Nihayet ilk resimli raporum

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında nejat vardar tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Arkadaşlar inanın bu raporu üçüncü defa yazıyorum.İki defa yazdım ''Konuyu aç''ı tıkladım ''Uçtu'':confused:

Neyse; 16 haziran günü iş çıkışı hanımı kıvrak bir manevrayla atlatıp kendimi Riva bölgesine atmıştım. Köyden arkadaşlarla buluşup avlaklardan birine girmiş ancak sonuç alamayınca Riva deresine inmiştik. Burada 2 ve 2,5 kiloluk iki sazan yakalamış ancak fotoğraf makinamı kızımın aldığını unuttum için görüntüleyememiştim. Balıkları da arkadaşların attığı çalımı yeyip kaptırmıştım.:p

20 haziran cumartesi günü akşamı Arif ve adaşım Nejat adlı komşularımla buluşup o sonuç alamadığım göle doğru yola çıktık. Gölde oltaların arasında oynayan balık kendini göstermiş ancak yeme bakmamıştı. Bu akşam için çok çeşitli yemler hazırlamıştım. Hatta önceden kalan susam ve mısır küspelerimi öğütüp sonra da hamur haline getirmiş ve Fransa'dan getirttiğim aparatta ilk boili çalışmamı bana göre başarıyla gerçekleştirmiştim.

Sezon başında genellikle ilk iki haftayı yem denemeye ayırıyorduk.Göle vardığımızda yanımda çalışan ve mangal sofra işlerinde geçen sezon kanıtrlamış Hasan ve Oğuz kardeşim de gelmişlerdi. Balık tutmayı yeni hobi ediniyorlardı.

Kısa bir selamlaşma sonrası herkes bir makina düzeninde üzerine düşeni yapmaya girişti. Arif kamışların desteklerini hazırlayıp yerlerine monte etti. Adaşım Nejat dip oltalarını, ben de şamandıralı oltaları hazırlayıp suya gönderdik. Hasan ve Oğuz kardeşlerimin hazırladığı sofrayı yakın köyden gelen dostlar da şenlendirdi. Getirdikleri iki güzel haberi sizlerle de paylaşmak istedim:

Bulunduğumuz göle önceki cumartesi ağ atmaya geldiği tespi edilen kişi yakalanıp jandarmaya teslim edilmiş. Bot ve ağlara el konulmuş, ayrıca cezai işlem uygulanmıştı. Adam utanmadan bir de kendisinin ''hacı'' olduğunu iddia etmiş. Sanki hacı olmak herşeyi mübah kılıyor. Utanmadan Allahı suçuna günahına ortak etmeye çalışıyor.:confused:

Diğer haber de; yakın bir gölde tebliğe,insanlığa aykırı yöntemlerle avlananlar yakalanıp ''kibarca'' uyarılarak ''sağ salim'':D jandarmaya teslim edilmişler ve bir daha oralarda görülmemeleri yolunda uyarılmışlar.;)

Biz sohbet ederken oltalarımızda hiçbir hareketlenme olmuyordu. Balıklar gölde öyle oynuyorlardı ki şapırtıları çakal ve kurbağa seslerini bastırıyordu. Bir ara komşum Nejat '' Eskiden yayınlar bu gölde solucana ne güzel ilgi gösteriyorlardı'' dedi. O zaman ''Ne olur ne olmaz'' diye yolda gelirken bir gübrelikten az miktarda solucan aldığımız geldi aklımıza. Ben hemen bir oltamı solucanla yemledim. Çok geçmeden şamandıra sanki tekme yemiş gibi sarsıldı ve suda boğaz vapuru gibi yol almaya başladı. Hepimiz fırladık yerimizden. Tasmayı yiyen balık fiziği hakkında da fikir vermişti. Sert tepkiler veriyor, kendini agaçların sazların içine sokmaya çalışıyordu. Kıyıya yaklaştırıp Arif tarafından kepçelenerek dışarı alındı.

Ben takımı kontrol ederken arkadaşlar solucanları kendi oltalarına pay etmişlerdi bile. Bu defa doygun Karadeniz ekmeği içiyle hazırladığım yemi denemeye karar vermiştim. Mısır ve vanilyalı yemlere ilgi göstermiyordu çünkü. Çok geçmeden şamandıra tekrar hareketlendi ve ikinci aynalı da çimenlerin üzerine uzandı.:)

10 oltadan sadece benim 3 oltamın hareketli olması sanırım biraz kıskançlığa neden oldu. Ben de ''Arkadaşlar moralinizi bozmayın. Yarın Babalar günü.Siz yarın kutlarsınız'' diyerek moral katkı yaptım:D

Üçüncü aynalı maalesef kepçe zamanında gelemediği ve iğne dudağının ucunda olduğu için önümüzdeki haftalarda buluşmak üzere gitti. Sanırım geri dönünce diğerlerini de haberdar etti ki 4 saat boyunca vuruş alamadık. Ve arkadaşlar ''Babalar gününe'' geç kalmasın diye dönmeye karar verdik.:p

Son düzenleme: 22 Haziran 2009
  2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Nejat abicim herşeyden önce seninde babalar gününü kutluyorum ayrıca güzel avın içinde tebrik ediyorum :) ayrıca o bölgenin halkının bu kadar bilinçlenmeside çok iyi bir haber :) :)
    ama merak ettiğim şey şu köylüler yakaladıkları ağcıyı kibarca uyarırken acaba hangi cisimleri kullandılar:D :D :) :) :)

Son düzenleme: 22 Haziran 2009
  3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Nejat abi, yüklediğin fotoğraflar imageshack'den bir şekilde silinmiş,tekrar yüklemeni rica ediyoruz , rapor için de teşekkür ediyoruz:)

Aytekin abi kibar bir odun kullanmışlardır heralde :D:D

4. nejat vardar

Teşekkürler de.. şu imageSack mi nedir, hep aynı resmin formatrrını veriyor. 4 nsaattr uğraşıyorum yahu...:D

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Fotoları bekleyecek sabrım yok, onlar nasılsa gelir. Ben asıl, Nejat abimizin böyle şen-şakrak gelişini sevdim. Önceki moral çöküntüsünü atlatmış ve güzel de bir av gerçekleştirmiş.

Tebrik ederim, tekrar hoş geldiniz güzel geldiniz.:)

6. nejat vardar

Sağol Aytekin. Hepimize kutlu olsun. En güzel alet, aletleri yapan alet ellerdir biliyorsun.:D

7. nejat vardar

Çok teşekkür ederim Nuri kardeşim.
    Nedense hiçbir balık beni sazan kadar mutlu edemedi. Boğaz'da 15 dakikada 2 kofana aldım, Karadenizde trofe alalar yakaladım bu kadar mutlu olmadım. Bazen bana da garip geliyor.

8. nejat vardar

:D :D :D O bölgenin köylüleri ormandan elde ettikleri odundan ekmek yedikleri için
    kıyamıyorlar.Ellerini de bir görseniz:D :D

9. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Sazanın mutlu etmesi büyük ihtimalle ortamındandır.
    Öyle bir ortamda,gecenin büyüsüde işe karışınca mutluluk kaçınılmaz öyle değilmi Nejat abi.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Nejat abi bu güzel gün için tebrik ederim.

11. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Elinize sağlık.Aynalar parlamış :)

12. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Tebrik ederim.Artık pandoranın kutusu açıldı.Yeni resimleri bekleriz.

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

nejay abicim balıklarda resimlerde güzel hayırlı olsun:D :D :D

14. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler nejat abi,güzel balıklar:)

16. rasgele

rasgele

Nejat abi bol sazan ve binimüm diğer balıkların eşlik edeceği güzel avlar diliyorum fotolar için teşekkürler.

17. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    hele şükür akşam oldu ve ben nete girebildim ve güzelleri görebildim ellerine sağlık abi şu aynalının görüntüsüne bitiyorum:) :) :)

18. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler Nejat ağabey, sonunda yatırmışsın kuzuları çimene. :) Neşen de yerinde maşallah, sevindim seni böyle gördüğüme. :) Muhabbet güzel, ortam güzel, e balık da var daha ne olsun. Allah neşenizi ve avınızın bereketini artırsın. :) Rast gele...

19. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Raporların devamını bekleriz balıklar da yakışıklıymış...

20. nejat vardar

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. Beni asıl mutlu eden, bu gölde aynalı sazanı en son 6 sene önce (8 kg) yakalamıştım. Daha sonra turna ve israil sazanı atılınca da ümidimiz bitmişti. Geçtiğimiz sene sadece 1 israil sazanı bol turna almıştık. Şimdi yeni sezonun 2 av gününde israil sazanı hiç vurmadı. Aynalı tükenmiş ümidimizi canlandırdı. İsrail sazanı Riva deresinde de 2 senedir sürpriz yapıp oltalarımıza hiç gelmedi. Balıkçılardan dinlediğime göre israil sazanı denize indi:D Riva önündeki adacıkların etrafına ağ atanlar geçen sene ''Çipura yakaladık'' diye havalara uçmuşlar. Allahtan tatlı su avcıları uyarmış da balık haline götürmemişler:D :D