Ne Oluyor Bu Balıklara Öluyorlar İZMİT

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında hidrojen tarafından paylaşıldı.

1. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    Degeri arkadaslar gecen hafta izmit Davuldere goletindeydim golet kenarları irili ufaklı ölü balıklarla doluydu o kadar fazlaydıki kesinlikle kendileri ölmüştü.
    Suyun azalması ile acaba oksijen eksikligi mi çektiler diye dusundum.
    tarımsal ilaclama desek bu donemde ilaçlama yapılmıyor.

ne dersiniz sizce ne olmus olabilir. cep telefonumla cektigim birkac fotoyu koydum.:eek: :eek: :confused:

2. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    Vallaha şenol aynı durum ishakçılarda da aynıydı en son gittipimde. bence tamamen iklimle ilgili diye düşünüyorum..

3. Su seviyesinin azalması ve beraberinde oksijenin azalması,Tarımsal ilaçların bilinçsiz kullanımı,Hızla artan çevre kirliliğinin sonuçları olarak bu manzaraları görmek artık çok sık yaşadığımız bir olay haline geldi.
    doğa "imdat" çığlıkları atmakta fakat başta yetkililer ve sonrasında hepimiz bu çığlığa kulaklarımızı tıkamış durumdayız...:(

4. adra

adra

çok güzel bir açıklama erdal abi.

5. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Eğer herhangi bir calışma yetkili makamlarca yapılmıyorsa,olduğunuz yerdeki tarım il-ilçe müdürlüğüne durumu bildirmenizde fayda var,kımse farkınmda olmayablir..

6. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    hepsının altındakı sebep çevre kirliliği .deniz analarının artması balıkların ölümleri ..ilgili yerler arastırmaların ve çözüm yolu bulmanın sürdüğünü söylüyor ama iş işten geçtikten sonramı burası mechul :confused:

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    kesinlikle oksijenle alakalı çünkü buraya akar yok suyu kirletecek ortam yok civarda tarıma elverişli arazi yokki ilaçlama olsun zahteburda pek balıkta yok2 sene önce burası tamamen boşalmıştı bence kocaelinin en verimsiz göleti bu sene 3 kere gittim tık yok dahada gitmem buraya:D

8. Kanımca bir gölün kirlenmesi için direk göle akıntı şart değil.Kullanılan tarım ilaçları ve kontrolsüz olarak doğaya atılan toksin ve diğer zehirli maddeler yeraltı suları ilede göllere karışabilmekte.Su nedeniyle balçık olan göl tabanları bu yeraltı sularının göle karışmasını kolaylaştırmaktadır,Kaldıki göllerin doğal Coğrafi konumları gereği de bu sular gölle birleşmekte diye düşünüyorum..
    Azalan su ve oksıjende Durağan suyunda etkısiyle göldeki yaşamsal zemini azaltmakta..

9. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    benim aklıma daha kötü şeyler geliyor.allah göstermesin.mesela radon gazı dersem anlarsınız.birkaç sene önce aynı şey gökovada oldu.dip balıkları vurgun yiyerek öldü.sonrası malum.hala sallanıyoruz.

10. evet şu an burada sarsıntılar oluyor..küçük depremlerle sallanıyoruz bugün:eek:

11. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    erdal kardeş.balya,şamlı,ılıca üçgeninde 3.6 3.6 biraz evvelde 4.0 oldu.bende resmen fobi var.ne diyeyim....allah korusun.

12. biz az evvel baya sallandık:(