Nefes Tutma Teknikleri

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında poyrazzz tarafından paylaşıldı.

1. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    TAMAMEN KATILIYORUM VE MERAKLI ARKADAŞLARIN YAZDIKLARINIZI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMELERİNİ ÖNERİYORUM:eek:
    TABİİ ANTREMAN OLMAZSA OLMAZ:)

2. bosporus

bosporus ceyhun

Reported Post by bosporus

anlattıgın bılgıler için tşk ederız gercekten uygulacagım hepsını teker teer

Posted by: kurusıkı
    Original Content:

3. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Çok bilen arkadaşların dediklerini yapıp, kendi yazdıklarımı gözden geçirdim. Hiç bi hata bulamadım!

Şuna katılırım :Koşarken aralıklarla nefes tutarken, kendini ve kalbini zorlayacak kadar nefes tutacak kadar eblek olmamalı insan!
    Ama kim derseki unaerobic antrenman yapma, güler geçerim.

4. zasa07

zasa07 mustafa

bende nefes yok 45veya 50sn tutuyorum balıgı görüp dalıp balıgı vurup çıkıyorum bazen derine dalınca çıkmak uzun sürüyor gögüs kafesi patlayacakmış gibi oluyr aslında

5. projet

projet anıl

Favori Kamış:
    Apnea
    En İyi Avı:
    -
    bilgiler için tşk ederim herkeze, yeni uye oldum herkeze selam

6. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Kendi yazdıklarını niçin gözden geçiriyorsun:confused: ve niçin üzerine alınıyorsun:confused: konuya ilgisi olan arkadaşların senin yazdıklarının yanında işaret edilen konuyuda iyi irdelemeleri konusunda ufak bir hatırlatma yapıyorum orada.Kendini ifade etme konusunda sıkıntılar yaşıyorsun galiba:( gerçi ifadelerinden kelime dağarcığın ve kendini ifade edebilme kabiliyetin muntazaman okunuyor ama:( yanlış anladığını birinin söylemesi gerekiyor anlayabilmen için:)

7. sankor57

sankor57 Gökselim

Favori Kamış:
    Picasso
    En İyi Avı:
    Kefal 3kg
    Selam arkadaşlar, bugün yeni üye oldum.
    ben 10 ile 15 metre derinlikte, 1 dakika durabiliyorum sizce bu iyimi. karada ise
    3 dakka 15 snye nefes tutabiliyom.
    Denizin dibine daldiğimda, sanki biri benim kırtlağimi sıkıyormuş gibi oluyor buda beni çok rahatsiz ediyor sizce neden olabilir.

8. Göksel kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin:)

karada tutulan nefes süresinin 3/1 i su altında iyi bir zamandır..15 metre derinlikte nefessiz kalma süresini zorlamak sığ su bayılması başta olmak üzere hayati riskler oluşturur..Bunu aklımızdan çıkartmamakta fayda var

9. sankor57

sankor57 Gökselim

Favori Kamış:
    Picasso
    En İyi Avı:
    Kefal 3kg
    Bilgini benimle paylaştiğin için teşekkur ederim.

10. nbariso

nbariso N.Barış ÖMÜR

Favori Kamış:
    Olta-Zıpkın
    En İyi Avı:
    Orfoz 11.5 kg
    Düşünüyorumda, şimdi ben sana cevap yazıcam, sonra sen bana yazıcan...
    Gereksiz bi net diyaloğu olacak.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 16 Temmuz 2008
  11. Fishm@n

Fishm@n Şenol Sarıal

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Var olanlar
    En İyi Avı:
    Hamsi
    Bu siteye üye olduğumda bana kurs almamı tavsiye etmişlerdi.Bende bu kişileri dinleyip kurs aldım hemde Türkiyede bu işi en iyi yapandan.Arkadaşlar yazdıklarımı lütfen ukalalık sanmayın,Hipervantilasyon(Sığ su bayılması)yeni başlıyanlar için zaten istesede yapamıyacağı bir şeydir,çünkü daha beyni suya alışmamıştır daha aşşağıya inerken yukarı çıkmayı düşünürler,bunu yapabilmeleri için suya ve denizin altına adapte olduktan sonra anlıyabilirler.Nefes tutmaya gelince
    SU ALTINDA STATİK
    Su altında statik nefes tutma(ortalama 2 metre derinlik)dinlenme süreleri sabit,nefes tutma süreleri 15 er saniyelik artırımlara uygulanacak olan çizelge

1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==- 3 dk DİNLENME
    1 dk.45 sn.NEFES TUTMA==- 3 dk DİNLENME
    2 dk. NEFES TUTMA==- 3 dk DİNLENME
    2 dk.15 sn.NEFES TUTMA==- 3 dk DİNLENME
    2 DK 30 sn.NEFES TUTMA==- 3 dk DİNLENME
    Bu egzersizde statik nefes tutma maksimum nefes tutma süresinin YÜZDE 75 ine kadar artırılmalıdır.Örnek,4 dakikalık nefes tutma süresi olan bir sporcunun bu egzersiz tipindeki nefes tutma süresi 3 dakikayı geçmemelidir.Antreman dönemi ilerledikçe maksimum nefes tutma süresi de artacağından belirli periotlarla(1 ay) bu egzersizdeki nefes tutma süreleri de 15 er saniye artırılabilir.1,45 ile başlayıp3,45 ile bitirmek gibi.
    STATİK NEFES TUTMA
    Su altında statik nefes tutma,nefes tutmalar arasında sadece üç(3) nefes alış verişi uygulanmalıdır.Nefes tutma süresi dereceli olarak arttırılmalıdır.İlk nefes tuma çok uzun olmamalıdır.
    30 sn.NEFES TUTMA 3 NEFES ALIŞ VERİŞ.(Nefesler yavaş ve derin)
    35 sn.NEFES TUTMA 3 NEFES ALIŞ VERİŞ.(Nefesler yavaş ve derin)
    40 sn.NEFES TUTMA 3 NEFES ALIŞ VERİŞ.(Nefesler yavaş ve derin)
    45 sn.NEFES TUTMA 3 NEFES ALIŞ VERİŞ.(Nefesler yavaş ve derin)
    Bu egzersizde ulaşabilecek süreler maksimum sürenin yüzde 50 sini geçmemelidir.Antreman dozajı diğer egzersizlerle parelel olarak 5 er saniyelik sürelerle artırılabilir.Örnek 30 sn başlanan nefes tutma süreleri 1 aylık bir antreman dönemi sonunda 35 sn.statik nefes tutma egzersizleri su altı sporcularının konsantrasyon kapasitesini artırır.Konsantrasyon serbest dalıcılar için önemlidir.
    STATİK NEFES TUTMA ANTREMANLARI
    2 METRE DERİNLİKTE UYGULANACAK ANTREMAN BURADA DİNLENME SÜRELERİ 15 SN.AZALTMALARLA UYGULANMALIDIR.BAŞLANGIÇTAKİ DİNLENME SÜRELERİ NEFES TUTM SÜRESİNİN 30 SN.FAZLASI OLMALIDIR.

1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==2 dk.DİNLENME
    1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==1.45 sn.DİNLENME
    1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==1.30 sn.DİNLENME
    1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==45 sn.DİNLENME
    1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==30 sn.DİNLENME
    1 dk.30 sn.NEFES TUTMA==15 sn.DİNLENME
    Antremanların başlangıcında nefes tutma süreleri sporcuların limitlerine göre belirlenmelidir.Rahatlıkla ulaşılabilen nefes tutma süreleri ile antremanlara başlanmalıdır.Antreman başında sabit olan nefes tutma süresi birer aylık periotlarla 15 er saniye artırılabilir.Ne kadar yavaş artırılırsa o kadar kalıcı olur.

Son düzenleme: 5 Ağustos 2008
  12. msakturk

msakturk mustafa

Fishm@n bu bilgiler çok yararlı teşekkürler.Bu bilgileri not aldım çalışmalara başlıyorum.:))

13. twilight

twilight Sertan

Arkadaşım selamlar,

Sorunu şu anda okudum geç mi değil mi bilemem ama böyle bir teknikle direk olarak CO2 zehirlenmesi yaşarsın. Zaten Scuba kurslarında da ekipman dersinde şnorkelin çok uzun olmaması yoksa tamamen tahliye edilemeyeceği ve CO2 zehirlenmesi oluşacağı anlatılır.

İyi dalışlar,

14. ahmetto

ahmetto ahmet

En İyi Avı:
    3kg lüferdi sanırım.Kemaneleri saymazsam.
    Paylaşimlar Için Teşekkürler.

15. Phantom

Phantom Rüzgar

Selam arkadaşlar ben zıpkınla balk avına daha 3 yıl önce başladım ve nerede nasıl tüfek kullanacagımı bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

16. seddülbahir

seddülbahir

Favori Kamış:
    Olta, Zıpkın
    Merhaba,
    3 yıl kısa bir süre değil aslında.
    Kıbrıs'taysanız eğer ve Akdeniz'de dalacaksanız 90'lık aşağı olmayan makaralı bir tüfek öneririm.
    Eğer mera daha çok taşaltı için uygunsa 75'lik bir tüfek bulunmasında da fayda var.

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    En az 90 lık veya 100 tüfek + taşaltı içinde 45-60 arası bir tüfeğiniz olmalı.

18. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Aman arkadaşalr kulak tıkacı, pamuk v.s. kullanmayalım. Daldığımız zaman oluşan basıncı engellemek için kulak eşitleme yaplaım maske rahatsız ederse maske eşitleme yapalım. Dalma öncesinde elbisenin kafa kısmı hafif açıp kulak hizamıza biraz su alırsak daha kolay eşitleme yapabiliriz.
    Suya girerken burnumuza 2-3 sefer tuzlu çekmekte genzin felan açılması için yararlı olr.
    Saygılar

19. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Arkadaşlar, kulak eşitleme dalışın ilk metresinden itibaren yapılmaya başlanmalı ve sıksık tekrar edilmelidir, ağrı girdikten sonra yapılan eşitleme hem zor hem de tehlikeli olabilir, küçük küçük hareketlerle ve sıksık yapılmalıdır, zaman içinde alıştıkça burnu tutmadan, sadece yutkunarak eşitlemeyi de öğrenebilirsiniz.

20. sat068

sat068 Altan

selamün aleyküm

ben sat komandosuydum ve nefesimi 2dakika 15 saniye tutuyordum askerlik biteli 1 sene oldu ve şuan bu sitede görünce denedim 1 dakika 55 saniye sonra pes ettim nefes tutmadaki en büyük özellik yutkunmaktır ne kadar fazla yutkunursanız o kadar az oksijen tüketirsiniz ve nefes tutmayı su altında denemeniz doğru neticeyi verecektir. yemek yerken konuşamazsınız örnek yutkunurken de vucut bi süreliğinede olsa oksijen tüketmeyi karbondioksit oluşumunu engeller 13 yaşındaki gencimiz için bu süre çok iyi bi süre ama su altında denemesini tavsiye ederim teşekkürler.