nerde bizim sazancılar

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında carpe chasseur tarafından paylaşıldı.

1. manta-

manta-

Favori Kamış:
    standard olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Kayhan kardeşim saygılar,temizlik konusunda hem fikirim lakin bu ağ atanlar konusunda bir kesin açıklama yapmak lazım. çok arkadaş ağ atanlardan dertli benim o sorunum yok ama şimdi bana kızacak bazıları o ağ atanlar kim oranın yerlisi balıkçılıkla geçinen insanlarmı, yoksa olta yetmezmiş gibi dışarıdan gelip ağ atanlarmı,eyer dışarıdan gelip ağ atanlar ise hemen jandarmaya haber verilmesi uygun olur.Ama jandarma yok ozaman mıntıka temizliği değilde o dışarıdan gelipte ağ atanları temizlemek daha mantıklı kanımca. bu konuda hem fikirim seninle.Birde şu olay var,yerli balıkçı ağ atanlar ağları takılmayan yere, birde oltacılar nereye çok geliyor oraya ağ atarlar, en azından ben öyle yaparım.diyeceksin sebep çünkü oltacıların devamlı geldiği yere balık alışmıştır ve oradan ayrılmazbundan dolayı oltacıların yerine ağımı atarım.benden sana tavsiye,yanlız gidiyorsan balığa kimsenin gitmediği yere alıştır balıkları yemlemeyi oraya yap veçok kimsenin gitmeyeceği yeri seç yada başkasına gösterme söyleme,benden bukadar.Kal sağlıcakla

2. manta-

manta-

Favori Kamış:
    standard olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Manavgatta geçen hafta.[​IMG] [​IMG]

3. manta-

manta-

Favori Kamış:
    standard olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Taneli yem atma küreği

Sazancılar bu alet alman icadı ben türkçeye çevirdim.yemi daha ileri ve dağıtmadan atabiliyorum artık avuçla attığımdan daha iyi tam oltaların üstüne düşürüyorum. yemin dağılma oranı 1m2 sopa uzun olursa dahaiyi sonuç veriyor 1,5 yada 2m.bu alet orıjınal olmayıp pet şişeden yapılmıştır,tarafımdan.tavsiye olunur. [​IMG]

4. volgym

volgym Volkan CANSEVER

yalçın abicim ben öyle yapardım ağımı oraya atardım derken bir yanlış anlaşılma olmasın, yani sen herhalde ağ kullanmıyorsun ve köylülerde olsa ağ işine kesinlikle karşı çıkıyorsun değil mi abicim?

5. manta-

manta-

Favori Kamış:
    standard olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Gözüm, ben ağ kullanmıyorum amatörlüğe sığmaz, ben kırksekiz yaşımdayım, onyedi yaşımdan yirmidokuz yaşıma kadar serpme kullandım.ve iyibişey yapmadığımıgeçde olsa farkettim ve serpme işini yirmi dokuz yaşımda ebediyen bıraktım. şimdiben senin benim gibi oltacıların birde ağ atmalarına karşıyım başkasının hakkını gaspediyor.köylü meselesine gelince, o köylü olunca balıkçılık kooperatifine üye balıkçılıkla geçinen onlarabişey diyemezsin onların hakkı sirküler dahilinde ağ atmaları çünkü o gölü kiralamışlardır dsi den bilmem anlatabildimmi.

6. kayahan.can

kayahan.can Kayhan DURMUŞ

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 7.600 gr
    duyarlı davrandığın için saol yalçın abi.
    balığa yanlız gitmem biraz katı gelir belki ama gölette ağ görürsem hemen çeker yakarım .Yaptıkta bunu hatta ağ sahibi geldi karakolluk bile olduk .
    arkadaşlar gölet deniz değil balık zaten sınırlı bu sene çektin tamam seneye ne bulupta ne yicen.Ağ atarsan yersin ayaklarımı , Bizler kahve köşelerinde oturup sabah ağ çekip katliam yapmayız . Bir tane balık tutcaz diye onlarcasını yemler bide binlerce lira masraf ederiz.

Biz av hayvanlarımızı dedelerimizden değil , çocuklarımızdan devraldık der Kızılderililer.
    Herkese rast gele

7. joker_selo

joker_selo

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    5.30 KG SAZAN
    Arkadaşlar Artik Aynali Sezonu Tam Manasi Ile Açildi Göller Ve Barajlar Forumunda Yeni Sezon Aynali Avini Koydum

8. joker_selo

joker_selo

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    5.30 KG SAZAN
    Aynali Sazan

Arkadaşlar Artik Aynali Sezonu Tam Manasi Ile Açildi Göller Ve Barajlar Forumunda Yeni Sezon Aynali Avini Koydum

9. cihatC

cihatC

Favori Kamış:
    elimle tutarım genelde
    En İyi Avı:
    250 gr hamsi
    yap ben o kadar balık hiç görmedim bile