NEYE NİYET NEYE KISMET 28.08.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Levrekci33 tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    daha geçmedimi bu vatos ve sapan mevsimi bu sene saldığım sapan 10 olmuştur herhalde her avda minimum 1 adet sapan takılıyor oltama. geçen bir vatos geldi 100 küsürlük alışveriş yapana hediyeler veriyor ya alışveriş siteleri ondan bir makine gelmişti hediye ona denk geldi çıkartana kadar akla karayı seçtim. allahtan benim vatoz yutmamıştı 5 kg civarıydı. peşinede bir kaplumbağa ki koca bir tepsi kadar. allahtan o takımı koparttı. bu sene trofeler vatoz sapan vede kaplumbağadan gidiyor bakalım

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Valla sadece rapala denedim abi. O dediğin yerdeydim.

3. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Bizim buralarda boldur sapan ve vatoz kadir abi :)

4. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Geçtigimiz günlerde Mersin atatürk parkı içerisinde bir teyzemiz oltasına kaplumbaga takılması sonucu misinaya direnen teyze yere düşüp sürüklenerek kafasını betona çarpıp hayatını kaybetti malesef misinayı sanıyorum eline dolayarak tutan teyze heycanından olsa gerek bu üzücü durum yaşandı idk ALLAH'tan rahmet diliyorum aslında dikkat etmek gerekiyor benzer olaylarla çok karşılaşıyorum sonucu bu kadar agır olmasada malesef bu çok üzücü dikkat her zaman önemli:(

5. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Raglou 8.5 - 10.5 zokalı silikon SEDEF 2'li dene mutlaka son noktaya geldiginde yavaş sar pat diye kargını kaldırıp çıkartma sudan al verde mutlaka beklet bol şanslar :)

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    sapan değil kemane

Sapan olarak tanıtılan balık kemane balığı aslında.Sapan balığı uzun sapan gibi kuyruğu olan ve avlanırkende bu kuyruğunu savurarak sapan gibi kullanan bir tür köpek balığıdır.
    Balığa ingilizler gitar balığı derler ,gitara benzer evet ama,bizim kemaneye çok daha benzer.İngiliz bizim kemaneden bi haber olduğundan gitar demiş herhalde:)
    KEMANE ADLI ÇALGIMIZ

YAKALANAN KEMANE BALIĞI(benzerliğe dikkat)
    SAPAN BALIĞI(kuyruğun şekli sapana benziyor)
    url=http://bit.ly/c25MCx][​IMG][/url]

7. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

İlgin alakan için teşekkür ederim :)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Değerli kardeşim,Akdeniz yöresinde bu balığa sapan balığı deniyor .Sizde aynı adı kullanmışsınız.ülkemizin tüm bölgelerinde balıkların ayrı isimlerle adlandırılması bilgilerin paylaşımında sıkıntılara yol açmakta.Yurt genelinde ortak isimlendirmelerin oluşmasına katkıda bulunmak gereğine olan inancım sonucu yorumumu paylaştım.Güzel levrek avlarının devamını dilerim.
    RAST GELSİN.