Neden balık tutanlar tuttukları avlağı söylemez.

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında alakan tarafından paylaşıldı.

1. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Avlak söylenebilir ama güvendiğin kişilere bence nokta istihbarat buradan değilde özelden yapılırsa çok daha güzel olur ,çünkü sitemizi üyeler haricinde takip edenlerde var ,bunlar ağcılar ,bombacılar vs. o yüzden nokta istihbarat yapmak zaten az sayıda kalan balık neslini bitirmek demektir.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hasan
    Mesajını ve verilen her cevabı titizlikle okudum.
    Elbette cevapların sahiplerini haklı görür ve saygı duyarım.
    Ancak benim kanaatim maalesef biraz başkadır.İstersen anlatayım.
    Ben kerteriz avcılarına şayet oraların ortalama verdikleri ile değilde işi talana götürenlere yamyamlar demekteyim.
    Ancak bilinmelidirki bu yamyamlar hemen heryeri hemen herkesden daha iyi bulabilmektedirler ve biliyorlardırda.
    Biz burada kerteriz tarifi verirsek bir yerde onlara istihbaratta vermiş oluruz.Ancak bence bu forumumuz üye sayısına erişmiş gruplarda hakikaten güc oluşturacak kişiler gerek bilinc ve gerekse kitle olarak yeterlidir.Esas olan kerterizleri yamyamlara bırakmamaktır.Bunların kolluk kuvvetleri ve yasaklarla korunabildiğini kimse ileri süremez.Zira bu görevliler asla vazifelerini yapmamaktadırlar.Demek istediğim bu kerterizlerde bilincli avcı sayısınıda arttırmak vazifemiz olmalıdır.Ayrıca böylece gönüllerdeki balık ve doğa sevdasına sahip kişilerin bu hislerini herdaim ayakta tutabilmekte mümkün olabilmektedir.Zaman herkesin elini taşın altına sokabilme cesaretini göstermesi zamanıdır.Sadece günlük avını bozanlara bozulmak yerine uygun acıklamalarla belki birikisini doğru yolu anlamalarını ssağlayabilirz.Bir kardeşimin yazdığı gibi iş karşısındakinin suratını dağıtmak yerine onlara olayı carpıcı ve doğru ifadelerle anlatmak olmalıdır.Ha bunu yaparken karşıdaki dalga gecerse sahsen ben onu dahada fena yapabilirim.
    Hayalim,fahri vazifem,cabam mümkün olduğunca fazla sayıda amatör bilince sahip,balık avı ve doğa tutkusunu iclerine işleyecek oranda kişileri yetiştirmek olmuştur ve son gücüme kadarda böyle kalacaktır.
    Ayrıca şu noktayıda tekrar belirtmek isterim.Avdan önce avcıyı avlamak gerekmektedir.Yani daha sen gelir gelmez bu konuda bilgi istersen alamazsın.Zaman icersinde mesajlarınla,sorduklarınla anlattıklarınla tanınmalı ve ayrıca kime ne sorman gerektiğinide iyi bellemelisin.
    Sevgilerimle

3. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Önceklikle mesajı için Vedat Bey'e teşekkür ederim,farklı bir yaklaşım ve sonu da çok güzel gelmiş...

Önceleri ben de buranın bir bilgi paylaşım alanı olduğunu düşünüp bu türden sorular ve cevaplar arıyordum bulamayınca da garipsiyordum.Oysa gün geçtikçe Vedat Bey'in tabiriyle ki çok yerinde,yamyamların meğersem bizlerden daha çok olduğunu farkettim.Artık farklı şeyler düşünüyor insan bunlardan sonra...

Daha önceki aylarda,belki yıl oldu,herkes kendi bölgesinin av alanlarını tanıtsın diyerek bir proje gerçekleştirmek istedik,tabi konunun tartışılmaya açılmasıyla farklı düşünceler belirdi ve vazgeçildi.O dönemde nerdeyse hergun en az 1 saatimi ayırıp kendi bölgemin(mersin-anamur arasını karış karış) av atlasını çıkardım.Her koyun fotoğrafıyla,her yerin dip yapısı hatta su altı fotoğrafları bile ekledim.Av teknikleri, çıkan balıklar v.s.

Yayınlamıyorum..Yayınlamıyacağım,değerini bilecek çocuklarıma kalacak inşallah..

Av yerlerinde poşetlerden,tırıvırılardan,ortalardaki yiyecek artıklarından,gece zıpkıncılarından,serpmecilerden bıktık artık...

4. sedatk

sedatk Sedat

pissstt versene şu haritayı bana :D :D :D

5. simendifer

simendifer Sennur

Şşşşşttt... Lütfen üyeleri bu şekilde sıkıştırıp rahatsız emeyelim. :mad: Önce ben. :D

6. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Brütüslerr!!!:mad: :D :D

7. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Sevgili Vedat ağabey yaklaşımlarını ve mesajlarını, genelde sana direkt olarak mesaj atmasamda, daima akılcı ve sorunların çözümüne yönelik tedbirler olarak değerlendirdim.:eek: Bende Bigada öğrenim görmüş biri olarak nerede yaşadığını sorabilirmiyim:rolleyes: olurya belki bir gün yolum düşer,bir çayını içme mutluluğuna nail olurum :eek: Hoşçakal.

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Hasan
    Hakkımdaki kanaatlerine teşekkür ediyorum.Bu tür kanaatler elbetteki bizim icin en muteber değerlerdir.Bu sayede ilerleyen yaşımıza rağmen halende ayakta ve aktif olabiliyor,yaşamdan daha fazla zevk alabiliyoruz,sağolasın.
    Ben takriben beş senedir,kırk senemi verdiğim İstanbulu terkederek,balığı bol havası temiz,insanı güzel,sakin,nispeten bozulmamış,Assosa 13 km mesafede,tam Midilli adasının karşısında Sivrice denen bölgede, eşimle ve muhtelif hayvanlarımla yaşamaktayım.
    Hemen her gün havanında verdiği imkanlarla paralel olarak balığa cıkmaktayım.
    Aynı zamanda tatlısu avıda yapmakta,bu uğurda km'lerce yolu göze alarak,Kazdağlarına,Istrancalara alabalığa,muhtelif ırmaklarda Kasna(Tatlısu kefali)ve bazı göllerede sazana gitmekteyim.
    Bulunduğum yer bir mahaldir.Assosun kuzeyinde 10 km mesafede yer alan Bektaş köyünün sahilidir ve esas itibariylede aynı adla anılan bir Koyun
    etrafındaki sayısı fazla olmayan,evlerle donanmıştır.
    Beni her sene (bu sene herhalde 100 gecti)muhtelif kardeşlerim ziyaret eder.Onları balığa cıkarırım.Buz kutularını yanlarında getirmelerini tenbih eder,genelliklede balıkla doldurup yollarım.
    Tamamen Fahri,hic bir menfaat gözetmeden yaptığım bu hizmetin karşılığı,işte siz doğa ve balıkseverleri olabildiğince buralarda görebilmek,ve genelde yanlızlığımıza care olmanızı istemektir.Bu durumun başka hicbir alternatifi yoktur ve olamazda.
    Ancak ve maalesef,Türkiyede emsali pek olmayan bu durumu yanlış ve haksız olarak değerlendirebilenler olabilmelkte ve beni ziyadesi ile üzmektedirler.
    Amatör balık avına hizmet olarak gördüğüm bu cabalarıma sonuna kadar devam etmek ni.yetindeyim.
    Bana zahmet olmaz,rahatsızlık hic olmaz.Ne kadar cok gelinirse o kadarda cok sevinirim.
    Seni burada görmek mutluluğum olacaktır.
    Sevgiyle kal kardeşim.

9. toledo3543

toledo3543 MEHMET

sıteye uye olmadan once yazılarınızı yıne okuyordum yasınız ve tecrubelerınız bızden cok fazla buna saygı duyuyorum sızden cok sey ogrenebılecegmızı dusunuyorum bahsı gecen hususta ılk once gereklı olan acıklama yapılmıştır bunun karsılıgında bır sonuc alınamayınca tekrar anlatılmıştır ıs sahsıma kufur ve hakaret duzeyıne ulasınca karsılıgı verılmıştır.genelde kavga en son caredır bugune kadar kımseye dusmandan baska bırsey kazandırmamıstır.bazen kacınılmaz oluyor,burası paylasım sıtesı oldugu ıcın olay ustu kapalı anlatılmıştır.bugune kadar yasal olmayan bır takım kullanmadım.yasal olmayan avcılık yapan bıldıgım kısılerle ag atanlarla tırıvırı kullanan kısılerle kesınlıkle avlanmadım ve avlaga gıtmedım gıtmemde.bu sezon gıtıgım avlarda gollerın ıcerısınden cıkardıgım tırıvırıların sayısını bıle unuttum.bır kabalıgım oldu ıse ozur dılerım

10. alakan

alakan hasan

Favori Kamış:
    banax helikon 5600 kamış =380cm DAM kamış
    En İyi Avı:
    kara sazan , 16,5 kg
    arkadaşlar ve sevgili büyüklerim.

Vermiş olduğunuz cevapları titizlikle izliyor ve okuyorum. Sözlerinizde ve yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız. Size şimdi hak veriyorum. Sorumun cevabını aldığıma inanıyorum. Eğer önceden benim gibi düşünen ve bu sayfayı okuduktan sonra fikri değişenler olacağına inanıyorum.
    Paylaşmış olduğunuz fikir ve düşüncelerinize teşekkür ederim.

Çoğunuzunda söylediği gibi artık yurdumuz genelinde özellikle tatlı su avlağı bulmak zorlaştı.

Bende sizin düşüncelerinize hak vererek bu tuttuğum 6 kiloluk sazanı nerde tuttuğumu söylemiyorum o zaman :):):)

arkadaki arkadaşı sanmayın ağ temizliyor. :):) 4 metrelik hapisimiz vardı onu temizliyor :)

bu resimde o balığı çekerkenki sırığımızın duruşu

11. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Heh şoyle ..Bak dogru yolu sende buldun..:)

Avlagınıda daha onceden tanıdıgın, samimi oldugun av yaptıgın arkadaşınla paylaş birtek..;)

Ne alemi var butun millete ilan et daha sonra git onların çopüyle pisligiyle ugraş..Akşam akşam naralarıyla sinir ol dur..Sence mantıklımı..:confused:

12. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Ağabey hani ağzından bal damlıyor derler ya:eek: O tarafa yolum ilk düştüğünde bir demlik çay hazırlamanı rica edeceğim:eek: Velhasılı kelam sendede bendede bu muhabbet oldukça o çay tazelenir :eek: Hele birde kazayla beraber balığa çıkarsak geriye dönüş yok Alim Allah:D sevenlerinle kal ağabey:eek:

13. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    İşte öyle:D:D

14. Ferdin GÖKÇEPINAR

Ferdin GÖKÇEPINAR ferdin gökçepınar

Favori Kamış:
    shakespeare olta
    En İyi Avı:
    17 kg sazan
    bir örnek benden buyaz başı adını vereyim elmalı barajına gittik kimsenin balık olmadığını düşündüğü yrdi yaklaşık iki kilolara ulaşmış israiller yakaladık tek seferde 40 50 adet bir rekordu inan ilk giden bizdik birkaç arkadaş ve balıkçı sandığımz kişilere söyledk sigara izmariti dahi olmayan odoğa harikası gölü istanbul çöplüğüne çevirmelerinin yanı sıra olta atmaya yer bulamadık tırıvırıcıları symıyorum bile

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Balikci buldugu, ozellikle tas baliklariyla( orfoz, mercan,sinarit,eskina,karagoz vs belirli bir bolgeyi yurt edinen baliklar kastedilmistir.) ilgili avlagini asla ve asla yetkisiz kisilere soylememeli, boylesi bir sonucu verecek kitlesel duyurulardan kacinmalidir. Bu hem sosyal yasamin, hem de dogal yasamin korunmasi acisindan bilincli bir balikcinin sorumlulugudur. Buna ozellikle tatlisu kaynaklarimizi ve bunlara ait baliklari da dahil etmeliyiz diye dusunuyorum. Bu bilincsiz bir cimrilige de donusmemelidir.

Her bu ise yillarini vermis, gonulden sevmis balikci, bu ise yeni baslayan dostluk kurabilecegi arkadasa veya arkadas gurubuna sanatini elinden geldigi kadar ogretmeli, bunu ogretirken de bu insanlara alacaklari sorumlulugun egitimini de vermelidir. Balikcilik sanatina ister amator ister ticari olsun, "deniz ciftciligi" gozuyle bakilmalidir, "deniz avciligi' gozuyle degil. Ciftcilikte ekmeden bicemezsiniz. Topraginizin degeri ve urunu nasil onu nadasa birakmakla, uygun gubreyle, uygun teknolojiyi kullanmakla artiyorsa, urunu zenginlesiyorsa, balikciligimiz da ayni dinamikler de calisir ve urun verir.

Bir ciftci "surayi istedigin gibi bic " demez, 'bu topraga, bu tohumdan , soyle ekersen verim, alirsin. Soyle sulamali, su zamanda boyle yapmalisin" der. Bilincli balikci bicmeye yol gosterecegine, ardindan gelen esine, dostuna, bu ise samimi gonul verene avlak yerinden once , o avlaga saygiyi ve gercek bir urun alabilecegi teknigi ve o urunun buluna bilecegi sartlari ogretir. Bunu alan zaten yeri bulur.

Bu yuzden kisaca diyecegim bilginizi, malzemenizi, bakis acinizi, tekniginizi, tuyonuzu paylasin. Ancak "X noktalariniz" ,sizin "X noktalariniz" olarak kalsin.
    Bir gun onu,hak edene aldiginiz gibi teslim edebilmeyi, o insanin bu ise vermis oldugu gonule bir hediye olarak adledin.Bu cesit siteleri bilgimiz ve tecrubelerimizi yoruma acmak, bilgi ve tecrubelerimiz hakkinda gelecege belge birakmak yolunda kullanmaliyiz.Hepimizin samimi katkisi gelecege essiz bir belge birakacaktir.

Bu gibi siteleri yagmaya kolay erisim ve egosantrik hirslarini ve gosterislerini tatmin kaynagi olarak gorenler gelecegimizi bireysel bir siglikla degismis insanlardir. Bu sanati ilerletme yolunda hic bir hizmeti yapamiyacaklari gibi bindikleri son dalida kesip, kendilerini ve gelecek nesilleri "hiclige" mahkum edeceklerdir

Sevgi ve saygiyla.

16. dr3399

dr3399 Gökhan Özarkun

merhaba benim son sazan avlak yerim dağ başında bir köy.1.5 2 kg sazanlar mevcut.köy muhtarının en büyük endişesi buranın tanınıp çok miktarda ziyaretçi alması.dikkatinizi çekerim ziyaretçi diyorum; yani sadece amatör balıkçı değil.Primer amacı alkol olan bazı şahıslar (yanlış anlaşılmasın alkol karşıtlığı değil bu) ortamın havasını fena bozmakta.Ya da bölgeye ağlarını geceden bırakıp sabahın köründe alıp da bundan maddi menfaat umanlara ne demeli. bir de köyün özelliği deredeki bentten (yani bizim avlaktan) motorlarla su basıp daha yukarıdaki arazilerini suluyorlar.bu motorlarda pahalı şeyler ve çalınma korkusu var gece nöbet tutuyorlar başında .Genel huzurdan ekmek parasına kadar bozulabilecek bi çok faktör var ken bunu neden riske atalım hele hele internet ortamında.