Dilim döndüğünce fikirlerimi paylaşmak isterim. engin bey bahsettiğiniz yöntemin bir benzerini boncuklarla olanı yani denedim ancak sonuç alamadım. Bahsettiğiniz turuncu ve kırmızı straforu ilk gidişimde deneyeceğim bu yöntemide balıkçının not defterine yazdım emin olun. mehmet Bahsettiğim yemler arasında boiliden bahsetmedim biliyorum. Elimde öyle çok boili tarifi varki bir araya toplasam kitap olur boiliden bahsetmememdeki sebebe gelirsek oturduğum yer ile gölet arası günlük gidip gelemeyeceğim her zaman gidemeyeceğim mesafede olduğundan boiliye pek sıcak bakamıyorum. Ancak önümüzdeki yaza kadar tutamazsam köylülerden bir arkadaşıma 1 çuval dolusu boili yapıp ona 2 günde bir belli bir alanı yaptığım boili ile yemlemesini sağlamak. Yaza kadar alamazsam balığı bunuda deneyeceğim. AAAAAh be hocam denemedimmi sanıyosun envai çeşitini denedim Bir defasında akşam üstü 6 da attığım dibi sabah saat 8 de baktığımda yem hala yerinde duruyodu (onca saat nasıl durur diye düşünenlere (kuru mısır ve boncuk vardı kancanın ucunda) Sevgili dostlar açıklamalarınız taktire şayan benim için bazı bilmediğim teknikleri öğrenmemi sağladığı için kendimi şanslı hissediyorum. Bilgi paylaşıldıkça büyür sözü tekrar geldi aklıma. Bu bende bir inat halini aldıki böyle bir inatı ben hayatımda başka bir konu üzerinde yaşamadım yapmadım. O balığı tuttuğum gün paylaşacağım yegane insanlardansınız. Çünkü beni bu amacıma ulaşmamı sağlayan birazda sizlersiniz.
İnat mı? Böyle bir amaca, şahsım adına katkım olsun istemem. İnat, kişiyi körleştirir, amaçtan saptırır. Yıkımdır. "Azim" dersen, rastgele. Selamlar.
Hasan bey, sazan avında bazen hatta çoğu zaman bu tür zorluklar ile karşılaşırız.Gittiğimiz avlakta bir türlü yem beğendiremeyiz sazana genç bireyler tecrübesiz olduklarından hertürlü yeme itibar edebilir ama büyük sazanlar çok akıllıdır.Denediğiniz taktiklere gözattım , bir çok sazan yemini de kullanmışsınız.Eksik kalanları belirteyim; 48 saatten fazla kalmadığınızı anlıyorum mesajdan, bu büyük sazan yakalamak için çok kısa bir zaman dilimi hatta yetersiz diyeyim.Yemleme yaptığınız sahaya zaten balığın alışması min. 3 gün süre ister,büyük sazanlar şüpheci balıklardır, ilk 2-3 gün sadece tek tek aldıkları yemi, bu süreden sonra yemeye başlarlar genelde, hiç itibar etmedikleri de olabilir.Bot, yemleme roketi gibi yardımcı aparatlarınız yoksa yaptığınız yemlemenin miktarı bir kaç kg çerçevesi içinde ise yine işiniz tesadüflere kalır.Sazan avında yemleme çok önemli olduğu gibi günün belirli saatlerinde azaltarak, çoğaltarak devam etmeniz gerekir.İlkönce avlağınızda bir kaç gün sadece inceleme yapın, su etrafındaki ağaçların hangi cins olduğu suya dökülen yem çeşidi hakkında size bilgi verecektir, etrafta ekili alanlar ne yetiştiği çok önemlidir, en önemlisi büyük balıkların canlı yem ile de beslendiğini unutmadan sudaki küçük balık populasyonunun hangileri olduğun belirleyip , canlı/ölü yemde denemelisiniz.Büyük balık içinde büyük zaman ayırmanız gerektiğini unutmadan, gece derin sulara sabah gün ışırken daha sığ, güneşin ilk vurduğu sığ sulara olta atmayı deneyiniz, başarılar dilerim.
peki abi biz her hafta aynı yere gitsek ondan önceki hafta attığımız yemin hiçmi degeri yok.bende cumartesi akşamı çıkıp pazar gecesine kadar duruyorum.buyuk balıkta alıyorum.hemde cumartesi akşamı yemle yapıp pazar sabahı tutuyorum.hatta yemi attığım yer sabahın ilk ışıklarında akvaryum gibi oluyor.bence bu arkadaşınki biraz kısmetverdiğiniz bilgiler için teşekkurler cevat ergin.rasgele
nuri abi beni yanlış anlamanı istemem. İnat tan kastım hayallerim. İnsan hayatta bazı hayaller kurar ve bu kurduğu hayallerin ardından gider. Benim hayalimde o gölette büyük bir sazan tutmak. Tabiki insan ulaşamayacağı başaramayacağı hayallerin peşinde koşmamalı. Bu bendeki inatta bir hayalin peşinden koşmak gibi. Bundan zevk aldığım da oluyor nerde hata yaptığımı düşündüğümde. Balıkçılık bu yüzdende insan gelişiminde önem arzediyor bu çerçeveden bakarsak. Yani bu bendeki inat hayallerimin ardından gidip hayatı biraz olsun zorlamak. Doğa ile mücadelede bunun parçası yani. Ben buna inat dedim sen azim de başkası hayal. Düşündüğün gibi bir inat değil yani. Öyle bir düşüncede olsam konuya daha farklı yaklaşırdım ki şuan o göletin en büyük sazanını karaya çıkarmış olurdum. Amaç zoru başarmak imkansızı başarmanın yollarını aramak. Şuana kadar oradan 2 kilonun üzerinde sazanı kimse alamadı. Bendeki inatta bu yönde
Sevgili hasan senin orası istanbula kaç km .Davet edersen gelmeyi düşünüyoruz.Merak etme fazla kalabalık gelmeyiz.Bu gölü çok merak ettik.
engin bey ne demek olabilir tabiki. Hele birde o trofeyi yakalama şansına ulaşırsanız sevindiğim kadar içerlenebilirimde derin bir oooooof ooofff çekerim baştan söyleyeyim. Şu mevsimde hava ve su soğuk biliyorsun ki sazan bu mevsimde dip yapıp yatar. Kendi yağı ile beslenir yattığı yerden yemlenmeye ender çıkar. İsterimki önümüzdeki sene sezon açıldıktan sonra o bahsettiğim 20 gün içinde bir gün haberleşip bir organizasyon yapalım derim. Sezon açılışında havalar ısınır konaklamak ve sazanın oynadığı zaman yapsak daha iyi olabilir. Bu arada telefonunu yazdığınız özel mesajınız elime ulaşmadı.
yuvacıklı abim... Bende izmit - derincede oturuorum.. Bu göl zannmca yuvacık barajı... Birgün sana eşlik etmek isterim.. Bende baya tutmuşş yemler var kendime özelll.. Su ürünleri okuyan bi abim var ondan öğrendim bende.. Bana özelden mesj atabilrsn abi bağlantı kuralm senle.. SaygıLar..