15/09/2006 cuma saat 23:30 da Samsun sahil yolu- yalova gemisi yanındaydım. Sabah 03:00 kadar yemlik kıraça tuttum. Sonra sevgi kafenin oraya gittim ve arka açık denize çinekop oltalarımı attım. Hava ışırken bir tane sarı kanat aldım, onuda kedi kaptı. Saat dokuza kadar bekledim fakat, bir iki tık dan başka bir şey yoktu. Birde Belediye evlerinin orayı yoklıyayım diyerek tekrar yola çıktım. Vardığımda baktımki millet malı götürüyor, bir tarafta sargan, bir tarafta çinekop. Hemen bende oltama sarıldım, tabii tercihimi hasret kaldığım sargandan yana kullandım. Daha ikinci atışta bir tane aldım. 12 tane sargan ve 1 çinekop aldıktan sonra balık kesti saat da 12 olmuştu. İşte yaklaşık 12 saatlik uğraşın sonu. Ne yapalım bunada şükür. Bunlar cumartesi koyteyli Ertesi gün için heyacanla tekrar gittim ancak, denizde fırtına vardı. Sonra balıkçı limanının iç tarafında olta atanlar gördüm, bende atmaya başladım. 11 sargan aldıktan sonra balık kesti. Bunlarda pazarın balıkları Normalde bunlar adet olarak siteye eklemeye değmez ama artık hasret kaldığımız sarganın müjdecisi olması sebebiyle değer diye düşündüm. Balık azda olsa ben çok keyif aldım, İnşaallah ileriki günlerde sayı ve boy artar. Olta olarak top, kanca 10 no sinek, yem istarvit ve sargan kuyruk altı kullandım. Selamlar, saygılar.
Hemşerilerime bol avlar diliyorum. Görüldüğü gibi doğru zamanda doğru yerde olunduğunda Zargana Samsunda kolaylıkla av veriyor. Önceki mesajlarda "avlanır diye ısrarlarımda" yanılmadığıma sevindim. Artık çinekop ta kendini iyiden iyiye göstermiş, güzel memleketime ve hemşerilerime selamlar ve bereketli avlar dilerim.
Heyt beeee kimin toprağı. O sahillerin,özellikle baruthane ve belediyeevlerinin dili olsada konuşsa. Hayatımızı yedik oralarda. Pişman mıyım... Hayır değilim. 6 yıldır maalesef Samsun'dan uzaktayım ve burnumda tütüyor. Benim yerimede avlan e mi abi
Sonunda balığımıza kavuştuk,cumartesi dereköy limanından sabah suyundan 15-20 parca sargan bende aldım ama sargan daha sürü oluşturmamış tek tek üç beş dalıyor ama yinede zevkliydi samsunumuza hayırlı olsun..sevgiler..
kerim abi demek aldın.2 gün önce ben göndermiştim onları gidin samsuna kerima binizden yemlenin diye. şaka bi yana avlarının devamını dilerim abicim bende şimdi çıkıyoum bakalım zargana kalmışmı denizde.