Merhabalar... Uzun süredir balığa gidemiyordum, askerlik, iş güç derken bir yıl aradan sonra ropor yazmak şimdiye nasip oldu. Avımı sabah saat 08:00'de başlatıp yaklaşık olarak saat 09:30'da sonlandırdım. Aslında amacım, uzun süredir öylece kenerda bekleyen malzemelerimin bir tozunu almak ve yeni aldığım mepssleri denemekti. Ayrıca yarın nasip olursa Gökkuşağı Alabalığına gideceğim için, malzemeyi gitmeden bi elden geçirmekti.:juggle: Yer Yeşilırmağın bir kenarı. hedefteki balık Tatlısu Kefali. kullandığım malzeme ise bir adet sıradan denilecek makaralı olta ile bir adet hazır dip oltası. Niyetim bir taraftan meps ile at-çek yaparken reeling diğer taraftan da yemli oltayı zil takıp suya bırakmaktı. :thumb: herşey tamamdı, yem olarak daha önce kullandığım gibi tavuk ciğeri takmıştım, çünkü öyle duymuştum, bu bölgede en çok ciğerle av yapılıyormuş. idk Velhasıl ciğerleri takıp oltayı suya indirdim, sonra misinayı sabitlemek için bir taş yada odun vb birşey ararken, aman Allah'ım misina elimde zangır zangır titremeye başldı, daha yeni attım seni noluyo len demeye kalmadı, güçlü vuruşlar başladı. :fencing: sanırım iyi bi kefal yakalım diyordum ki o da ne ufacık, minicik, tatlımı tatlı bi yayıncık Bak şimdi bu olmadı dedim, idk zira hem senin zamanın değil, hem sen çok küçüksün... sonuç olarak bu durum beni üzdü, ama bir o kadarda memnun oldum, çünkü çok istediğim ama bir türlü yakalayamadığım yayın balığını yakalamış oldum. bana bu şerefi nail eden ufaklığa teşekkür ederek, incitmeden onu geldiği yere iade ettim. ve bakyım yemli olta sakat, e zaten benim amaçta mepsleri denemek, o zaman yemli olta olmasada olur diyerek oltayı topdım. yaklaşık bir saat kadar daha at-çek yaptım, hem hiç vuruş olmaması hemde güneşin kızdırması, cuma vaktinin yaklaşması derken, topladım takımı taklavatı tuttum evin yolunu... Umarım başınızı ağırtmamış ve bir kusur işlememişimdir, varsa böyle bir durum affola Cümleten rastgele... :wave: Denemek istediğim malzemelerden bir kare. Ortamdan kareler... Mekandan kareler... Buda oltaya gelen ufaklık Buda ufaklığın geri iade vidyosu http://www.youtube.com/watch?v=Vl087mELJFc
Tebrik ederim, güzel bir deneme ve av olmuş. Mekan da çok güzel. O derenin sesini bile dinlemek yeter insana. Küçük yayın gerekli adrenalini de yaşatmış, daha ne olsun. Güzel paylaşımlarınızın devamını dilerim, gönlünüzdeki rastgelsin...
Teşekkür ederim, aynen dediğiniz gibi, ortam, ses, doğa bütün bunlar yetiyor insana, sizlerede gönlünüzdeki rastgelsin
Tebrikler Davut, slikonlarına ve mepslerine gözüm takıldı baya tedariklisin, yayını geri salmanda ayrıca kaliteli bir davranış , selamlar,tebrikler....
Teşekkür ederim, kaliteli bir doğa için bunu yapmak zorundayız, Evet olabildiğince tedarikli olmaya çalışıyorum, zira işin başında sayılırım, takım yem vs oturana kadar biraz kalabalık olacak çantam sanırım nerede ne gerek iyice öğrenince hafiflerim rastgele...
Yine birileri doğaya kaçmış. Hem avınız, hem avınıza saygınız, hem doğaya saygınız nedeni ile sizi tebrik ederim. Ayrıca, raporunuzu bu güzel çiçek ve mekan fotoğrafları ile şenlendirdiğiniz, bizlerin de içinin açılmasına sebep olduğunuz için teşekkürler. Dahasına rast gelsin.
Tebrikler Davut kardeşim.Umarım o geri saldığın yayın bir gün trofe olarak oltanı ziyaret eder.Yarın ki avın için de bereketler dilerim.Rastgelsin
Ben teşekkür ederim, bu her zamanki görevimiz Valla öyle ablacım, doğadan başka kaçacak yer yok Ben teşekkür ederim, amatör balıkçılığın yanında birazda fotoğrafçılık baş göstermeye başladı bu sıralar, arada bunu sergilemeye çalışıyorum kendi çapımda Teşekkür ederim inşallah hepimize nasip olur Teşekkür ederim
Tebrikler...sana bir tavsiye vereyim gübreden çıkan solucan kullan tavuk ciğerine fark atar.dikkat burda topraktan çıkan solucan değil gübreden çıkan solucandan bahsediyorum.artık gübre ona nasıl bir aroma veriyorsa aman arkadaşlar keneye dikkat edin özellikle kızılırmak ve yişilırmak havzalarında avlananlar gerekli tüm önlemleri alsınlar.geçmişte bu yüzden kabus gibi 2 hafta geçirdim.
Teşekkür ederim tavsiyelerini dikkate alacağım, gübre bu, bitkiye vitamin veriyorsa vardır bir güzelliği Kene konusunda haklısınız, olabildiğince dikkat ediyorum. tekrar teşekkür ederim Teşekkür ederim Sayın Ustam İnşallah cümlemize nasip olur. Erzurum'a selamlar, iki ay oldu geleli, askerliği orada yaptım... Rastgele
Davut duyarlılığından ötürü çok ama çok teşekkür ederim. Yalnız sende bulunan bu duyarlılık adım gibi eminim ki bir çok üyemüzde mevcut değil. Avlakları gizlemek konusunda daha önce de defalarca yazılıp çizildi. Ama o yayını şuan gören kanı bozukların şuan ağzının suyunun aktığına eminim. Hele de o avlağı bilenler varsa aralarında o ufaklık onlar için "Tavaya attın mı cısss ediyomu abi ona bak sen" yerine geçecektir. Böyle kanı bozuklara fırsat vermemek için ben dilerdim ki avlağından bahsetme ve fotoğraflama. Ama artık olmuş bir kere... Yeri gelmişken anlatmak isterim. Geçen gün annem anlattı. Televizyonda bir adam dinamitle balık avlarken ellerini ve gözlerini kaybetmiş. O'nun dramı(!) varmış. Anacığım üzülürek anlatıyor; gayr-ı ihtiyari birden ağzımdan "Oh olmuş" çıkıverdi. Tabii insana beddua iyi birşey değil ama kendi canından ötesini can olarak görmeyen insanlar da sanki biraz böyle belaları hak ediyorlar mı ne?
Haklısın ustam çok doğru, genelde bu duruma dikkat ediyorum. dediğiniz gibi niyeti bozuk olan çok insan var, insan denirse. bu raporda da özellikle sadece Yeşilırmak dedim, bulunduğum yer anlaşılması zor bir yer ama yinede bilen tanıyan, birde niyeti bozuk olan hemen dadanacaktır. Daha dikkatli olmaya çalışacağım inşallah... teşekkür ederim. Bahsettiğiniz olaya gelince, malesef insanın içi cız ediyor ve o gayr-i ihtiyari çıkan cümleleri sarf etmemek elde olmuyor. hakediyor çoğusu çünkü. suçun küçüğü büyü tartışılmaz belki ama, DİNAMİT gerçekten çok çok fazla pis bir niyet ve cezası da anlattığınız örnekte olduğu gibi ağır olur. Tekrar teşekkür ederim ustam... rastgele...
Maksat o heyecanı yaşamak ki ufaklık yaptığı sürprizle yaşatmış anladığım kadarıyla. Boyunun önemli olduğunu düşünmüyorum. Sen bundan sonra oltayla yayın tutmuş bir balıkçısın. İade etmen senin, benim için normal ama yaşadığımız devirde örnek bir davranış. Tebrik eder devamını dilerim...
Tebrikler davut.. yazın gidersen gece kalıp büyük yayın yakalarsın orda eminim su çok bulanık olduğu için atçek ile kasna alabileceğini pek sanmıyorum, temiz berrak suda çok zevkli avı oluyor ben bir defa gitmiştim çok eğlenceli vakit geçirdim.. Rastgele..
Teşekkür ederim... evet dediğiniz gibi su bulanık, biraz durulması gerek, nasip olursa hem yayına hem kefale gideceğim inşallah, bakalım ne olur. hele bi zamanı gelsin