Ersin Bey çok teşekkür ederim düşünceniz için , sağ olun. Teşekkürler , evet ramirezi fotosu benimde çok hoşuma gitmişti , gayet iyi çıktı gerçektende. Anladım , ben Tanganyika ve Malawi türleri ile ilgileniyorum.Ramirezi falan bana biraz uzak. Teşekkürler abi , bahsettiğin yeri ağcılar talan ettiler geçen sene , şuanda bitik eğer gittiysen bilirsin.Ayrıca çok ayak altı oldu orası her gittiğimizde yığınla araba var. Düşünceleriniz için teşekkür ederim , dediğiniz gibi olabilir bilemiyorum.Gerçi zevk meselesi herkes herşeyi sevecek diyede bişey yok. Saygılıyım kararınıza.
Çok başarılı ve çok güzel. Kötü bir dslr-like deneyiminden sonra, kompakt dışına çıkamadım. Ancak fotoğraflardaki şu mükemmel detaylar, insanı ister istemez bir dslr hayranı yapıyor. Zahmet olmazsa, ilk mesajdaki 3'üncü fotoğrafın orjinalini alabilir miyim? Eposta mı özelden yolluyorum. Bir de, EOS modelinde kullandığınız kit lens mi acaba.
Teşekkürler Okan Bey , bu hobi gerçekten çok zevkli.Severek yaptığınızda yeteneğiniz ister istemez artıyor. Murat Bey öncelikle çok teşekkür ederim.İstediğiniz fotoğrafı mail'inize gönderdim.İlginiz için teşekkür ederim. Makine konusuna gelecek olursak ; Kompakt makineylede mükemmel fotoğraflar çekmek mümkün.Dslr makineler tabiki ilk tercihimiz ama kompaktlada olmaz diye birşey yok bence. Bu arada fotoğrafların ham halleri çok sıradan gözüksede bazı programlar kullanarak detay kazandırılabiliyor.Paylaştığım manzara fotoğraflarının hemen hemen hepsinde ufak tefek müdahaleler var.Tabi bunlar fotoğrafta olmayan birşeyi eklemek yada olan birşeyi cıkarmak gibi değil.Renkleri canlandırırım , keskinlik veririm , contrast ayarı yaparım biraz vs. vs. Yani diyeceğim şu ; her güzel fotoğraf dslr eseri değildir.Biraz çekim tekniği , biraz program kullanabilme ile alakalı.Çünkü bu benden istediğiniz gün batımı fotoğrafını 450D ile değil 150-200 liralık A550 ile çektim. Son olarak ; Evet 450D'nin yanında verilen 18-55mm lens ile yapıldı çekimler.Ama düşündüğüm 2 lens daha var birisi manzara için Sigma 10-20mm diğeri makro için Canon 100mm F2.8 lens Saygılar
Cok guzel fotograflar tebrik ederim.Bendede Papagan ve cingene chiklet var.Ama maalesef su an evde yeterince yer olmadigi icin istedigim akvaryuma saip degilim.Bende malavi cickletlerini seviyorum.
ilk resim hdr çekim değil mi? mükemmel fotolar yakalamışsın. böyle bir hobin olması ne kadar güzel tebrik ederim.
Merhaba ; Kusura bakmayın biraz geç oldu cevap vermem , evet HDR.Fotoğraf hobisi gerçekten çok zevkli , kesinlikle tavsiye ediyorum
hepsi birbirinden güzel fotoğraflar tebrik ederim ben de fotoğraf çekmeyi severim ama böyle fotoğraflar çekmeye imkanım yok. kesinlikle ama kesinlikle kötülemek için söylemiyorum fotoğraflarda photoshop kullanılmış gibi geldi bana?