Okuma avanger av 40

Konu, 'Makineler' kısmında trofe59 tarafından paylaşıldı.

1. rko

rko mustafa

Konu başlığı ?
    Arkadaşlar okuma avanger av 40 almak istiyorum fakat baktığım birçok sitede yok stokta kalmamış bi sitede sadece avanger olarak geçiyor..

Sormak istediğim avanger b daha farklı yeni bir modelmi bu b serisi makineyi nerelerden temin edebilirim...

arkadaş bizden yada senden makine tavsiyesi istemiyor nerden bulabilirim diyor konu neden buralara geldi bende anlamadım bilmeden kalbini kırdıysam da özür dilerim.

2. trofe59

trofe59 xxxxx

Neyse arkadaşlar dediğiniz gibi makineyi her zaman alışveriş yaptığım sitelerden bulamadığım için konu açmıştım
    Az önce bulup sipariş verdim :thumb: Hepimize rastgele...

3. korayandroid

korayandroid Koray

Sadece benim sorun yaşadığımı nerden biliyorsun? Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun?
    Derdimiz okuyan 2 kişi olursa yanlış yönlenmesin.İki gün sonra makine arayışına girmesin diyedir.Neyse almış hayırlısı olsun.

4. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Koray, Mustafa ile yazışmalarına baktım da (umarım yanlış anlamazsın) yazdıkların sadece tavsiye yada öneri gibi görünmüyor. "Okuma dandik, shimanoyu boşver" temalı yazıların pek te arkadaşları koruma yazısı gibi durmuyor. Ayrıca kullanmadan önce yağlattığın makinenin ilk kullanımdan sonra paslanması imkansız.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Her yağ her yere olmaz. Eğer oraya olmadık bir yağ sıktılarsa... Bilya ısınır, yağ ısınır, yanar, oksitlenme abarır, ilk kullanımda rulman elinizde kalır.

Hiç unutmam. Galata köprüsünün altında bir malzemeci vardı, o zamanlar spot'un şubesi gibi bir şeydi. Bir şeyler alırken makinayı gördü. Süper, kıymetini bil filan derken, saltiga'nın sarma teline sıktı WD40'ı... Hiç bir şey demedim artık. Eve gelince hiç bilyaya bakmadan yurtdışına sipariş verdim, 70$'a patladı. O halde görmek istemedim bilyayı. Sağolsun, eleman iyilik yapayım derken iğdiş etti resmen makinayı.

Shimano'nun bir kaç modeli (ki Exage değil) dışında, Okuma ile aynı ayarda makineler olduğunu söylemek mümkün. Velakin, okuma'nın daha kötü modelleri de var. Uygun bir şey aranıyorsa, Avenger bence de iyi bir tercihtir. Elbette bir Daiwa değildir, ama uygun fiyata iyi netice verir.

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar Abi,
    tecrübelerine, bilgine saygım sonsuz. Ama sence de tek kullanımda bilyanın paslanması mümkünmü? paslanma dediğin öyle 3-5 saatte yada 1-2 günde olacak-olabilecek bir tepkime değil. Bırak okumayı, dünyada oksitlenmeye en dayanıksız metali yağla, sonra ilk kullanımda paslandı de. Bu söz bana inandırıcı gelmiyor doğrusu.
    Bildiğim kadarıyla senin de kafanda daiwa var. Ama anlatma üslubun Koray'dan çok farklı. En azından (bence) daha tarafsız...

7. korayandroid

korayandroid Koray

Anlaman için yazıyorum.
    Okumanın içindeki rulman çin malı.Karaköye git 5 liraya bulursun aynısından.
    Az daha kalitelileri şöyle oluyor.
    Paslanmaz çelik kapalı rulman.
    Seramik rulman.
    O yüzüğün altındaki rulman tuzlu suyu yiyince misina sararken tuzlu su ile korozyona uğruyor.
    Bu paslanmada böyle oluyor(makine gece bekledi niye çünkü yağlamıştık )
    Az kıyıları dolaş gez.Adam raw2 almış.Kılavuzdaki sorundan kurtulamadım diye dert yanıyor. Adam av sırasında görmüş bi yerden rulmanı sorun çıkarmasın diye birşeyler sıkıyor.
    2. ava gittiğimde rulmandan sesler geliyordu.Malesef bu işler senin dediğin gibi yada tahmin ettiğin gibi olmuyor.
    Makineye alman malı rulman taktık dişçilerin kullandıklarından.30 tl verdim rulmana.o makine 90 lira. içinde var 7 tane rulman.
    şimdi bir düşün 7 tane rulman fiyatını.sence bu iş nasıl olacak?
    çin malı ile.Paslanma nedeni de bu zaten.
    Yeni ürünlerde rulman kalitelerini arttırmak istemelerinin sebebi de bu.
    Dost acı söylermiş.Belki dediklerim biraz sert oluyor.Ama bu gerçekleri değiştirmiyor.İster beğenmeyin,ister kızın.O rulman hala duruyor saklıyorum içine kalem sok çevir sürtünme sesi gelir.Kimse rulman yağlancak diye de bilmek zorunda değil.Daha ilk kullanımda olsa da bu olmamalı.
    İlk test ettiğim yer kumsaldı.Kumsalı bilirsin suya yakın olursun ve misinayla beraber kılavuza gelen su bol olur.İşte bu böyle mümkün olur.Boğazda yoldan beton setten atışlar yapılıyor.Oralara gelene kadar misinayla taşınan su misina salladığı için biraz yere düşüyor.Burda taraf olacak birşey yok farkındaysan olayın oluşu var.Tabi bilmeden sallamak da ayrı bir zanaat.Yoksa okuma kötü değil rulmanları sorunlu.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    5 TL'mi? Çok para, 1 TL filan o rulmanlar, kazıkmış senin rulmancı...

Evet, adi bir malzeme ilk kullanımla aynen paslanıp elde kalabilir. Mesela, gidip fason 10 bilyalı makinelerden alın. İlk kullanımda, sarma telindeki bilya paslanacak, emin olabilirsiniz.

Benzer bir durum, Banax SX ile başıma gelmişti. Aldım, gittim, geldim. Ertesi gün balığa gideceğim, bir yokladım, bilyalar gitmiş. Pazar günü idare etti, ama haftasına kilit. Gittim, SKF'nin uygun boyda rulmanını aldım, su pompası şeysiymiş. Taktım ve bir daha sorun çıkmadı.

Bilyaların paslanması aslen yağın yanması nedeniyle oluyor. Yağ sorunu olmayan bilya paslanmaz: hidrofobik mevzu. Bilya kasıntılı oluyor, sürtünme yüksek oluyor, ısı artıyor, yağ yanıyor. Açın bakın, makinanınızın içindeki yağ kapkaradır ki sebebi aynen yanmış yağdır.

İşin doğrusu, piyasada uygun fiyatlı, ucuz makinelerdekinden çok daha kaliteli rulmanlar satılıyor. Ama rulmanlar sorunun tek kaynağı değil. Kötü makinenin her şeyi bir başka dert oluyor. Ve insanlar bunu cidden iyi bir aleti makul bir süre kullanmadan anlayamıyor. Bazı makineler var ki, ilk günkü haliyle kalsa bile, genede çekilmez oluyor.

9. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Koray, birşeyi merak ettim, "bilmeden sallamak da ayrı bir zanaat" sözünü bana mı söyledin?

10. korayandroid

korayandroid Koray

Bu lafına takıldım ben imkansız demişsin.O yüzden sana diyorum.Senin o imkansız dediğin şey benim ilk kullanımda başıma gelen şey.Nasıl olurda görmediğin birşey hakkında bu kadar emin konuşabilirsin.Burda 2 ihtimal var.Ya sen görmeden bilmeden atıp tutuyorsun yani sallıyorsun kısaca, yada biz yalan söylüyoruz?
    Benim moralim ne kadar bozulmuştu o günü biliyormusun makineden ses gelirken?
    Sence fikir yürüttüğün şey mi doğru yoksa benim yaşadığım mı? Kusura bakma ben böyle şeylere gelemem.

11. korayandroid

korayandroid Koray

Serdar abi o rulmanın 5 lira etmeyeceğıni bende biliyorum Cengiz zaten bedava veriyor orada bir sorun yok.Kaliteli rulman alırken çin malını da sorduk kaç lira diye 5 tl dedi birkaç dükkan onun fiyatıdır.Yoksa çin malı rulmana para vermedik.İşin kötüsü yağ yanmış olabilir rulmanı parçalamadım bakmadım içine.Ama dışıda paslıydı yani sorun sadece içinde değildi.