haberin linki aşağıda bilginize sunulmuştur. bilerek hayvanın ağzına kimse iğne takmaz fakat, derede kopan daha sonra da üzerine balık takılan bir yağlı takım olta ya bir kedinin karnını doğurmak için yaptığı hamle sonucunda ortaya çıkan bir trajedi. http://www.milliyet.com.tr/sokak-ke...kiye/sondakika/05.07.2010/1258993/default.htm Küspeli olta ile avlanmak neden yasaklanmıştır? ========================================================================== Selamlar, aşağıdaki yazıyı net'de dolaşırken buldum, bilginize. Küspeli olta üzerine donatılan iğnelerle birlikte suya atılırken veya atıldıktan sonra dipteki ilişkenlere takılması nedeniyle kopmakta ve koptuğu yerde kalmaktadır. Bu olay çoğu kez kıyıya oldukça yakın bir mesafede gerçekleşmektedir. Aşırı ısınma, sulama ve diğer amaçlı su alımlarının etkisi ile göllerimizdeki su çekilmeleri sonucu kopan iğne ile donatılmış olan küspeli takımlar ortaya çıktığında küspe kokusuna gelen büyük baş hayvanlar tarafından yenmektedir. Bir çok büyük baş hayvanın telef olduğu şikayetlerinin KKGM tarafından değerlendirilmesi sonucu küspeli olta takımı ile avcılık yasaklanmış olup, avlanılacak balığı yemlemek maksadı ile presli küspe veya küspe tozunun olta iğnesi ile ilişkilendirmeden kullanımında bir sakınca ve yasaklama yoktur. __________________
"Küspeli olta İneklere zarar veriyormuş ondan yasaklanmış olacak iş mi şimdi" diye yasaklanmasına karşı çıktığımız günleri hatırladım. Teşekkürler haber için.
Arkadaşlar merhaba, Geçen gün malzeme bakmak için internetteki av marketleri dolaşırken bu yasak olan küspeli oltaların hala internet üzerinden satıldığını gördüm. Hoş av bayileri zaten satıyor kimsenin yasak dinlediği yok ya. Ama bir av marketin fotoğraflarıyla delil olabilecek şekilde böyle bir satışı yapabiliyor olması beni şaşırttı açıkçası Buradan link vermek istemiyorum ama Google dan "hazır takımlar" şeklinde bir arama yaptırırsanız zaten malum siteler çıkıyor ortaya
bu dönemlerde bu tarz olaylar oldukça arttı ve haberlerdende takip ediyorsunuzdur umarım hemen hemen sokaktaki tüm kedilerde bariz yaralar var insanlar tarafından yapılan bilmiyorum ne demeliyim hatta cümlelerimde insan lafı kullandım hata ettim galiba ...