,bir rapor la paylaşırsa iyi olur))

MERADA KAYIKLAR

NARLI BURUN(sarı burun)

GEÇEN HAFTAKİ MIRMIRLAR

BİR ÖNCEKİ AVIM

DÜN GECEKİ BALIKLAR

RASTGELSİN

2. emrepasa

emrepasa emre

Orası akdeniz ve ege de bulunan karagöözden de yapıyordu.Adını piç karagöz koymuşlar ve el kadardan küçüklerini alıyorlardı.Bırakın bunları zaten yenmezler dedğimizde daha fazla buyumuyor dıyorlardı.Unutmadan şu zamanın ızgarada en lezetlli balığı olan izmariti neden tutmuyorsunuz.

3. oniks16

oniks16 ismail doganay

çok güzeller ellerinize sağlık...

4. neon78

neon78 seyit

Fatih abi tebrik ederim maşallah çok güzel balıklar almışsın afiyet olsun, geçen pazar bizde 4 arkadaş narlıdaydık gittiğimize pişman olduk , zemin resmen çöplük olmuş ben 4 tane takım bıraktım bi okadarda arkadaşlar taktırdı senin anlıyacağın deniz havası alıp geri geldik.Sağlıcakla kalın rastgele.

5. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

Fatih Bey,tebrikler çok güzel balıklar almışsınız. Yaz tatilinde Çeşme'ye geldiğimde hayatımın ilk mırmırlarını avlamayı hayal ediyorum, olmadı Edremit Körfezi'nde. Tekrar tebrikler.

6. timursen89422

timursen89422 timur

7. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

Güzel balıklar,tebrikler daha güzellerine rastgele:)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Emre,el ve biraz büyüğüne karagöz piçi denir.Karagözün yavrusudur.Benim kuşak bu balıkları salardı bir zamanlar,tutanla da dalga geçerdi.Ancak meralar,tatlısu avcısı,zilli,tepe lambalı güruhla doldu(bende tatlısu avına meraklıyımdır gerçi:) ) Kayıkçının,malzemecinin takımı ve tavsiyesiyle avlanıp duruyorlar.Netice,meranın dibi takım çöplüğü gibi.Kovalar ise hamsiden büyükse koy sepete mantığıyla dolduruluyor.
    İzmarit,gündüz tektük çıkıyor.Yatağını aramak lazım.Bulsam tutarım,dediğin gibi çok lezzetli olurlar:)
    RASTGELSİN...

9. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Fatih Abi tebrik ederim, maşallah boş durmuyosun hiç. Sen de olmasan forumda bizim körfezden haber veren olmayacak.
    Afiyet olsun

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Teşekkür ederim,sevgili İsmail.

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Seyit,meranın sağı solu belli değil:) Birgün balık kaynıyor,ertesi gün tık yok.Ben bu durumu volici baskısına bağlıyorum.Narlı merasının genel özelliğine bağlı balık yapıp yapmama durumları ise şöyle sıralanabilir. Havanın lodostan yada poyrazdan tersine döndüğü ilk gün balık tedirgin olup yeme bakmıyor,Aşırı akıntı varsa da aynı durum söz konusu.Zaman zaman ,dip akıntıları alıyor ve merayı bulandırıyor,bu tür durumlarda oltayı toplayıp dönmek en iyisi:)
    En güzel balık,havanın değiştiği ikinci gün.Takılma işine gelince,iplere kayığın önünü bağlayıp geriye çapa atıp,pislik yerden uzaklaşmaya çalışın derim. hEP AYNI HATTA avlanıldığından dipte çok takım vs var,midyelerede sarılmış misineler,berbat yani...

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Fatih abi, çok güzel balıklar ellerine sağlık, raporu keyifle okudum, eşkinalarda günün bonusu olmuş.Av vermeye başlaması güzel bir haber olmuş:thumb:

Fatih abi, ayrıca raporlarını "Denizlerimizden güncel av raporları bölümü" ne yazarsan, herkes daha rahat takip edebilir.Burada bazen görülmesi zor oluyor, bu raporu moderatörümüz ilgili sayfaya taşırsa daha güzel olur :)

13. 4443

4443

Bereketli olsun FATİH abi mırmırlar çok güzeller ayrıca karelerde öyle , şu eşkina ile birerbir tanışmayı kısmet olursa bir gün çok istiyorum doğrusu sevgiler ...

14. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    İnşallah,bizde sizi tebrik ederiz Fethi bey,RASTGELSİN:)

Çok teşekkürler,sizede RASTGELSİN:)

teşekkürler:)

Erdinç,Gemlik balık doldu,kordona çıkmışlar:) ,senin meran ama sende sesyok:(
    Arada bi izin çıkart artık evden:)

15. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Abi bu aralar keyfim pek yok. Üst üste sıkıntılı günler geçirdim. Aslında kendimi atsam söyle birkaç gün denize doğru biraz kafam dağılsa diyorum ama pek fırsat bulamıyorum.
    Böyle olunca da her sabah işe gelip PC yi açıp önce bu konuyu okuyup keyif almaya çalışıyorum.

16. bursadandadaşfikret

bursadandadaşfikret fikret şahin

Favori Kamış:
    shımano spın kamış
    Favori Makine:
    shımano 4000s
    En İyi Avı:
    levrek4,5kg yayın 12.00 kg minekop3,5kg
    fatih bey tebrik ediyorum şansınız daim olsun:)

17. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili İsa,tebriğin için teşekkürler:) Eşkina kış aylarında da avlanabilir ancak derin sularda olur.Narlı merası da oldukça derin bir yer.
    Ayrıca uyarına uyup,bundan sonraki raporlarımı o başlıkta açacağım:) RASTGELSİN...

Çok teşekkür ederim,bir gün yolunuz kuzey bölgelerine düşerse,beraber avlanır,tanışmanıza vesile olabilirim:) RASTGELSİN...

Sağolasın,Fikret.Şu kupezlerin fotosu olaydı da paylaşsaydın:)

18. Karagöz 1965

Karagöz 1965 NURETTİN

arkdaşlar bendenizde bugün 16 adet karagöz aldım gemlikten fotoları daha sonra genelde karagözler 500 gr civarı herkese rasgelsin

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Fatih abi, bir solukta okudum, çok keyifli, bilgilendirici ve güzel bir rapor.. balık çeşitliliği de Marmara için gayet güzel :)

20. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    perşembe gece sarpa geldi oltaya Berkan.Arada sinarit çıkıyor.İmralının çevresinin ava yasak olmasına veriyoruz bu durumu.