Nefes Tutma Teknikleri

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında poyrazzz tarafından paylaşıldı.

1. ergeg

ergeg tevfik

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yok hayır
    nefes tutma süresi

herkese selamlar.zıpkın avı yapan arkadaşları dalış videolarını seyrediyorum .maşallak 2ile 3dk arası nefeslerini tuta biliyorlar.bende bu dalma işine ciddi olarak kafayı taktım ve yapmayı düşünüyorum.fakat arkadaşımla denizde nefesimi denizde deneyelim dedim biz 20 saniyeyi geçemedik .bizde negibi bir terslik var neyi yanlış yapıyoruz.bu kadar kısa nefesimizi tutabilirsek bu işi denemeyim bile.neyi yanlış yapıyoruz.lütfen öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    dalmadan önce 4-5 sefer derin ve hızlı nefes al, akciğerlerini aç önce kanını oksijene doyur, nefesi de gırtlaktan tut böyle bile en az 1.5 dk kalırsın

3. emircem

emircem

Favori Kamış:
    olta zıpkın
    En İyi Avı:
    kofana oltayla
    selam arkadaşlar

selam arkadaşlar ben yeni dalmaya başlıyorum bana yardımcı olacak nefes tutmayı ögretecek ve dalmayagidince beni davet edecek bir badi arıyorum istanbul avrupa yakası b.çekmece yada yakın civarda oturan olur mesajlarınızı beklşiyorum ahmet

Son düzenleme: 21 Eylül 2007
  4. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Merhaba arkadaşlar,bundan tam 1 sene önce bu siteye üye olmuştum ve bendezıpkınla balık avlamak istiyordum malzemeleri aldıktan sonra bu işin kursu varmı diye sordum malzemeyi satan kişi bu işin kursu olmaz dedi boşuna paranı alırlar dedi,fakat tamamen yanlış bir ifade idi.Bu siteden izmirli bir katılımcı bana murat bölükbaşı nın telefonunu verdi kendisine tekrar teşekkür ederim.Hatta balık adam kursuna katılıyorum diye siteye yazdığımda antalyadan sevgili namık ile güzel bir diyaloğa girmiştik.Eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız 0216 330 95 90 SİNARİT DALIŞ MERKEZİ Murat BÖLÜKBAŞI ile tanışın derim.Şu anda kendisi milli takım antrönörüdür.Diğer arkadaşlarda yazmışlar ama çoğu eksik,bilhassa jak boneo dan bir örnek vermek istiyorum,bıçak konusunda kendisi bıçağı ayağa bağlayın diyor ama tamamen yanlış niye bulanık suda bir ağı son anda fark edersin dönmek istediğin zaman ayağın ağa yaklaşır ve paletin takılır bıçak nerde ayağında almak için döndüğünde maske ve şnorkel ağa takılır çapariz olursun panik allah korusun bıçak bir kere lazım olur oda doğru yerde olsun belde.daha çok örnek varda burda anlatılmaz yanlış olur.Nefes tutma tekniği var ve ben kendim buna bizzat şahitim.

5. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Benim kurs almamı sağlayan Berhan dı hatırlayıca ismini yazmak istedim.Kendisine çok ama çok teşekkür ederim.

6. trefli

trefli semih sözer

Favori Kamış:
    seac-sub xfire 85 zıpkın posedion ultımade olta
    En İyi Avı:
    hala denizde duruyor
    arkadasım merhaba.

jack boneo usta nın yazdıkları genelde yapılması gerekli temel teknikler.Bu teknikleri ve malzeme kullanımını zaten oda zamanla ve dalıslarınızı arttırdıkca geliştirecek ve farklı uygulamalarıda ekleyecek daha rahat avlanacaksınız demekte.
    Böyle bir ustaya ve yazdıkları bilgilere yukarıdaki sekilde yaklasmanız tamamen yakısıksız..

7. Görüşün "0" olduğu yani önündeki ağa çarpacak kadar bulanık sularda özel ekipman ve ekip ile dalış yapılacağı kurslarda anlatılmakta..ayrıca bıçak için
    her iki elinizlede ulaşabileceğiniz bir yere takılması gerekmekte.(tercihen bacak arasına palet çırparken sürtmeyecek kadar ön tarafa önerilir)..Tehlikeli olan ağlar özellikle misina ağlar olup vasat bir görüşte bile 3-4metreden farkedilebilir.
    riski kopan ağ parçaları oluşturmakta.Dalga ve akıntı ile kapan gibi tehlike oluştururlar..Taş altına indiğinizde taşın üzerindeki parça sizin ve paletlerin , geçen bir teknenin etkisiyle bir yerinize dolaşabilir..!!!!!;)

8. pehhh

benhayatında dalmamıs biri olarka ve normalkilosunun14 kg uzerind ebir obez özentisi olarak 45 sn her durumda görurken sen 20 sn dekaldıysan
    iki ihtimalvar kardesim
    ya anan seni sandıkta buyutmus
    yada akciger kanserisin

baska mazeret arama çunku ucuncu sık yök tarafından kaldırıldı

9. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Vala ben iyi konsantre olursam ki çok nadirdir:):) 1 dk yı biraz aşıyor yoksa benimde 30-40 sn..

10. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    slmlar nefes tutma tamamen yavaş yavaş gelişen bişey.
    ben ilk daldığım zamanlar 30-40 saniye tutuyodum..suan 120-130 saniye civarındayım.az önce ölçtüm(evin içinde yürüyerek)..ama yaklaşık 2 senedir dalmıyorum..bu tamamen antreman gerektiren bir iş..bunu heryerde yapabilirsin.ben bir sene kadar düzensiz olarak yaptım ama faydası ortada...
    mesela yürürken bile bunu yapabilirsin..
    yürürken ilk adımında derin bi nefes al ve tut..ama ciğerleri tam doldurma..4-5 adım sonra nefesini yavaş yavaş bırak..bunu uygula bi kaç gün.arada bi nefesini tutabildiğin kadar tutarak yürü..ama kendini fazla zorlama..sonra adımları uzat..6-7-8e ve daha fazlasına çıkar.ama nefes alışverişini düzenli olarak yap..bunu heryerde yapabilirsin.bunu bi deniz subayından öğrendim ve banada dalmayı o öğretti..çok farklı tekniklerde var ama bu en güzel olanı bence.

11. aga farklı teknikleri de duymak isteriz

12. cerim

cerim

ben kendi taktiğimden bahsediim.yeni başliicak arkadaşlar için.günlük nerfes tutma antrenmanı için kendinize sabit bi derinlik belirleyin.mesela 1. gün 3 m yeterli olacaktır.2. gün ise derinliği 2 m arttırın yani 5 m deneyin.ilerleyen günler için yine aynı şeyi yapın.fakat kendinize fazla güvenmeyin sonuçta su altında başınıza ne geliceği belli olmaz.anlatmak istediğim şey hergün sabit derinliklere dal-çık yaparak dalış derinliğinizi kademeli olarak arttırım.şahsen ben hamlamış olmama rağmen ve 6-7 senedir dalma işine ara vermeme rağmen çok güsel sonuçlar elde ettim.3 günde 10-12 m kadar bi dalış seviyesi yarattım kendime.kendinizi suya alıştırdıktan sonra zıpkınada alışmak için bu dalışları zıpkınlada beraber yapın.gayet yararlı egzersizlerdir tavsiye ederim.bi eksiğim yada yanlış aktardığım bişeyler varsa arkadaşlar lütfen beni düzeltin.
    ii dalışlar.

13. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Bu konu başlı başına bir olaydır aslında.
    Çok kabaca birkaç şey yazmak gerekirse,

1 - Unaerobic antrenman yapmak gerekli
    (yani beyninin ve vücudunun oksijensizliğe dayanımını arttıracak antrenman, mesela koşarken aralıklarla nefes tutarak koşma v.s.)

2- Nefesini nerde tutacağını bilmek (kocaman bir nefesi alıp diyaframına baskı yaptıracağına, ciğerlerini doldurmak

3- Nefesi hızlı bir şekilde almamak çok önemli. Dudaklarını ıslık çalacak kadar büzerek nefes aldığın süreyi uzatacaksın

4- Air pack gibi konulara girmeyeleim. Ben hiç bir şekilde beceremiyorum. Becerebilenlede henüz tanışamadım. (dil yardımı ile hava paketleme)

14. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Bu ençok yapılmaması gereken şey, hipervantilasyon. Sığ su bayılmasına davetiye çıkarmaktır.

15. romantik_serseri

romantik_serseri

valla büyüklerime tavsiye sigarayı bırakmassanız nefes az tutarsınız.gerçi ben sinüzit hastası olduum için baya az tutabılıom.:D:D

bu arada tek nefes tutmak için sigarayı bırakmayalım.normaldede sigarayı bırakalım.büyüklerime duyrulur.

içmeyin zehir sağlığınıza yazık.

16. acun12

acun12 M.acun

bende yeni katıldım aranıza benim yaşım 16 bu bahsettiniz kitabı ankarada nerden bulabilirim yada ankaradan profesyonel birisi yardm edebilirmi lütfen?

17. uzman dalgıç

uzman dalgıç EMRAH BAŞARAN

Favori Kamış:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek - 2 kg.
    Bende herkesin görüşüne katılıyorum. spor konusu önemli. hergün 30 dk. koşu iyi gelir ama haftada 1 gün vücudun dinlenmesi gerek. kültür fizik hareketleri de önemli tabi.

18. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Abilerim 1 dk tuttum yaşasın :D bu arada spor olarak her gün düzenli olarak 3-4 saat bisiklet sürmek yeterli olurmu ?

19. frontosa

frontosa tugay

kaç dakika?

Arkadaşlar ben tugay 16 yaşındayım balık hastasıyım kendi bildim bileli balık tutarım 4 senedir dalıyorum.Bu yaz gökçeada da 1 metre lik akya görüp vuramadıktan sonra daha da hırslanarak bu işe devam ettim.Arkadaşlar sorum şu, ben nefesimi 2 dk 10 sn tutabiliyorum ama tabi suyun altında daha az. Av yapabilmem için bu süre yeterli midir?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 12 Haziran 2008
  20. ozan

ozan Ozan

dalma ile ilgili bir konu burda da açılmıştı. nefes ve derinlikle ilgili yapılması gereken egsersizlerinde anlatıldığı pek çok yazı ve site internette mevcut. ancak koşarken nefes tutmak gibi bir hareketin nefes tutmaya katkısı olabilir ancak kalp üzerine çok fazla baskı yapacağını tahmin ediyorum. unutmayın ve dalma işi nefes tutmadan çok metabolizmanın yavaşlatılması işidir. tüplü dalışlarda bile bu böyledir heyecanlı hızlı hareket eden birisi ile rahat ve sakin hareket eden birisinin tüplerinin bitiş süreleri arasında epey fark vardır. aynı şey dalış içinde geçerli. yani sakin ve heyecansız bir iniş ve yavaşlatılmış bir metabolizma (meditasyon yöntemleri faydalı olabilir) nefes tutma çalışmalarından daha verimli olur düşüncesindeyim. dikkat edin kalbinize fazla baskı yapıp sevenlerinizi üzmeyin.