Bende orda hata yapıyorum demek.. dibe dalıyorum ağrı olunca kulak eşitlemesi yapıyorum sol kulağım açılıyor ancak sağ kulak açılmıyor. bunun sebebi k.eşitlemeyi sıklıkla yapmıyor oluşummu yoksa sağ kulakta bir problemmi var ?
Sevgili Kardeşim, su altında sağ kulağını açmakta problem yaşıyorsan, muhtemelen ya kulağını su altında zorladın ya da muhtemel bir enfeksiyon veya tıkanıklık var. Sana tafsiyem aynı eşitlemeyi dışarıda karada yap (zorlamadan), pıt diye kulağın açılır, açılmıyor ise açılana kadar yani kulağın iyileşene kadar dalma. Sevgiler
Yutkunmaktan kasıt su altında mı yutkunmaktır, anlamadım ama, vücut ölmediği sürece oksijen tüketmeyi durdurmaz. Bu konu ile ilgili iki tip yutkunma ve bir tip de yuktunma benzeri kasılma refleksi vardır. Birinci yutkunma dalmadan önce yapılır, bu yutkunma yutma hareketi ile hava yutmak ve ciğerlere daha fazla hava doldurmak amacı ile 4-5 defa arka arkaya hava yutarak yapılır ve akabinde dalınır. İkinci yutkunma hareketi su altında burnu tutmadan kulak açmak amacı ile tecrübeli dalgıçlarca yapılabilir, burada ki tecrübeden kasıt kulak zarının elastikiyetinin fazlalaşmasıdır. Son tip yutkunma refleksi ise su altında bilinç dışı gerçekleşir, beyine giden oksijenin azaldığının ve tehlike sınırına yaklaşıldığının işaretidir, kasılma şeklinde gelen bu refleks esnasında yüzeye ulaşamazsanız sığ su bayılması denilen durumla karşı karşıya kalır, hayatınızı kaybedebilirsiniz. Sağlıklı ve tehlikesiz dalışlar.
Arkadaşlar konu ilgimi çekmişti bende siteyi googleden buldum ve burayı bulduğuma çok sevindim. Nefes tutma tekniği konusuna JAK BOENO'nun kitabının siparişini verdim avcılık konusunda amatörüm ancak nefes tutarak denizin diplerine dalmayı çok seviyorum. Normal spor yapıyorum hiç nefes tutma ile ilgili sporlardan yararlanmadım ama bundan sonra buradan öğreneceklerimi uygulayacağım. Ufak bir sorum olacaktı her gün 5-6 kilometre koşulsun deniliyor ancak ben bunun yerine evde dağ bisikletimle sabah güneşin daha çıkmadığı zamanlarda düzenli şekilde sporumu yapıyorum bu da etkili olur herhalde hemde 5-6 kilometreden kat kat fazla yapıyorum. Son sorum nefesimi 1 dakikanın üzerinde az da olsa tutabiliyorum ancak basınç olayı felan oluyor ya ben dalınca nefesimi yavaş yavaş veriyorum bu yaptığım sizce doğrumudur? dalmadan önce derin nefes almıyorum bu arada. İlginiz için teşekkürler..
Askerliğini sat komandosu olarak nasıl yaptın? Er/Erbaşlar sat komandosu olamıyor ve olmuyor. Subay/Astsubay rütbeli sat komandosu. Sat komandosunun içerisinde olmasam inan sana inanırdım.
Selam arkadaşlar, Benim aklımda kalan bazı soru işaretleri var, bunu sizlerle paylaşmak istedim. Dalışa geçmeden önce, kimi zıpkıncı midesini içeri çekerek ciğerlerini seri ve sürekli havayı içine çekerek hava ile dolduruyor , kimisi de mideden başlayarak ciğerleri hava ile dolduruyor. Sormak istediğim bu işlemlerden hangisi doğru. Birçok video izledim çelişkide kaldım.
denize dalarken nefesı fazla cekmeden diyframa sıkıştıralak ağız boşlugunda devirdaim yapılarak ve suya daldıgınızda en dibe inerek kulaç atmanızı bu esnada gözlerini açık konumda fazla cırpınmadan yüzmek ornegın kollar haraketsiz bacaklar oynar şekilde paletli öyle yüzerim. dipte daha az nefes tutarım 2.50 dk geçtigim olmuştur. nefesli calgılar caldıgım icin belkide ondandır diyorum..diyaframınızdaki hava sizi rahatsız etmeyecektır ağızdakı hava ağız kaslarınız bır sure sonra ağrımaya baslayacaktır. en iyisi gırtlak diyafram ve üst cenede devirdaim yapmak. geliştirmek istiyorsanız.size bir egsersiz vereyim bardaga su koyun ve pipetle bardağa sureklı kesmeden hava üfleyin nefes cevırmenız gerkır. bu işlem cok faydalıdır kımısi der ne alakası var bununla. ama faydasını görursunuz. video paylaşırım örnek olarak. havuzlara gıdıp orada calsio saat ile sn tutarak nefes tutabılırsınız. ama yüzerken vucut oynadımı nefes 1 dk dayancagı yerde 20 sn dayanmaz suyun ıcınde cok nazik haraket edip dengelı efor harcamak gerekır.
Nefes tutma teknikleri olduğu gibi metabolizma yavaşlatmaa gibi tekniklerde mevcut ama bunu gerçekten profesyonel olan ve rekorlar kırmaya çalışan serbest dalıcılar kullanıyor. Eee sen kullanma.
istanbulda derin bir alanda dalıyorsanız en fazla tutucagınız 1.50 2.0 dk dır fazla derin basınctan zaten rahatsız olacaksınız..kafanız ağırlaşacaktır ağızınızda depoladıgınız nefesı dışarı atmak ısteyeceksınız.
Jak Boeno Jak Boeno'nun Kitabını Bulamadım Stoklarda Kalmamış.Acaba internetten okuyabileceğim bir site varmı.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Samet yakaladım seni... Sen zıpkınla serbest dalışa hevesleniyorsun anladım seni. Aslında ben de çok hevesliyim. Ama anladım ki eğitim almadan olmaz. Çok tehlikeli. Bu yaz fırsat bulursam elim de bollanırsa niyetliyim.
Abi cansin ya nasilda yakaladin Ya birden vazgectim abi Baya bi yazi okudum hevesim kacti. Hemde nefesi cok tutamiyorum. Yarin spora basliyorum Bu yaziyi okudum hic hevesim kalmadi Hiç bir balığın, hırsın yada egonun peşinde koşmayın. Hayatınız sizin içinde, aileniz içinde, eşiniz dostunuz içinde o balıktan değerlidir. UNUTMAYIN en iyi avcı sağ salim evine dönendir.
Bravo... Kim yazmışsa kalemine-klavyesine sağlık. Birkaç saatlik eğitimle dalınabileceğini öğrendim. Şişli'de bir hoca da buldum. Tabi snolkelle dalış için. Lakin bu ayrı bir hastalık, tanıdıklarım var yazın her hafta atlayıp uçağa gidiyorlar dalmaya. Bu işin son noktası buysa bize gelmez, yetişemeyiz.
Abi kiyi ve tekne avciligi bize yeterde artar Bugun cok hevesliydim bu dalis isine hatta bizim orda yerleri var ugrayacaktim yarin, yazilanlari okuyunca vazgectim. Benim becerebilecegim is degil
Merhaba Ben Ali Yüzme Konusunda Yetenekli olduğumu Düşünüyorum Daha 1 Ay öncesine kadar tam olarak Bilmezdim Daha öncesinde Yüzerdim Ama Dalamazdım şmdi İse Dubaların Olduğu Yerdeki çapaya Bile Nerdeyse iniyorum Fakat Neredeyse Çünkü daha Aşağısına İnemiyorum Diyaframımı hergün antremanla Açıyorum nefeste Sorun Yok Fakat kulaklarım Derine İndikçe çınlıyor Kulak zarım patlıycakmış gibi basınçtan dolayı sanırım ve deiz gözlüğüm kırılmıştı neredeyse ayrıca çok karanlık hiçbiryer gözükmüyor bu konuda yardım edermisiniz bide bir kaç nefes egzersiz..