Ok ile avlanma daha önce işlenmişti sitemizde ,ama daha önce adamlara ait siteyi görmemiştim sağol Mustafa TIKLA ( Mustafa diyecekki " Can abi işini gücünü bırakmış beni takip ediyor " )
bence bu zıpkınla balık avlamaktan pekte farklı bişey değil,aradaki tek fark biri suyun içinden biri dışından avlanması...
ben bahsettiğin adamların yaptığı videoyu izlemedim,ancak ok ile balık avlamak ile zıpkınla avlanmak arasında fazla bir fark göremiyorum,ya sence?..
daha öncede konu açılınca demiştim. her ülkenin kendi kuralları var. yapılan iş katliyam olsa orda okadar balık olmazdı.
hakan bey zipkin avinda baligi ya kovalarsiniz yada kendize gelmesini beklersiniz...ve buyuk balik denk gelme sansi kocaman denizde belki %5-10 civaridir...ama ok ile avlananlar irmak veya golleri tercih ediyor ve gece avlaniyorlar...projektorleri suya tutarak uyuyan baliklari sirtindan vuruyorlar..aslinda oka gerek yok elleri ile de tutabilirler veya bir kepce ile...ama onlar buna ok ile balik avi sporu diyorlar...sizce fark var mi simdi saygilarimla
ben boyle birşey görmedim,mutlaka izleyin Daha önce yayınlandı mı bilmiyorum ama seyrederken mest oldu...bu kadar balık niye bol olur? belkıde balıkcılık yapılmıyordur... http://www.youtube.com/watch?v=N_V0LcwKXRg&feature=related
Video açolmadığı için izleyemedim. Ama tahmin ettiğim gibi ise (Balıklar sandalın çevresinde sıçrayıp duruyordu) o balıkların sıçramasının sebebi suya elektrik akımı verilmesi imiş. Zavallı balıklar elektrik şokunun etkisi ile sudan kaçmaya çalışıyorlarmış
bence burda balılar nıye sıcrıyo sorusu bır yana, adamların ok la balık avlıyor olması. dıkkat ettıysenız, makınelerınde makara var adamların yada ben oyle sandım ama ok hedefe ulastıktan sonra sag ortada bulunan yesıl seyı sarıyor ve ok gerı gelıyr. bldıgın spor
Su altında zıpkınla avlanmak gibi bir şey bu da. Sadece sıçrayan balıkları, su üzerinde vuruyorlar. Bu arada, elektrik vererek bunu yaptıklarını düşünmüyorum, çünkü bizim ülkemiz gibi değil. Yurt dışında bu tip konularda ciddi denetlemeler var, insanlar tutmaları gerekenden bir tane ya da 1 gr. fazla balığı bile eve götüremezken, elektrik vermelerini aklınız alıyor mu arkadaşlar? Eğer dediğiniz gibi ise, muhtemelen bu adamların hepsi şu an hapistedir.
Koca suya elektriği verse acaba ne kadar bi su kütlesine etkili olur.Bunu elektrik müh.arkadaşlar varsa yanıtlarlar.Bence de mantılkı gelmedi.Bence türleri iacabı ile zıplıyor olabilirler.Bazen göç eden alabalıklar şelaleden yukarı doğru çıktığında zıplarya o hesap yani.
Yukarıdada söylediğim gibi videoyu izleyemedim (bende bir türlü açılmıyor) Geçenlerde yine internette bir video kaydında, sandalın etrafında zıplayan balıkları görmüştüm. Ve altındaki yorumun birisinde bu görüntülerin, suya verilen elektrik akımı sayesinde gerçekleştiği yazılıyordu. Dediğim gibi haber ne kadar doğru bilemem. Ama balıkların gece vakti durgun bir gölette o şekilde sıçramaları bana (Elektrik akımı verilmesi konusunda) inandırıcı gelmişti Ama sizin bahsettiğinizde mantıklı. İnşallah dediğiniz gibi işin içerisinde elektrik olayı yoktur
bencede elektrik akımı değildir çünkü tekne hareket halinde elektrik dalgalarına zaten yaklaşmaz onca balık ilk tepkiden sonra.heleki bu büyüklükteki balıklar. öte yandan bu balıklar geçen her teknenin ardından böyle sıçramıyordur demekki kesin bi şey yapıyor bu adamlar. acaba teknelerin yanlarında tel livarlar var daaaaa aşırı miktarda cezbedici yem mi konulmuş içine.çünkü fazla uyarılmış balıklar garip hareketler yapabiliyor. diğer tahminim ise sonar dalgaları çarptıkça bunlarda sıçrıyor ama neden tekneyi takip ediyorlar?yoksa bu av sadece göç zamanı mı oluyor?bu bir av mı sadistlik mi :S
elektri olacağını sanmıyorum Elektrik olmaması lazım çunku geniş bir su kitlesini etkilemesi gerekiyorsa verdiği elektrik zaten o guclu motorları şase yaptırır ve motor yanar ...elektrik muhendisi değilim ama calısan motora elektrık yaramaz dıye bılıyorum...benım tahmınım nehırde o kadar cok balık varkı yada göç zamanı falan motorun sesinden balıklar korkuyor ve kacmaya calısıyor...cunku o motorun sesı balıga panık yapıyor ve yukarı dogru kacmaya calısıyor...
adamlar böyle balık yakalıyorlar o yüzden balık çok fazla herhalde bizim ülkemizde olsa nasıl birşey olur bi düşünün
Ben bir belgeselde seyretmiştim, Amerikada bir yer orası. Dışardan getirilen bir türmüş, istenmeyen balıklardan kurtulmak için getirmişler ama bu sefer bu zıplayan balıklar başlarına bela olmuş. Sesten rahatsız oluyor ve kaçmak için sıçrıyorlar. İşin komik kısmı o kadar kılçıklı ve tatsızmışki avlansada bir işe yaramıyormuş...