17-04-2011 tarihli yapmış oldugumuz oklama avından kareler sizlerle paylaşmak istedik hepinize Güneş yemşiyeside bu olsa gerek rastgele.
şimdik Siz Oklma Avi Yapmişsiniz Eyvalla çok Güzelde,o Turnayi Salsaydiniz Ne Olurdu,neden öldürdünüz,sizin Gibiler Yüzünden Baliklar Büyümüyor,her Ava Gidildiğinde Ufacik Turnalar Yada Avlar Cikiyor Karsimiza Birakinda Baliklar Buyusun Sizde Zevk Alin Bizde Alalim Tuttuğunuz Turnaya Bakin Ya Ayip Birde Resim çektirip Gururla Gösteriyorsunuz Sonrada Balikçiyiz Diye Ortada Geziyorsunuz Yaziklar Olsun.
Dogusunda çayırköy barajı rastgele. Teşekkür ederim mustafa kardeşim sizlerin avınızın devamını dilerim. İlgilenipte okuyup resimlere baktıgınız için teşekkürler herkesin görüşüne saygı duymak lazım daha irilerini sizler yakalarsınız inşallah raporlarınızı bekliyoruz rastgele.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar Çizelge 1 – İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar MADDE 8 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır. Gökkuşağı alabalığı Oncornhychus mykiss Turna Esox lucius Tatlısu levreği Perca fluviatilis Ülkemiz iç sularının hiç birinin doğal türü değildir. Kültürü yapılan bu balık kendi kendine üreyemez. Doğal balık türlerinin yumurta ve yavrularını yok eder. Hastalıklara karşı son derece dayanıklı olup, özellikle hassas olan doğal alabalık türlerine hastalık bulaştırma riski taşır ve doğal türlere karşı yem rekabetini lehine geliştirir. Bu tür tatlı su yaşam zincirinin en üst halkasındadır. Her türlü kirlilik ve yaşam şartına kolay adapte olabilir. Bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir. Bu tür ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir. Aşırı etçil bir türdür. Diğer balık türleri üzerinde baskı oluşturur. Bu tür ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir. Çizelge 5 - İçsu balıkları Türler Latince adı Boy Limiti (en az) Miktar Limiti (en fazla)**** Doğal alabalık (Bütün türler) 20 cm. 3 adet Gökkuşağı alabalığı O. mykiss Yok 10 adet Sazan C. carpio 40 cm. 10 adet Kadife Tinca tinca 26 cm. 10 adet Sudak S. lucioperca 26 cm 10 adet Tatlısu levreği P. fluviatilis 18 cm. kg Tatlısu kefali Leuciscus cephalus 20 cm. kg Şiraz Capoeta.sp 20 cm. kg Turna Esox lucius 40 cm. 10 adet Yayın Silurus glanis 90 cm. 1 adet Diğer türler ====- Yok kg (1) % 5 küçük boylara izin verilir. Kaldı ki tutulan balık ta 40cm limitine uygun gibi...saygılarımla...
Abici bir hışımla, çalakalem gitmişsin amma, yazık olacak ne var? Hele bir iyice izah ediver de herkes anlasın nesi yanlış. O turna yeteri kadar büyümüş, bari biraz da bizler büyüsek. Bir kafa kırmadığın kalmış. Gerçi haksız ithamlarla kalp kırmak daha vahim ya.
muhammer abi seni tebrik ederim böyle seviyesizce bir eleştiriye karşı çok güzel cevap yazmışşın gerçi büyük turnalı birsürü raporu var arkadaşın kendisi profesyonel
Muharrem ağabey tebrikler. Kimilerine göre çok büyük olmayabilir belki ama kesinlikle limitler dahilinde bir turna. Bereketli avlarınızın devamını dilerim, dahasına rast gelsin.
Avinizi tebrik ederim. Gercekci olmayan, balik stoklarimizdaki azalmayi gerektigi gibi dikkate almayan ve dolayisiyla degistirilmesi gereken mevcut sirkulere uygun olmasi kuvvetle muhtemel, guzel baliklar. Hal boyle olunca, "esas limitin avcinin vidani oldugu" her vesileyle dile getirilirken, "ben olsaydim son resimdeki turnayi suya iade ederdim" demeden de gecemeyecegim.
İbrahim kardeşim konuya vasıf oldugun için teşekkür ederim zaten ikiside aynı oklama biri yerde yakın çekim digeri elimde uzak insani duygulara gelince boyundan kendim kadar eminsem vede potansiyeli sakıncalı balıklara giriyorsa bu benimle vicdanım arasında kalır heleki bölgedeki balık papilasyonunu biliyorsam yinede görüşünüze saygı duyuyorum kolay gelsin.