Nusaybin alabalık avı

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında reming23 tarafından paylaşıldı.

1. reming23

reming23 Bestami

nusaybin beyazsuda alabalık avına gideceğim. Suyun yukarı kısımlarında alabalık tesisleri var av için hangi yemleri önerirsiniz.

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Beyazsu olarak bahsettiğiniz yer 2/2 tebliğ kapsamında yasaklı avlaklar arasında yer almıyor. Kırmızı benekli alabalık için dönem yasağı 1 Nisan itibari ile bitiyor. Gökkuşağı alabalığı içinse bir yasak yok. Ancak, bahsettiğiniz yer orman içi sularımızdan birisi ise gökkuşağı alabalığını da 1 Nisan’dan itibaren avlayabilirsiniz. Umarım gideceğiniz tarih bu tarihten sonradır.

Yem konusuna gelirsek, yine 2/2 nolu tebliğe göre "akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir."Avlanmayı planladığınız yerin konum ve durumunu bilmediğim için bunları gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Bölgeyi bilen arkadaşlarımız bu konuda size yardımcı olacaklardır. Çeşitli meps model ve renklerini edinmenizde fayda olacaktır.

Bu arada son olarak, kırmızı benekli alabalık için boy limiti 20 cm ve 3 adetle sınırlandırılmıştır. Gökkuşağı için boy limiti olmamakla birlikte, 10 adetle sınırlandırılmıştır.

Siz yem sordunuz ama ben aklınızda olmasında fayda olan diğer bilgileri de hatırlatmış oldum, söylediğim gibi bölgeyi bilen arkadaşlarımız hangi kaşıklar ve sahtelerle avlanmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaklardır.

Selamlar...

3. reming23

reming23 Bestami

Hatırlatmalar için teşekkür ederim. Av yasağının bitmesini bekilyorum. Burada malzeme bulmak biraz zor olduğu için sezon başlamadan hazırlık yapayım demiştim.
    Teşekkürler.