arkadaslar bu baligin adini bilen varmi ve ne yer ne icer agiz yapisina bakilirsa hem etcil hem otcul bir tur...baliga gittigim golde cikiyomus...ogreneyim nedir ne yer icer
mustafa o balık '' koca ağız'' (aspius aspius) olabilir dediğin gibi etçıl bir balık türüymüş.ama nasıl ve neyle yakalandığına dağir bir bilgi yok en azından ben bilmiyorum
Merhaba, bu balığa Almanya'da Rapfen deniyor. Latincesi aspius aspius, İlhan'ın dediği gibi Türkçe'si Kocaağız olabilir ben bilmiyorudum öğrenmiş oldum. Sazanla akraba ama etçil özellikte bir balık. Akıntılı suları seviyor, nisan-haziran arası akıntılı ve dibi taşlık sularda yumurtluyor. Oltada çok iyi mücadele veriyor, eti lezzetli ve türü orta-doğu Avrupa'da tehlike altında imiş. Kocaağız'ı genelde suni yemlerle yani meps veya silikon balıkla yakalıyorlar, örnekleri aşağıda : Rasgele
tesekkurler ergiz bey daha once hic rastlamadim ama bir arkadas oldugunu soylede senede 5-10 kisi belki yakaliyomus....ben genelde canli yemle avlaniyorum ama yinede denk gelmedi zaten yakalarsam resmini cekip salarim geri...ilginc bir tur gol baliklari beni sarmiyo..alismisiz deniz baligina)
zihnisinirr(erhan)abi,abisi,ve ben acil olarak kriz masası kurduk. ve balığın tatlısu ÇAPAKı olduğuna karar verdik. diğer adıda içikara
ben adapazarlıyım arkadaşlar bu balık tatlı su karagözü diyoruz biz sakarya nehrinde bundan bolca tutuyoruz sinek larvasına biz kurt deriz iyi vurur tavuk ve hindi ciğerinede vurur. capakla kızılkanat arası bir balıktır capak denilen balık biz ona kapturga deriz yassı ondan geniş etsiz olur o balık ise ondan biraz daha dar etli ve diri olur ve dudaklı ağzı biraz dışa doğru uzun olur