ne yapmali ne etmeli; hava kötü...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar

uzun zamandir.. saka saka :D :D

son açtigim rapor ve bugünkü rapor arasinda iki yayin avi denemem oldu. ilki sabah ikincisi gece avina niyetli aksamüstü avi. aksamüstü avi diyorum çünki saat 19 civari basladigim av, asiri yagisin etkisi ile 21 sularinda sirilsiklam bir vaziyette iki depar ve sifir balik ile son buldu.

bardakdan bosalircasina yagan yagmur takim taklavat ne varsa hepsini yikadi pür-ü pak eyledi. bulutlari görünce geçer gider yaz yagmurudur zannetimse de toplanacak firsat bulamadim ve elimde semsiye kipirdayamadan iki saat yagmurun siddetinin azalmasini bekledim. bu avdan edindigim tecrübe eldeki semsiyenin tasma atmaya köstek oldugu anafikri oldu. hani metre üzeri yayinlari kaldirima yatirinca bazi abilerimiz oltayi atar atmaz yayin yakaladigimizi zannediyor da, çekilen cefanin ne denli oldugunu ayrintili belirtmek istedim. mesela Fatih abim okursa makbüle geçer :D :D

alttaki fotograflar bu ava ait.

ikinci av feeder grubumuz ile yapildi. onlar çapak baliklari ile oynayadursu ben çift kamis yayin bekledim. bol bol muhabbet ettik. kurada da en ortayi seçince ne yayin vurdu ne bir tikirdanma oldu :)

bu hafta ise aksamdan alarmi bile kurmadim. hava yogun yagmur gösteriyordu. iki hafta önceki edindigim tecrübe ile sabit oldugu üzere yemli av yapmamak lazimdi. kompakt sekilde çabucak arabaya kaçabilecek bir av yapmaliydim. seçeneklerden en yugunu spin avi gibi gözüküyordu ama hangi spin avi?? havanin bulutlu olmasi turna avini, siddetli rüzgar da sudak avini imkansiz kiliyordu. agir spin takimim arabanin bagajinda degildi. bu durumda heavy spin ile yayin avini zora sokuyordu. tek çare hafif spin perch avi kalmisti.

tingir mingir kahvaltimi yapip televizyona göz attiktan sonra pek de uzak olmayan perch avlagima dogru bir uzaniverdim.

berbat bir hava, aralikli sagnak yagis sahte seçiminde kararsizliga düsürdü. bu havada atacagim sahte bulanik suda parlayan titresim yayan birsey olmaliydi. mepps aglia long 2 numarada karar kildim.

bir saat boyunca yagmursuz yakaladigim dönemde 25 civari irisiz ufakli perch avladim. irisiz diyorum, arkadas hepsi mi tornadan çikmis gibi olur :) bir tane bile iricesi denk gelmedi. ilk bir kaç tanesini hatira baabinda fotograflayip saldim. pes pese sudan çikartmaya baslayinca kolay av zevk vermez oldu. yagmurun da çiselemeye baslamasi ile avi bitirip eve döndüm. 25-30 cm'likleri denk gelse alikoymaya niyetliydim fakat bboyut da ufak olunca hiçbirini alikoymadim.

insallah haftaya hava düzelir, sartlar olusur da yine iri balik pesine düsme imkani yakalarim.. bu haftalik ufakliklarla hazirlik maçi yapmis olduk :)

2. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler roy , bu havadan çok çekiyoruz vallaha geçen sene 3 ay boyunca yagmurdan gözümüzü açıpta adam akıllı bir balığa gidememiştim . Umarım tez zamanda yağmurlar geçerde rahat rahat avın keyfine varırsın . Bu arada sen perch sürüsüne denk gelmişsin çok defa gördüm böyle sürüleri hepsi aynı dönemin balıkları o yüzden standart tip oluyor :) .

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Keyifli rapor, güzel fotograflar Roy. Eline, emeğine sağlık. :)
    Rapordaki ince, gülümseten cümleler okuma zevki verdi.
    Gönlünce avların olsun, yayınları yayınlarsın inşaallah. :)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    ozon tabakasını delinmiş,kutuplar her sene dahada ufalmakta,beyaz ayıların nesli tehlikede,Türkiye Georgia ya dönmüş,hortumlarla mücadele içinde.
    Fransada bu işten nasibini alıp,muson benzeri yağmurlarla ıslanmakta iken,hava tahminleri saniyesine kadar tutabilecek seviyede tutarlıyken,sen kaldırıma kuzuyu yatırma niyetiyle olmadık havada balığa git,yağmuru yerken deparlara seyirci kal,sonrada faturayı Fatih abine kes:D
    Dün iki kilo istavrit için,üç m'lik dalgaların arasında dört saat durdum, bayramda iki gece üç gün yayın peşinde koştum,bir tane 50 cm yavrudan başka bişey yakalayamadım,müsaade etde biraz meranı kıskanayım be Royum:D :D :D

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Hava Kara Bulutlu Yine Yağmur Yağacak :)

Roy Abi , Mera paket taşlarla döşenmiş amatör balıkçılık için tüm detaylar düşünülmüş geriye sadece sudaki balığı dışarı çıkarmakta kalıyor :) Fatih Abim, dalgalarla mücadele versin biz kapancada dağcılık yapar gibi kayalarda zıplayalım :)

Abi her şey gönlünce olsun ne bunlar nede yayınlar oltandan hiç eksik olmasın her daim rasgelsin

6. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Roy, fotoğraf çekerken avlağı gösterme talan ederler aman :D:D:D:D

Sen istiyor dujj gidecek Fransa :p:D Biz burada, nem ile beraber dujj alıyoruz.

Tebrik edeyim bari :madgrin:

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Perch surusunun evini biliyorum ben hihihi :D 3-5 atista bir vursa zevk verecek de her atista vurmaya baslayinca zevk vermez oluyor

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Volkan. Baliklar tirt bari rapor zevk versin dedim :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Iki kilo istavrit icin sele kapilan, nehire donen sokakta dizine kadar suda yuruyen de var :D
    Hava kuru olursa haftaya yatiririm bi tane metre ustu :) yayin avi da balik vurmadimi cok hareketsiz oluyor. Avlakta kipirdamiyorum bile. Hapsurmak yasak :)

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tabi canim baliklar bile egitilmis amator avcinin hizmetine sunulmus :D biz de elde sirtta malzeme 20 basamak merdiven iniyoruz avlaga varmak icin az mi :D cayci da yok malzemeci de :) evi degisirsem nehir kenari alicam balkondan salliycam kamisi sen o zaman zevki gor :D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Su gecirmez semsiye bile su gecirdi yahu :D ayakkabi 1 haftadan anca kurudu. Ben takimlar igneler su gorecek diye korktum da torbalari iyi baglamisim allahtan

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Amatör duruşuna, azmine hayranım gubani.
    Gönlündeki güzelliklerle hemhal olasın.;)

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yatır tosunu,bi tanede benim için yatır:D :D :D
    rastgelsin:)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sagol Nuri abim. Sen gibileri (sayisi pek fazla olmasa da) ornek alarak kissadan hisse almaya gayret ediyoruz :)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İşte burda birazcık haksızlık ediyorsun kendine. Biz kim, örnek olmak kim? Bizden olsa olsa kılavuz karga olur anca.:D

16. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Yok olmamış bu av ben metrelik yayını bekliycem :)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben de zevk almadigimi belirttim, onu da ifade ettim :D rahmetli turgut ozal'in kulaklarini da cinlatmis olduk :)
    Kac metre olsun abime ? 1 ? 2 ? 3 ? :D

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Sevgili vatandaşlarım: Bakınız, accık seccik ifade ediyorum.":D

19. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

:) 1.5 mt yeter şöyle tombul tombul olanlardan :)