nihayet istediğim turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında egenindibi tarafından paylaşıldı.

1. egenindibi

egenindibi BARIŞ ÇETİNKAYA

En İyi Avı:
    turna 2,9
    Hepinize merhabalar,
    Öncelikle ilk konum sürç-i lisan edersem affola,
    15.08.2012 tarihinde yani dün sabah arkadaşım Halil ile birlikte Ankara-Kızılcahamam-Eğrekkaya barajına doğru yola çıktık. Hava 3 gün öncesi yağmurlu ve dengesiz halini bırakıp klasik bir ağustos gününe dönmüştü güneşli ve sıcaktı. İlk defa burada avlanacaktık Eğrekkaya barajının neresinden su kenarına arabayı indirebileceğimizi ve botu nerden baraja sokabileceğimizi googleearth den aldığımız cıktılar sayesinde çok kolay bir şekilde bulduk, burasının nasıl av verdiği, barajın hangi tarafı turna için ideal vb konuları araştırıp bilgi sahibi olmuştum.
    Barajın iyi perch yaptığını ama son yıllarda turna konusunda iyi av verdiğini internet sayesinde öğrendim. Ankarada turna için herkesin gittiği yerlerin haricinde yeni bir yer görmek istedim ve sabah ordaydık.

Saat 10.30 da botumuzu indirip baraja girdik, su durgun ve rüzgar yoktu, 50 faktör güneş kremlerimizi sürünüp başladık at çek yapmaya, bu şekilde öğleyi buldu ve bir kere bile oltaya vuran yoktu, bizde burda turnanın varlığından şüphe etmeye başladık, Halil dedim birazda sırtı çekelim dinlenmiş oluruz ve başladık sırtıya, 5 dk sonra kamış bir anda yatıverdi hemen elektirikli motoru kapattım ve çapayı atıverdim ve oltama yapıştım. Sırtı cekerken botun arkasından gelen mavi gümüş rengi suya dalan gagalı rapalanın misinasını uzun bıraktıgım için bu çekme süresi uzadıkça uzadı bir ara bayağı bir geriden su üzerinde bir çalkantı oldu eyvah dedim mesafe bayağı var birazda kaçırma korkusuyla hızlandım, öncelikle büyük balıkta acele etmemem gerektiğini duymustum ama sevinç ve heyacan birlikte insan kendini kaybediyor, derken turnam bota yaklaştı kepçeci arkadaşım Halil kepçeyi daldırdı suya aman dedim (kepçeci hatası yüzünden çok balık kaçıran bir insan olduğum için) sonra tekrar aman Halilciğim dedim kurban olurum sana Balık uzak mesafeden ve yavas yora yora geldiği için üzmedi bizi Halil amcası alıverdi ilk hamlede, işte bu dedim mutluluk uzun zamandır beklediğim ve aradığım balığı bulmuştum, o anki mutluluğumu anlatamam inanın, livara yerlestirdik tosunu ve ava devam ettik,

saat 16.00 doğru bir mola vermek için karaya çıktık, hazır karadayken aküyü arabaya bağlayıp şarj etmeye koyulduk e malum sırtı güzel rahat keyifli ama aküden yiyor, turnamızla fotolarımızı çekip 45 dk sonra tekrar sudaydık ama rüzgar başladı ve bu da dalgaya sebeb oldu buna rağmen barajın gitmediğimiz akşam suyunda gideriz diye konuştuğumuz yerler devam ettik amma velakin tık yoktu. güneş batıyordu, rüzgar ve dalgalarda iyice şiddetlendi bizde dönüş yoluna geçtik arabaya doğru, dalgalarla mücadeleden sonra üşüyerek karaya çıktık ve iftarımızı açıp ankaraya yola çıktık. evde 30cm lik cetvel ölçtüğümde turnayı(hanımla atıştık metreyi kaybetmiş yahu) 64 cm ve 2,9kilo geldi,

2. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Tebrikler Barış....
    Güzel av olmuş gerçekten..turna çok kılçıklı bir balık olduğu için pişirmeden önce temizlerken birkaç işlemden geçiriyorlar balığı...internette bulamaz isen mesaj at yardımcı olurum....

3. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Maşallah

Allah daha büyüklerini nasip etsin inşallah.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir turna. İlk hedef balığın yakalanması kadar güzel çok az şey hatırlıyorum. :)
    Çokta güzel hikayelemişsiniz. Heyacanınızı bende hissettim. :)

Devamı gelir umarım, rastgelsin... :)

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler yakışıklı bir turna . Devamı rastgelsin inşallah .

Turna çok kılçıklı bir balık mı ??? :confused: . Yanlışınız olmasın o kadar turna yedim iskelet kılçığından başka birşey görmedim .

6. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler çok yakışıklı bir turna almışsınız. Ben de böyle turnalar almayı özlemedim desem yalan olur :)

7. randuru

randuru Randuru

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10
    Favori Makine:
    Okuma Trio55
    En İyi Avı:
    Yan yatmak en güzeli :)
    tebrikler kuzu gibi maşallah,Okadar uğraşa rağmen 1 tane balık çıkması hiç çıkmamasından iyidir :)

8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Barış. Güzel bir av olmuş.
    Botun ve motorun markası nedir? bir de memnun musun?

9. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Birdahakine daha bol balıklı bir gün geçer umarım tebrik ediyorum sizi..

10. __ege__

__ege__ ege

En İyi Avı:
    teknede 40 metreden spin kamış makine set:) valla:)
    Maşallah,tebrikler :)

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Masallah daha da büyügü gelir insallah. Tekerleme oldu da !

12. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler güzel bir balık almışsınız, devamını dilerim... :)

13. Zargana06

Zargana06 VEDAT

Favori Kamış:
    AlbaStar Carbon 3280
    Favori Makine:
    AlbaStar Alfa50 10 Ball Bearings
    En İyi Avı:
    Turna 3 Kg. (Köprüköy)
    Güzel bir turna tebrik ederim :thumb:

14. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    ferhat bey çok sağolun turnayı genelde tavada yağda yapıyordum,ama kayınvalide soğan domates patatesle fırında yaptı bi başka lezzetli oldu.çok teşekkür ederim düşündüğünüz için:)

15. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    amin darısı cümlemizin başına kürşat bey

16. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    volkan bey çok teşekkür ederim bu boyut ve üzeri evet çok muhteşem bir duygu sağolun:)

17. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    şenol bey teşekkür ederim size insaşşal devam gelir hepimize:)

18. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    okan bey insallah darısı ve daha büyükleri en kısa zamanda basınıza gelsin sağolun;)

19. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    sağolun zafer bey size katılıyorum ve bunada şükür diyorum daha kötü avlar yaşamayalım:rolleyes:

20. egenindibi

En İyi Avı:
    turna 2,9
    mustafa bey teşekkür ederim, botum tek parça pro marin 3,00m olması lazım,motorda jarvis marin 44lbs ,motorumdan memnunum takriben 44lbs =2,22 beygirlik bir güç veriyor.zaten piyasadaki bütün elektirikli motorlar genelde çin malı. aküm 90amp oldugu için sudaki sürem uzuyor, ama botumun tabanı şişme parçalı bu yüzden kötü,yani ayaga kalkmak eşyaların düzeni yırtılır mı,bi zaman sonra söner vb gibi sorunları var.siz eger bot alıcaksanız şişme taban almayın,tavsiyem aliminyum tabanlı ahşap tabanlı vb almanız.ve motor takacaksanızda botun arka kısmıda şişme olmasın motor takma aparatı sabit aynı kıç olan botlardan bakın.ve alırsanız botu tek parça olması yani 2 yada 3 parçadan şişme olsun her parçayı ayrı şişirin,şimdi siz sorarsınız ya anlatmıssın iyi hoşta sen niye bunu aldın:) ben izmirden bir arkadasımdan bu botu set halinde aldım 2 kere deniz görmüştü,işimi görür diye bir gazla aldım,insan kullandıkça botun eksilerini artılarını anlıyor ve bir dahaki botumu inanın size yazdgım gibi alacağım,saygılarımla insallah en güzelini alırsınız;)