okuma avanger av 65 için kamış seçimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    oyster içinde kalın diolar kullanımı rahat mı ?

2. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Hocam aynı kamıştan bende iki tane ve üç arkadaşımda da var ve sizin bahsettiğiniz hususlar ile karşılaşmadık. Nadirde olsa hata olasılığı söz konusu olabilir ve firmanın değişimde sorun yaratmayacağını düşünüyorum.

Ama demişsiniz ki at çek rapala avlarında yordu. Abiciğim bu verdiğin linkteki sprit kamış 3.90 boyunda ve normal bir spin kamıştan kat ve kat fazla yorur. Bunu atçek rapala avları içinmi almıştın...? Eğer öyle ise yanlış bence yanlış seçim...:rolleyes:

3. murad

murad Murat

Avenger 65 ile Extreme'nin yeni versiyonlarından Ceboastur'u kullanıyorum. Kaliteleri aynı sanırım ama fiyatları bütçenize uygun olacaktır.

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır

Ben kafamı karıştıran kişiye birtakım sorular sordum, karışıklığı giderir umuduyla, çünkü bildiği birşeyler olmasa şunu tercih edin demezdi diye düşünerekten, ama siz yazdıklarınızı karşı tarafa yazıp sorsaydınız çok daha güzel olurdu, lineaeffe kulanucılarının kaçta kaçında bayraklı veya bayraksız var kullanmadığım için bilemiyorum, ayrıca sizin kadar engin tecrübe ve bilgilere sahib olduğumuda düşünmüyorum, ;) bu nedenledirki laptopunuzun çakma olup olmadığı konusundada, birşey demem mümkün değil, bir bilene sorsanız daha net vede doyurucu bir cevap alabileceğinizi düşünüyorum, :( benim kimseyide yakalamak gibi bir niyetimde yoktu, siz bu cümleyi gerçekten birbirini yakalmak isteyenlere yöneltseniz, çok daha şık olurdu düşüncesindeyim,
    ;) :D

5. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    teşekkürler arkadaşlarrrr

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Piyasada bir eurofish makış makine furyasıdır gidiyor. Biri bu malzemeden bir parti getirmiş, bazı av bayilerinde var. Devamı varmı belli değil. Ben geçenlerde Üsküdarda yeni açılan yıldız balıkçılıktan Eurofish 420cm 150-250gr atarlı bu kamıştan aldım. Bir de eurofish makine aldım.
    Kamış 70TL civarıydı. Makinede 70 civarlardaydı. Kamış çok hafif 150 gr kurşunl kullandım Sorun yaşamadım. Yumşak aksiyonlu hafif bir kamış diyebilrim.

Makine de eurofish 70lik krom kafa, fiyatına göre gayet tatminkar çıktı.Shimano tarzı bir makine havası var. Avangerden daha iyi olduğu kesin.

Kamış ve makinenin seri numaralarını internete girdim bir şey bulamadım.

Hala ellerinde varmı bilmiyorum ama İstanbul için uygun fiyatlı takım arayanlara duyurulur.

Bu arada başka bir dükkandan adını hatırlamıyorum yine eurofish rapala aldım. 4 TL ye. Denemek için sabırsızlanıyorum. Umarım bu tarz farklı uygun fiyatlı ürünler daha çok piyasaya girer de fiyatlar biraz aşağıya iner.

7. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Erhan abi sanırım benim anlatmak istediğimi sen yanlış anlamışsın. Ben örnekleyerek verdiğim bilgide gayet net cevap verdiğimi düşünüyorum. İsterseniz bir daha önyargısız okuyunuz.

Zira sizin tabirinizdeki yakalamaktan kastım hiç kimseyi bir veya bazı markalara yönlendirmek değildir. Bilakis marka bağımlılığı üzerine veya bazı aslı astarı olmayan veyahutta yanlış bilinen düşünceler ile verilen cevaplara binaen en ehil olabilecek örnek ile cevaplamaya çalıştım.

Artı üstad veya abartılacak seviyede tabirinizdeki gibide engin bilgi sahibi değilim. Ama Türkiye av sahalarında kullanılabilecek kamışlar hakkında yeterince gerek malzeme gerek ise kaynaktan beslendiğimi söyleyebilirim.

He bunu kendine has bir uslup ile paylaşmak hata ise kusura bakmayın sizi üzmüşüm. % oranlı cevap istiyorsanız, onu üretici veya distbitör olmadığım dahası ticaretini yapmadığım için vermeme olanak yok.

Benim dikkat çekmek istediğim husus bu alan öyle pazarlama stratejilerin döndüğü bir ortam ki, ne yazıkki bunu Türkiye satış sahasında satanlar bir markayı bazı dedikodudan iberet uydurmaları ile yine kendi ekmeklerine başka marka yönlendirme yaparak yağ sürmektedir. Buna örnek ya kristal-bayrak mevzuu örnek olacağı gibi daha düne kadar bir tek Shimano gerçek fabrikasında üretiliyor türü söylemlerde örnektir.

Şunu bilelim ki bir marka ister anavatanında isterse ne bileyim Çinde üretilsin. Ürettiği malzemede belli kriter ve dayanıklılığa cevap vermek zorundadır. Şimdi size soruyorum bir çok Shimano kullanıcısının elindeki Shimano Japonya çıkışlımıdır. Bir çok kişi bu ürünün Japonya dan çok gerek Malezya gerekse Taiwan da üretildiğini bilir. Ama nekadar dile getirir orası muamma ama diğer bir kaç tutulan markanın önüne geçmek maksatlı öyle oyunlar oynanıyorki bunuda ne yazıkki bilmeden bizlerde aracı oluyoruz. Neyse lafı uzatmayayım abiciğim bir önceki mesajım sana veya seni eleştirmek maksatlı değildi bilakis örnekleyerek konunun en iyi şekilde anlatmak maksatlı idi. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayınız...;) :)

8. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    teşekkürler daha hala karar veremedim karaköye gidip orda inceleme yapıcam shimano alivio ve d.a.m ın surf kamışı agırlıkta suanda kafmda

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.