Teşekkürler paylaşım için.Doğanın bize ülkemize sunduğu apayrı bir güzellik endemik türler.Özellikle olağan türlerin bile bilinçsiz avclıkla tükenme noktasına geldiği ülkemizde,endemik türlerin korunup çoğaltılmaya çalışılması mutluluk verici...
Hayran olunacak bir olay,Balık hafızalı olan bizmiyiz acaba diye düşünmeden edemedim.Bu alalar birzaman sonra onca akarsuyun içinden kendi doğdukları akarsuyu nasıl buluyor?Ve tekrar orda yumurta bırakma isteği ve iç güdüsü nasıl bir bağlılıktır.Allahın vermiş olduğu bu üstün özellik karşısında düşünmeden edemedim.Paylaşımın için sağol varol Burak arkadaş.Ben olaya bu yönü ile baktım.Ve koruma altına alınmaları çok isabetli olmuş.Heleki o renklisine kıyılırmı hiç.Sevgilerimle esenkal.
Tam emin değilim ama bu alabalıklar somonlar doğdukları yeri bu suyun içindeki minerallerden buluyolarmış.Çunkü her akarsuyun oluşum ve mineral yapısı farklıymış.Hatta izlediğim bir belgeselde somon çiftlğinden kaçan balıklar erişkin hale gelince atık su kanallarından havuzun gider bölümüne ulaşmışlar.Çok şaşkınlık verici olaylar.