Nehirde Yada Golde Cok Sazan Yakalama Taktigi Okuyun Dostlar Kazakistandan

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında kazak MURAT tarafından paylaşıldı.

1. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    S.aleykum arkadaslar oncelikle benim avlandigim yer kazakistan/almatida ili nehri coookk kuvetli akiyor.ilk is olarak baliga gitmeden bir gun once misirlari suya yatiriyoruz,misirlar suyu emdigi icin arada bir su koymak lazim,baliga gitmeye 2 . 3saat kala suda beklettigimiz ve sismis halde olan misirlarimizi 1 saat kadar yada yumsak kivama gelene kadar kaynatiyoruz.kivama geldikten sonra atesten indirdigimiz misirlari soguk suyun altinda biraz tutuyoruz suyunu suzdukten sonra
    KIYMA makinesinden bir kere geciriyoruz(gecirdigimiz misirlarin icindeki yapiskan sularla birlikte muthis bir kivam elde ediyoruz,,bi diger ozelligise cokkkk ama cooook keskin bir misir kokusu cikiyor,suyun altinda bu kokuyu dusunebiliyormusunuz sazan varsa o bolgede hemen basina geliyorlar)
    sonra bu misir puresini sazan yayinin icine sikica basiyoruz hemen yanina 25cm bir kostek 35cm yukarsina bi tane daha ve iynelere butun misir yani makineden gecmemis misir,ben burda sazan icin ozel aromali misirlar var onlarda kullaniyorum .iyneye tek bir misir takiyorum kancanin ucunu asla gostermiyorum.misiri tek takma sebebim eger kancayi misirla doldurursaniz balik rahat kusuyor,tek takarsaniz kusamiyor
    demin dedigim gibi benim gittigim nehir cok guclu akiyor genisligi 500mt civari benim kullandigim sazan YAYI bos hali 170, 190 gram bide misir puresini basinca 300 gram civari oluyor.atarken biraz zorlaniyorum ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,attiginiz yaydaki pure bir sure sonra dagilmaya basliyor kokusuda oyle ,,iki iside ayni anda yapmis oluyorsunuz yani yemlemeyi ve balik tutmayi..bu taktikle ortalama 20 veya 30dakikada bir balik vuruyor ve her attigimda ayni noktaya atmaya calisiyorum haliyle 3 . 4atmadan sonra baliklar orda toplanmaya ve 5 .10dakika icinde vurmaya basliyor ,,,,,,,bu duzeni pek burda yapmiyorlar bende yasli bir balikcidan ogrendim ve ilk denedigimde oglenden aksama kadar 6 'tisazan aldim ..o bolgede benden baska sazan alan olmadi sagimda solumda yasli kurt rus balikcilar vardi hemde benden bir gun once gelmislerdi ovunmek gibi olmasin herkes balik yok kurumus diye aglarken(en kotu zamanda) ben 5, 6 tane tutuyordum ALLAHIN(cc) izniyle ......bu sistemi denemek icin ucu kalin ve saglam kamislariniz olamasi lazim ve ben her gidisimde 10 kilo civari pure yapiyorum ......................................ANLATACAKLARIM BU KADAR YARDIMCI OLABILDIYSEM NE MUTLU BANA HERKESE RASGELE BU TAKTIGI MUTLAKA DENIYIN PISMAN OLMUYCAKSINIZ ........................................................KAZAKISTANDAN SAYGILAR SELAMLAR

2. Suatreis

Suatreis

Güzel anlatımın için teşekkür ederiz:)

Ülkemiz yasalarına göre, Sazan türü için bölgelere bağlı zamanlama sınırları var. Bu sınırlamaların sona ermesinden sonra, bilhassa mısır ile yemleme yapılan avlaklarda verimli olacağını düşünüyorum.

3. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Paylaşımın için çok teşekkür ederim Sezon açılınca deneme yapacağım bakalım bizim buralarda nasıl bir etkisi olacak

4. sedatk

sedatk Sedat

bu gidişle bana olta takımı aldıracaksınız:)) yemini bozdurtacaksınız brakın üleynn beni:) sazanlar beni çağırıyor :p

5. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    murat teşekkürler kardeşim sezon açılsın birde onu deneyelim bakalım paylaşım için teşekkürler

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Ne desek boş:p Senin aklın boş değil gibi:D
    Bu arada benide çağırıyorlar. Hele 1 Temuz olsun bir hayırlısıyle:rolleyes:

7. sedatk

sedatk Sedat

valla yakup ağabey okudukça diken diken oldum zaten:) bi an hayallere bile daldım balık bile tuttum o anda:p

8. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrik ederim. En az 4-5 kğ.lık Sazan olduğuna bahse girerim:D

Bugün Cep telefonuna ilave hafıza almak için çıkmış, telefoncuları dolaşırken birden kendimi balık malzemeleri satan bir dükkanda malzeme alırken buldum:eek: O dükkana ne zaman geldim? O malzemeleri neden aldım hatırlamıyorum :p İnsan bazen gerçekten hayal alemine gidebiliyor:D

9. sedatk

sedatk Sedat

ihahi yakup ağabey gece vakti tebessüm belirdi suratımda beni böle gören ne hayal eder acaba:) hakket valla saat te epeyce geç olmuş iyi geceler cümletten

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Anlatımın cok yararlşı oldu.Seni tebrik ediyor verimli avlarının devamını diliyorum.
    Sevgiyle kal

11. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Murat kardeşim güzel anlatımın için teşekkürler, gerçekten sezon açılınca deneyen her arkadaşa faydası olacağını düşünüyorum. Sana da avlarında başarılar dilerim..

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bizlere kardesimiz Kazakistan yazarak camiamiza boylesine guzel bilgilerle katkida bulundugunuz icin size nakadar tesekkur etsek azdir. Bizim icin muhtesem bir supriz oldunuz ve eminim hepimizi cok sevindirdiniz. Bilgileriniz ve daha nice avlarinizla birlikte olmak uzere simdilik hoscakaliniz. Kazakistanda diger amator balikci kardeslerimizi de burada gorup, ailemizi oralarda da gelistirebilirsek buyuk mutluluk olur diye dusunuyorum.

Lutfen diger dostlarida bilgilendiriniz.

Saygiyla, sevgiyle, saglicakla...Allah(CC)'e amanet olunuz.

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bilgiler için çok teşekkürler Murat abi.

14. R DENİZ

R DENİZ R DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe,Alba Star
    Favori Makine:
    Shakespeare, BALZER CDI 850
    En İyi Avı:
    Sazan 6 kg, yayın 15 kg
    Sabret Gönül Az Kaldı......

Sezonun açılmasını dört gözle beklerken faydalı olacağına inandığım bilgileri görmek sabrımı biraz daha zorluyor.

Murat beye teşekkürler ilk fırsatta denencektir.

Kazakistana ve Murat beye Selamlar , saygılar

15. themad2

themad2 Serdar

Göl balıkçılıgı bana göre degil ama babamın kanına ilk girdigim gün denicem bu olayı:)

16. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    güzel bir anlatım ve faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim.
    ancak yazının bir kaç yerinde ..... sazan yayının içine....., sazan yayını.... gibi bir tamlama kullanılmış. bu sazan yayı nedir, çözemedim bende...

17. kazak MURAT

kazak MURAT MURAT

Favori Kamış:
    SPRO italia
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    yayin 80 kg
    sazan yayi...siz orda kuspe kullaniyorsunuz bizim burda kuspe yok..onun yerine hamur yada misir ezme bu gibi yemleme leri telden yapilmis yuvarlak veya ovel oluyor ..bu yemleri bu yayin icine basiyoruz ve yemler hemen dagilmiyor iste bu volkan kardes istersen fotosunu yollayabilirim

18. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.

sazan yayi budur benim bildiğim içini hamurla dodurabilirsin epeyde ağirlik yapar büyük kurşunada gerek kalmaz.

19. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )

Evet evet bu,bunlardan bende de var 4-5 tane.
    Bir kaç kere kullanmak nasip oldu ama işe yarıyor.
    Bu arada,verilen bilgiler gerçekten denemeye değer.
    Yanlız bir sorun var,bu mısırları neyle çekecez.
    Plastik kıyma makinalarından bulmak lazım...

20. concon

concon barış

Favori Kamış:
    ekmek içi
    En İyi Avı:
    2 kg sazan avı
    çok teşşekkür ediyorum ben niğdeeeden barış burda ne yapmalıyım sazan içiçn