günler öncesinden başlıyor benim hazırlığım malzeme düzenleme eksikleri toparlama misinaların sağlamlığı derken o gün gelip çatıyor. -nereye gidiyosun? -kafa dinlemeye . -oğlum sen delimisin git pazardan al 2 kilo balık doyana kadar ye...... (HEMEN HEMEN HEPİMİZ BU LAFI HAYATIMIZIN HER EVRESİNDE DUYMUŞUZDUR VE DUYMAYA DEVAM EDİYORUZ) -sen anlamazsın o duyguyu yasayan bilir sende bi gün bağımlısı olursun . - ben delimiyim öğle bi oltanın başında bekleyecek -ffkljgdlsfasdlkas,şflşhkf0r6tıo4-*a3opepkfldşlgkfh (hiç bişey demem ayrılabiliyorsam ayrılırım o kişinin yanından) ================================================-0============================- avlağa gelince içimin kıpırtısı kat kat artıyor onu aldım mı? bunu aldım mı? diye zihnimden tekrar iğneleri sahteleri mepps leri o an ne gerekliyse bi kaç saniyede geçiriyorum. çadır kurulur oltalar suyla kavusur semaver yakılır yeme içme faslından sonra asıl duygu patlaması başlıyor.karşıdakilerin konusması yanındaki koydaki kişilerin senin malzemelerin hakkında konuşması . ,tatlı su avından bahsediyorum, BU ANA KADAR KENDİ EGOMUN İSTEDİGİ VE OLMASI GEREKTİGİ ŞEKİLDE İLERLEYEN DURUMDAN BAHSETTİM AMA MADALYONUN DİĞER TARAFI VAR genelde bu sitede pek yazmam okurum vedat amcayı balli abimizi skoylu yu Querorz u roy u night fisher i volex i ismini yazamadığım bir cok degerli ustamın yazılarını takip ederim. ben tek bir konuda sizlerden yardım isteyecegim .o kadar masraflarda bulunuyoruz hadi masrafını gectim bu güzel hobiyi kalbimizde yaşayarak büyüterek avlağa gidiyoruz ama bıraktıgımız gibi bulamıyoruz . TEMİZLİKTEN BAHSETMEK İSTİYORUM AĞAÇ DALLARINA TAKILAN ÜSTÜNE TAŞ BASILAN POŞETLER KOPAN MİSİNALAR .... HANİ BİZ DOĞA SEVDALISIYDIK SİZDEN RİCAM KIRILAN KOPAN İĞNELERİMİZDE DAHİL LÜTFEN BÜTÜN ATIKLARIMIZI AVLAKLARDA BIRAKMAYALIM .KIYILAR PET ŞİŞE POŞET KOPAN MİSİNA DOLU ,BEN İLERİDE DE SİZLER GİBİ ÇOCUGUMLA AYNI AVLAKLARA GİTMEK İSTİYORUM BU CANAVARLARA DUR DİYELİM YADA ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR UFAK Bİ TEMİZLİK YAPALIM .İNANIN GECE BUNUN HUZURU BİR BAŞKA . O KADAR KÜÇÜK BİR BALIKTI Kİ ATILAN POŞETİN İÇİNDE ÇIKMAYA ÇALIŞAN Bİ SAĞA Bİ SOLA DOLANIP DURUYORDU . (SİZLERİN YÜREĞİ BUNA İZİN VERMEZ BİLİYORUM LÜTFEN AZ DA OLSA YARDIMCI OLUN TEŞEKKÜR EDERİM )
Sevgili Halil, çok güzel bir konuya çok çarpıcı bir örnekle değinmişsin. Aynı kaygı ve üzüntüyü ben ve arkadaşlarım da (başta Nuri Abi, yani Balli) her avlağa gidişimizde yaşıyoruz. Biz şöyle yapıyoruz: Bir ateş yakıyor, etrafta bulduğumuz bütün poşetleri, pet şişeleri bu ateşe atarak imha ediyoruz. Balık tutamasak bile bu hareket mutlu olmamız için yetiyor.
Son yıllarda mıntıka temizliğini de yapmaz oldum malesef.Çöpten çok onu atanı temizleme duygusu her yanımı sarıyor. Bazen o çöplerin içinde balık tutan yada piknik yapan insanlarımızın yanına sokulup muhabbet açıyorum,rahatsız olmuyormusunuz diyorum bu durumdan,çoğu boş gözlerle bakıyor bana ,kimi bu milletin pisliğinden dem vuruyor ama giderken o da çöpünü en iyi ihtimalle poşetleyip bi çalı dibine sallıyor. Ben iyice bıktım artık ,önceleri ıssız yerlere giderdim,şimdi ıssız yer kalmadı,söylenecek çok sözüm var,var ama hakikaten bıktım...
DERT AYNİ.... UZUN YILLAR ÖNCE RAHMETLİK USTAM İSKARMOZA BİR TORBA KOYARDI ISKARTALAR İÇİNE TABİİ ÇÖP OLANLAR...ZAMAN O ALIŞKANLIĞI DEVAM ETTİRDİ BENDE GÜZEL Mİ TABBİKİ GÜZEL...ASLAN YATTIĞI YERDEN BELLİ OLUR DEMİŞ KİM DEDİYSE DOĞRU DEMİŞ...PROFESYONEL SAYILIURIM ZİRA ÇOK EKMEĞİNİ YEDİM OLTACILIĞIN ..TABİİKİ İŞ DIŞINDA AMA KIYININ ZEVKİDE FARKLI.YILLARCA KUZGUNCUKTA BİR KÖŞEDE KEFAL TUTTUM NE KEFALLER...LAKİN GELDİĞİMDE İLK İŞİM BİR KAÇ KOVA SUYLA MEKANIMI TEMİZLEMEK OLURDU HALADA ÖYLEDİR..KUMLADAYIM 10 SENEDİR BURADADA İSKELEDE MİLLETE DEMEDİĞİM LAF KALMAMIŞTIR..YÜZÜME EYVALLAH ARDIMDAN KALAYLANIRLAR BİLİRİM AMA HAKLIYIM ....DENİZDEN ÇÖP GELİNCE SÖYLENMESİNİ BİLENLER AZICIK DİKKAT EDECEKLER BAŞKA YOLU YOK....İSKELEYE ÇÖP KOYTEYNERİ KOYDUM BİR ZAMAN İYİ İDİ YİNE DAĞINIKLIK VAR....ÖZELLİKLE BURSADAN GECE GELENLER ORTALIĞI LEŞ GİBİ BIRAKIYORLAR....SÖYLEYİNCEDE VERGİ VERİYORUZ YA BELEDİYE TEMİZLESİN ....OOOH BE EVİN İÇİNEDE SIÇ BARİ....OLMAZ BÖYLE ŞEY ....YILLAR ÖNCE BİR HOLLANDALIYLA KONUŞURKEN ADAM BANA SİZ ÖNCE KAFALARI KESİN DEĞİŞİN DEDİĞİNDE HOPLAMIŞTIM....HAKLI YAHU HAKLI.....HANİ FATİHİN DDİĞİ GİBİ TERÖR ESTİRESİM GELİYOR...ADAM ÇEVRESİNE SAHİP ÇIKMIYOR NE BEKLERSİN Kİ?SEVGİLERİMLE...(KUZGUNCUKTA YENİ TAŞINAN ENTEL ARTİSTLERDEN BİRİ BENİ RAHMETLİK ESKİ MUHTARA ŞİKAYET ETMİŞ SORMUŞ NASIL BİRİSİ ADAM ANLATMIŞ CEVAP ŞU"""SİZ BANA BAŞKASINI DESEYDİNİZ TAMAM DERDİM AMA ÖYLE BİRİSİNİ DEDİNİZKİ O BALIĞA GELİNCEDE GİDERKENDE ORAYI TEMİZLEMEDEN GİTMEZ..BENCE GİDİN ONDAN ÖZÜR DİLEYİN...İŞTE BU DUR.."""...)
muharrem abi aynı kaygıyı hepimiz yaşıyoruz hep inşallah ileride senin gibi nuri abi gibi vedat amca gibi bilinçli yaparız ama herkonuda .temiz olunca av da güzel oluyor inşallah bilinçleniriz ne diyeyim başka...
night fisher ( fatih ) abi eminim ki senin tecrübelerinden avlakta olsun burada olsun bende dahil herkes pay cıkarır .çünkü genç nesil olarak cok bilinçsiz bir şekilde geliyoruz.
accuman mustafa abi deniz olsun göl olsun hepimiz aynı kaygıdayız .ama temennim evini temizlemeyen adamların avlakları temizlemesi. paylaşımın güzelmiş darısı tüm avcıların basına.
Balıkçı HALİL. Yazdıkların doğru.Ben Kıbrıs'tan yazıyorum.Senin belirttiğin vakalar buralarda da görülüyor.Deniz köpürdü mü küçücük balıklar sahilde çöplerin içinde kayaların arkasında 5-10 cm.suyun içinde. Onu bırak tırıvırı ile ne küçük ne büyük balık bırakmıyorlar.Sahil ölmüş küçücük balıklarla dolu. Adam trıvırı(Küçük ağ) atıyor,çekiyor,küçük olanlar sahilde kumların üzerinde,büyükce olanları alıp gidiyorlar.Çok kızıyorum,tartışmaya dahi giriyorum,ama bu bir kültür işi. Üzülmemek elde değil. Saygılarımla.