Haftasonunun yağışlı geçmesi ve benim yol yorgunu olmam dolayısıyla (Esnaf ve sanatkarlar odası ile beraber Konya da bir fuara katıldım .Gitmişken Hz.Mevlana başta olmak üzere konyada ne kadar zat varsa gezdik.Haliyle yol yorgunluğuyla birleşince pestilim çıktı.)Pazar günü balığa gidememiştim. Aslında Pazartesi günü de gitmeye pek niyetim yoktu ama,forumu gezipte siz değerli dostların foruma eklediği birbirinden güzel balıkları görüp hikayelerini okuyunca daha fazla dayanamadım ve büyük oğlum Emre yi de yanıma alıp saat 13:30 gibi yollara düştüm Adres her zamanki gibi kanaldı. Bu su kanalı Kaz Gölü Kuş Cenneti'nin kurutma kanallarından biri ve bu yüzden bir çok çeşit balığa rastlamanız mümkün .Bekirden sazana ,kefalden kızılkanata kadar bir çok tür balığa ev sahipliği ediyor. O kadar bereketli ki daldır ağ,serpme ,germe,dinamit,tırıvırı ile bir türlü kurutamadılar. Hemen oltama solucan takıp attım sazların dibine. Bu sırada oğlum Emre karnını doyurmakla meşguldü... Bu balık avımda birazda farklı yerleri denemek ve daha iyi avlaklar bulmaya çalıştım. Sağolsun kanal yine cömertliğini esirgemedi ve toplam 18 parça balık verdi. Balıklar tatlısu kefali,kızılkanat ve israil sazanıydı. Yanlız bu avda öyle büyük balıklara rastlamadım,genelde orta boy ve küçüktü. Bir diğer nokta ise tutulan tüm balıkların erkek olmasıydı. her balık tutmamda iki saat ellerimi sildim,Bu da demek oluyor ki dişiler artık iyiden iyiye yumurta dökmeye girmişler. israil sazanlarının tamamını,kefallerin büyüklerini ve kızılkanatların ise yaşaması zor olanları alıkoyup gerisini geldikleri yere büyümeleri için gönderdim. Balıkta ilginçte bir olay yaşadım. Güzel bir vururşun peşinden tam oltamı çekerken o sırada önümden geçmekte olan bir üveyiğe takıldı kancam bereket versin ki kuş hemen kurtuldu,olan benim oltaya oldu dallara takıldı. Yaklaşık 4-4.5 saat süren bir balık avı da bu şekilde sonuçlanmış oldu. Dişe dokunur bi şeyler tutamasamda en azından olta keyfi aldım ve doğanın o harika seslerini dinleme fırsatım oldu.
İsrail sazanı her ne kadar kılçıklı,tadı mukavva gibi olsada itiraf etmeliyim fotojenik bir balık. millet Çatır çatır Samsun'da istavrit tutuyor bende kanalda israil sazanlarıyla boğuşuyorum. (inşallah samsundaki istavrit akını 10 hazirana kadar bitmez...)
Yani bir haberleşseydik, hafta sonu sizi Konya'dada balığa götürebilirdim. Hoş bizim burda oltayla üzeyik avlamak neredeyse imkansızdır ama, Sudak için şansımızı denerdik
Cumartesi günü 09:00 - 12:30 arası serbestik sadece ama düşünmen yeter. Üveyiğe gelince... Sirkülere aykırı olduğu için yakalasamda salardım zaten
Allah razı olsun,israil sazanın resmini koymaktan esef duyuyorum ama ne yapalım,elde bulunan şimdilik bu
artık Samsuna gidene kadar bu şekilde idare edeceğiz hemde ekoloji az buçuk faydamız dokunurken kediler bayram edecekler.
Sağol usta,ben yine gitmeye devam ediyorum,israil sazanı istavrit derken gözümün nuru sazan ve aynalı sazan dönüş yaptık ama ne yalan söyleyim oğlumu götüremiyorum. çünkü, 1- hava çok sıcak ve gölge yer yok gittiğim yerde,hoşolsada o oturmaz gezer durur oralarda 2- Bizim buralarda kene çok,en son avımda taşı kaldırdım akrep çıktı... 3-En son beraber gittiğimiz balıkta^^kusura bakma baba artık bensiz gitmek zorundasın balığa ben gelmiyorum daha ! '' dedi kendileri