Nostaljik Turnalar

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muhterem Vedat agabeyim,

Ilginiz, nazik yanitiniz ve de aciklamalariniz icin sagolun. Inanin, bu sagduyulu yaklasiminiz, ogretici tavriniz ile hepimize ornek oluyorsunuz.

Takdir edersiniz ki insanin tenkit edildiginde sakin ve duyarli davranabilmesi kolay bir sey degildir. Boyle zamanlarda karsisindakileri kirmadan, gucendirmeden meseleleri aciklamak, kendini anlatabilmek bir erdemdir diye dusunurum ve sizin bu davranisiniz gibilerini de ornek almamiz gerektigine inanirim.

Bazilari bizim tenkit ettigimiz hususlari algilayamadiklari gibi bu soylediklerimizi de farkli yorumlayabilirler, fakat bunun bir onemi yoktur, onlarin seviyesine inmeye niyetimiz de yoktur. Benim icin onemli olan sizin beni anlamis olmanizdir ve bu beni fazlasiyla memnun etmektedir.

Capari mevzundaki aciklamalariniz icin ayrica tesekkur ederim. Bunu da boylece ogrenmis olduk.

Zaman zaman bizlerin kafasinda kuskuya neden olan diger hususlari da temize izale etmek adina, mumkun olursa sayet, yeri geldikce sizden iki satir yazi, degilse bir fotograf veya video kaydi gorebildigimiz olcude sevincimiz artacak, bu ise daha bir sevkle sarilacagiz. En azindan ben oyle olacagimi dusunuyorum, arkadaslarimin ve agabeylerimin de farkli dusunmedigini tahmin ediyorum.

Yakin gelecekte koca koca sinaritlerin oltaniza takildigini, akabinde tarafinizdan saliverildigini izleyebilecegimiz video cekimlerinizi dort gozle bekliyorum. O goruntuler inanin ki en cok beni sevindirecek.

Tekrardan belirtmek isterim, haddimiz olmadan bazi noktalari elestiriyor olmamizi saygisizlik olarak algilamadiginizi gormek beni mutlu etti. Gercek sayginin, sevginin ne oldugunu da boylece beraberce gostermis olduk zannederim. Eksik olmayin..

Saglik ve huzur diliyor, ellerinizden opuyorum…

NOT: Musadenizle, sizin son yazdiginiz ile benim bu yazdigimi, konu butunlugu olmasi bakimindan sizin "Mercan avim-video" konunuza da kopyaliyorum.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sevgili ustam. Öncelikle ne yalan söyleyeyim böyle bir olgunluk beklemiyordum. Bu güzel tavrın için teşekkür eder, ellerinden öperim.

Yeni Saroz avlarını sunmaya çekinmişsin:eek: (Sunmaya çekineceğin avlar yapma be ustacım, gözünü seveyim. Bizi de çetrefelli bir ortama sürükleme. ) (Gene dayanamadım :D) Neyse geçiyoruz bu konuyu....

Sen tabiki bu forumdaki en büyük kaynaksın. Her ne avı olursa olsun.
    Biz seni baştacı etmeye de hazırız. Yeterki seni örnek alabilecek davranışlar sergile. En azından bizleri rahatsız etmeyecek tavır ve davranışlarda bulun. (hem bize hem başkalarına karşı)

Seni sevdiğimizi biliyorsun, tenkit ediyorsak ta kötü olman, zarar görmen için etmiyoruz.

Süngüm düşmüştür yazmışsın ya; benim gibiler için en güçlü süngün bu tavrındır. :)

Geçmiş olsun, şekerine dikkat et, Allah korusun göze vurduğunu, kötü sonuçları olabileceğini biliyorum. Seni sinir etmemeye, üzmemeye gayret göstereceğim. :D

Sevgilerimle... :)

3. Serkanmsg

Serkanmsg Serkan

Favori Kamış:
    Makaralı ve şamandıralı takım
    En İyi Avı:
    2 Kg. 150 gr. Yayın
    Yazılanları okuyunca haddim olmayarak bir kaç satır yazma gereği hissettim; Amatör balıkçılığın "vicdanlı" yapılması kaydı ile aynı insanları ne kadar sabırlı, anlayışlı ve olgun hale getirdiğinin canlı bir örneğini eleştiren - eleştirilen olarak gösterdiğinizi düşünüyorum. Eleştirenlerin, eleştiriyi kişiselleştirmeden ve kırmadan yapabilme gayreti, forumdaki mesajlarından kendisini tanımadan sevdiğim Vedat agabeyin de olabilecek en olgun şekilde konuyu toparlaması gerçekten takdire şayan.. Sirküler olmadığı zaman, vicdanımız vardı diyen ve takip edebildiğim kadarı ile amatör balıkçılık konusundaki duayenlerden olan Vedat ağabeye açtığı konu ve yorumlar ile yukarıda belirttiğim sabırlı, anlayışlı ve olgun tavrı için özellikle teşekkür ediyorum. Takdir edersiniz ki eleştirilen bir kişinin bu tavrı gösterebilmesi çok daha zordur.

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol İbo,teşekkür ederim

5. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    Süper Baliklar Vedat baba Tebrikler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İbo

Bu babanızın özellikle senden çok önemli bir ricası var;

Lütfen;

Kafalardaki diğer soruları Kısa,net ve hiçbirşeyi muallakta bırakmamak üzere

Maddeler halinde sor,

Tek çocuğumun üzerine yemin ederimki hepsine açık net ve maddeler halinde cevap vereceğim.

Hadi bekliyorum.

Sevgiler

7. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    Çok güzel görüntüler bunlar, bence turnacıların üstadı vedat abi olsa olsa gerek, ve böyle mesajlara baktığımda üzüldüğüm bu gibi polemiklere gerek yok.

8. ahmeticus

ahmeticus ahmet

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Muhterem Vedat agabeyim,

Epeyce bir vakit gecti bu konunun uzerine, malum bazi tatsizlik vesilesi eklemeleri (ben, siz ve birkac kisinin yazdiklari) moderasyon sonradan silmisti hakli olarak hatirlarsiniz, neticede sagduyulu, sevgili, saygili bir sekilde konu baglanmisti... derken simdi tesadufen gordum bu son yazdiginizi. Kusuruma bakmayin ne olur, cevap yazmadim diye kirilmayin. Simdi yeni gordum, gunlerdir yanitsiz birakmis olmaktan oturu de acikcasi uzuldum.

Vedat agabeyim, once sunu tekrardan belirteyim ki bir buyugumuz olarak sizi uzmek isteyecegimiz son seydir. Bunun otesinde, engin balikcilik tecrubeniz ve bilginizle bizlerin hocasi konumundasiniz. Ogrenci hocasindan hesap sormaz, soramaz, bizler de zaten haddimizi biliriz. Sadece samimiyetinize siginarak arada bir icimizi dokup sizden beklentilerimizi paylasiyoruz. Mesele bundan ibarettir. Benim yapmis oldugum Kral benzetmesi de bu dogrultudaydi hatirlarsiniz.

Simdi tekrardan sordugunuz icin samimiyetimle soyluyorum, kafamdaki sorulari o gun yukarida maddeler halinde siralamistim. Tekrardan konuyu uzatmak veya tatsizlik cikartmak istemedigim icin daha fazla bir sey yazmak istemiyorum. Sordugunuz icin soyluyorum, o gun yazmis oldugum maddeler sanirim durumu aciklayabilmisti. Merak edilirse sayet, yukarida, onceki sayfada halen mevcuttur.

Siz bizi anlamis, samimiyet gostermis, acik yureklilikle tekrardan kafadaki sorulari sormussunuz, eksik olmayin. Bizler de zannedersem saygisizlik etmedik, zira hepimizin ortak maksadi saygi, sevgi ortaminda ogrenmeye ve paylasmaya devam etmek.

Lafi uzatmayayim, bu vesileyle tekrardan hurmetlerimi sunuyorum agabey.

En kisa zamanda bir trofenin oltaniza takilmasini ve saliverilme videosunu bizlerle paylasmanizi diliyorum. :)

Saygilarimla...

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emin

Hemen her balığın avından zevk alabilmekteyim.Ancak son zamanlarda kimi avlarda eski hünerime yetişmek hakikaten zor olmakta.

Örneğin dünki Kasna avımızda aşırı yüksek bir ırmakta avlanırken hayli zorlandım.
    Hayatımda ilk defa yakaladığım bir balıktan iğneyi çıkartıp salmaya niyetliyken,boşta kalan 3'lü iğne balığın ani çırpınmasıyla sağ el orta parmağıma olduğı gibi girdi.

Sol gözüm halende iyi görmediğinden olsa gerek bu durum başıma geldisanıyorum.

Durum resmen hastanelikti, anck dayandım dişlerimi sıktım son merhalede bağırdım ama Gürol kardeşim pense ile zorlanarak iğneyi yerinden çıkardı.

Sonrasında ise azgın ırmaktan katşıya geçerken ayağım kaydı olduğu gibi suya düştüm.

Bunlar eskiden başıma gelmiş haller hiç olmazdı.Ama aynı gün iki olay.

İşte ihtiyarlık bu,ama vazgeçecek değilimde elbet.

Beş gündür belgesel çekiyoruz.İlk gün ise Turna balığı avındaydım.35 adet tuttuğumuz turna inciltilmeden suya salınmıştır.

Akşam saat 8 gibiyidi,derinlerden sahteme yapışan turnayı görebilmenizi isterdim.

Gerçi filme çekilmiştir,ancak son anda ip misinamı kesebilip kaçtı.Teknemizin kenarına vurdu ve yuvarlandı ve gitti sahte ağzında.

Tahminim balığın 5 kg çivarında olduğudur.

Sevgimle kal.

11. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    sevgili vedat ağbi ben mütemadiyen av rapor ve eğitici didaktik yazılarınızı büyük bir heyecan ve zevkle takip ediyorum eskiden bonanza ,zengin ve yoksul yada pazar sabahları yayınlanan kovboy filimleri gibi .hep söylemişim ve inanmışımdır,türk insanları fırsat verilince herşeyi yapmaya kadir.iş bu açıklamalar doğrultusunda sizin bu fotoları gördükçe neden geçmiş yıllara ait hala belgeseller yapılmadığına şaşırıyorum bu kadar kıraça katliamı geyiklerinden çok sizin düzenli bir şekilde öğretilerinizi vereceğiniz belgesellerin tadından doyum olmazdı sizi çok seviyoruz vedat ağbi.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İskender

Bu aralar forumlarda pek aktif değilim.Beni sevindiren ve onurlandıran mesajına çok teşekkür ederim.

Halihazırda belgesel çekimlerinin bir kısmını yeni bitirdim.
    13 bölüm olarak hazırlamaktayız.

Geçmişe ait ona yakın CD hazırlanabilecek kadarda filimnlerim var.Elim değerse bunlarıda devreye sokma ve sizlere sunma niyetindeyim.

Kolay değil bunlar en az 30-40 sene evvelsinin avlarını kapsamaktadır.

Sevgimle kal

13. lovermann

lovermann mustafa

ufak turnaları almazsak bizimde böyle fotolarımız olur.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Haklısın sevgili Mustafa.

Maalesef sirkülere göre kişi başı günde 10 limit dahili turna alıkoyma hakkı var diyerek her avda 20-30 turnayı ne yapacaklarsa alıkoyup evlerine götürenler var.Bence bu luzumsuz alıkoymadır.Bu kadar balık alıkonacağına sirküler müsait olsada çoğunun salınmasında fayda vardır.

Sevgiler

15. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    abi boşa demiyorum vedat abi, turna balık üstadı diye, filmi sabırsızlıkla bekliyorum, o turnaları salan ellerin dert görmesin, parmağına olta batmış abim geçmiş olsun. Eskiden kamış alcak paramız yoktu, elle sallarken benim sağ kulağımın uçunuda 3 lü iğne yardı hala izi var, ama balık sevdası gibi yok... Sevgigiyle ve Hoşçakal...

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Emin.

Turna ile ilgili çektiğimiz belgeselde küçük büyük demeden hepsini saldık.

Hele bir tanesi varki hakiki bir devdi.

Sevgiler

17. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Sen o filmleri çekmeye başladığında biz daha emekliyoduk vedat abi. Hadi artık meraktan çatlıcaz görelim şu videoları beya.

18. lovermann

lovermann mustafa

forumun ve sizin sayenizde at-çek e merak saldım belgeselinizi 4 gözle bekliyorum.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bugün Bülentle konuştum bazı bölümlerden görüntüleri yakında yayımlayacağız.

Sevgiler