Ne zaman amatör balikci oluruz

Konu, 'Makaleler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Balığın B si kalmadığında.

2. modena

modena

aynen abi...içimizde ki boşa yok etme...deepfrizee i doldurma hırsını aştığımızda...sanki dünya savaşı çıkacakta gıda stoğu yapılıyor...hey büyük allahım...

3. modena

modena

abisi senin şu mesajını umarım herkes anlar...anlarda işte o zaman...

4. her ne olursa olsun amatör ruhumuzu kaybetmeden yol parası geçim derdi erken geldim usta oldum burası benim ben erken geldim sen acemisin başkasının üstüne atmadan her avlağın herkese açık olduğunu unutmadan sürü psikolojisiyle hareket etmediğimiz zaman,av sırasında herkese hertürlü pisliği yapıp sanal ortamda bunları savunmadığımız zaman ve yine hertürlü pisliği yapıp sanal ortamda mükemmeli oynamadığımız ve en önemlisi yarına balık bıraktığıımız zaman bence amatör olabiliriz

5. erenavsar

erenavsar Eren Avşar

Bu sitedeki ve benzer sitelerdeki balık sevdalıların amatör olduğunu yada amatörlüğe yaklaştığını düşünüyorum.Sitelere üye olmayan yüzlerce,binlerce amatör balıkçıda vardır şüphesiz.Mesele geri kalan kuralları bilip,bu kuralları tanımayan bohçacıların ne zaman amatör olacağıdır.Onlarda ne zaman amatör olacaklar derseniz,Ülkemizdeki asker ve polis sayısı kadar balık avcılığını denetleyen resmi görevli olursa ve cezalar anormal derecede arttırılırsa ve uygulanırsa o zaman(mecburen)olurlar.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bohcacilarin amator olabilmesi icin kolluk kuvvetiyle denetim ve caydirici cezalar sart tabii... fakat denetim ve cezadan once 'egitim' gelmedikce sorunlar cozulemiyor, ustelik katlanarak buyuyor... buna en guzel ornek trafik... malesef olumlu trafik kazalarinda rekor sahibi ulkemizde gectigimiz yillarda cikartilan ilave kanunlar, arttirilan cezalar, vs. sonuc vermedigi gibi sulandirildi, trafik denetimleri cogu yerde azaldi, vatandas kaderiyle basbasa birakildi, kanunun uygulanamadigi hallerde polis memurlari hakli olarak kendini guvenceye alma ihtiyaci hissetti, tehditlere karsi bazi durumlara goz yummak zorunda kaldi, vs... baska bir ornek de sigara yasagi kanununun sonradan sulandirilmasina yonelik girisimler... neticede denetime ve cezaya gerekce olusturan durumlar ve ihtiyaclar (balik ve doganin korunmasi mecburiyeti, aksi halde hep beraber yok olacagimiz gercegi) ogretilmedikce, alinmasi gereken tedbirler her bir fert tarafindan benimsenmedikce, kolluk kuvvetiyle denetim, kanun, sirkuler, vs. birsey ifade etmez (nitekim bizde kanuni bosluk yok, uygulamada ve denetimde sorun var), rusvet de olur, goz yumma da olur, her turlu kacak av ve dogal tahribat surup gider...

Dolayisiyla herseyin basi egitim... mesela ulkemizde ilk ve ortaogretimde yeni nesile cevre bilinci asilama amacli dersler var mi?..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Haziran 2010